bamdad24 | وب سایت بامداد24

کد خبر: ۱۰۳۸۳
تاریخ انتشار: ۱۴ : ۱۶ - ۰۳ دی ۱۳۹۶
احتمال خروج یک مجموعه گران‌بهای تاریخی از بوشهر؛
موزه مکانی است برای گردآوری، نگهداری، حفظ و نمایش اشیا و میراث فرهنگی، تاریخی، معماری، سینمایی و... .در واقع ما به‎واسطه موزه در جریان تاریخچه بسیاری از حوزه‎ها قرار می‎گیریم، از این‎رو، موزه نقش بسزایی در تکامل و تقویت فرهنگ و هویت فرهنگی و تاریخی یک سرزمین ایفا می‌‏کند..
آیا داشتن یک موزه استاندارد همچنان رویا می‏ماند!بامداد جنوب- الهام بهروزی:
موزه مکانی است برای گردآوری، نگهداری، حفظ و نمایش اشیا و میراث فرهنگی، تاریخی، معماری، سینمایی و... .در واقع ما به‎واسطه موزه در جریان تاریخچه بسیاری از حوزه‎ها قرار می‎گیریم، از این‎رو، موزه نقش بسزایی در تکامل و تقویت فرهنگ و هویت فرهنگی و تاریخی یک سرزمین ایفا می‌‏کند. شوربختانه عمده موزه‎های نفیس و فاخر ایران در مرکز کشور متمرکز شده‎اند، به‎طوری که هر چه به سمت مرزهای کور نزدیک‎تر می‌‏شویم، متوجه می‎شویم که به‎شدت از فقر موزه به‎ویژه موزهای تخصصی رنج می‏بریم. بوشهر یکی از استان‏های مرزی است که از نظر تاریخی بسیار حائز اهمیت است اما این شهر را تقریبا باید شهر بدون موزه بنامیم، چون موزه‏هایی هم که راه‎اندازی شده است تا موزه شدن فاصله دارند. با این حال، چندی پیش خبری خوش و گوشنواز به ما رسید که قرار است، بزرگ‎ترین موزه در بوشهر در بافت تاریخی راه‎اندازی شود و ما منتظر ماندیم در فرصت مناسب این خبر خوب را منعکس کنیم که شوربختانه این مهم تاکنون ممکن نشده است. حال باخبر شدیم که بزرگ‎ترین مجموعه اشیای عتقیه و گرانبهای استان که قرار بود در این موزه نگهداری شود، به‎دلیل تعلل مسوولان استانی در خرید آن به‎زودی از استان خارج می‎شود.

پیش از این قرار بود، این مجموعه نفیس از سوی یکی از دستگاه‎های دولتی خریداری شود و در موزه‏ای نگهداری شود که تا لحظه تنظیم این گزارش، خبری از خرید این مجموعه از سوی این دستگاه دولتی نشده است، این در حالی است که با خریداری این مجموعه و نگهداری آن در موزه، بوشهر می‎توانست بعد از تهران صاحب بزرگ‎ترین موزه تخصصی اشیاي عتیقه شود اما خلف‌وعده‎های مسوولان استانی موجب شد که صاحب این مجموعه نفیس که نام وی به‎دلایلی فاش نمی‏‌شود، به پیشنهادهایی که خارج از استان برای خریداری این مجموعه دریافت کرده، فکر کند و به احتمال زیاد، این مجموعه نفیس در صورت تعلل مسوولان به‎زودی از استان خارج شود. 
این مجموعه‌دار در گفت‎وگو با بامداد جنوب در خصوص مجموعه اشیای نفیس و عتیقه خود گفت: این مجموعه شامل انواع و اقسام رادیو، گرام و گرامافون، صفحه گرامافون، دوربین عکس‎برداری و فیلمبرداری، تلویزیون، تصاویر قدیمی اشیا و لوازم منزل، اداری و بازاری، کتاب‌های قدیمی، تابلوهای نقاشی، آلبوم‌های تمبر و صدها شیء مختلف دیگر است که قدمت بسیاری از آنها به بیش از صد سال می‎رسد و حتی برخی از آنها بسیار کم‎نظیر و خاص است و می‎تواند هویت فرهنگی استان را به‎خوبی نشان بدهد.

‎وی در ادامه با تاکید بر این‌که این مجموعه نفیس سال‎های سال و با سختی جمع‎‌آوری شده است، افزود: با توجه به آب و هوای خاص استان در نگهداری آنها به حدی وسواس و دقت به خرج داده‎ام که کوچک‎ترین آسیبی به آنها وارد نشده، به‎طوری که همه این اشیا سالم هستند و کار می‏کنند. از این‎رو، قیمت برخی از اقلام این مجموعه به بیش از صدها میلیون می‎رسد.

این مجموعه‎دار در ادامه با بیان این‎که تعداد اشیای این مجموعه عتیقه بیش از 500 قلم است، تصریح کرد: این مجموعه به‎واسطه برخورداری از تعدد و تنوع قابلیت این را دارد که با خریداری آن یک موزه مستقل در شهر بوشهر راه‎اندازی شود. با وجود این‎که پیشنهاد جدی برای کلیه خرید اقلام این مجموعه نفیس از سوی یکی از کشورهای عربی داشتم اما چون اصرار دارم که این مجموعه در بوشهر باقی بماند، آن را نپذیرفتم، زیرا این شهر به‎شدت از نبود موزه رنج می‏برد و مسوولان مربوط می‎توانستند با خریداری این کلکسیون کامل و متنوع و خاص، اولین موزه بی‎نظیر در استان را در بافت تاریخی ایجاد کنند ولی متاسفانه برخلاف استقبالشان از خرید این مجموعه، اینک تعلل آنها در خرید آن، موجب شده که روی پیشنهادهایی که از خارج استان شده، جدی‎تر فکر کنم.
وی با ابراز تاسف از این‏که مسوولان استانی تاکنون نتوانسته‎اند که با خرید اولین‎ها و کم‎نظیرها به‎منظور حفظ هویت فرهنگی و معرفی آن به نسل جوان موفق ظاهر شوند، افزود: همان‎طور که پیش از این خیلی راحت و بدون این‎که کسی معترض شود تمام مجموعه کارخانه ریسندگی و بافندگی بوشهر که جزء اولین کارخانه‎های ایران بود، از استان خارج و به اصفهان منتقل شد یا بیشتر خودروهای قدیمی به تهران فروخته شد و خیلی موارد دیگر که نه تاسفی را برانگیخت و نه مسوولی را به تامل واداشت، متاسفانه همیشه اولین‎های استان ما به نام و کام استان‎های دیگر تمام شده و می‏‌شود.

این مجموعه‌دار در پایان در خصوص دلیل فروش این مجموعه اشیای قدیمی که زحمت زیادی برای نگهداری آنها کشیده است، تاکید کرد: به‎دلیل حجم زیاد این اشیای نفیس و عتیقه اکنون نگهداری آنها مشکل شده، همین‎طور به‎واسطه نگهداری آن احساس خطر می‎کنم، از همین رو به فکر فروش و نگهداری آنها در مکان خاصی افتادم تا پس از سال‎ها دیگران هم از دیدن آن لذت ببرند. چندماه پیش از سوی دستگاهی برای خرید آن استقبال شد، حتی نمونه‏هایی از این مجموعه را دیدند و بسیار خوششان آمد اما تغییر مدیریتی این دستگاه موجب شده که این موضوع فعلا دنبال نشود. دستگاه‏های دیگر هم ظاهرا تمایلی برای حفظ هویت فرهنگی استان ندارند و همین مساله باعث دلسرد شدن من شده و با وجود اصراری که برای باقی ماندن این اشیا در استان دارم اما بنا به دلایل ذکر شده در بالا، اکنون مشغول بررسی پیشنهادهایی از خارج از استان هستم که به‎زودی در این‎باره تصمیم‎گیری خواهم کرد.
در پایان یادآوری می‎‏شود، امیدوارم این بار مسوولان استانی در راستای توسعه فرهنگی و تاریخی بوشهر مانع از خروج این مجموعه نفیس که به‎تنهایی می‎تواند یکی از بناهای شاخص بافت تاریخی را به موزه‎ای بی‎نقص و کم‎نظیر تبدیل کند، جلوگیری و بستر مناسب را برای ایجاد یک موزه استاندارد در مرکز استان فراهم کنند. 

نام:
ایمیل:
* نظر: