bamdad24 | وب سایت بامداد24

کد خبر: ۱۰۹۶۴
تاریخ انتشار: ۴۰ : ۲۰ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۶
برنامه بلند‌مدت یانکی‌ها برای بغداد کلید خورد؛
جنگ آزادی عراق و عملیات آزادی عراق نام‌هایی است که برای توصیف هجوم نظامی امریکا به خاک عراق در روزهای پایانی مارس سال ۲۰۰۳ بکار گرفته شد.
امریکایی‌ها به‌دنبال بهانه‌ای دیگر برای ماندن در عراقبامداد جنوب- علی موسوی:
جنگ آزادی عراق و عملیات آزادی عراق نام‌هایی است که برای توصیف هجوم نظامی امریکا به خاک عراق در روزهای پایانی مارس سال ۲۰۰۳ بکار گرفته شد. این حمله که با همکاری نظامی بریتانیا، استرالیا و کشورهای هم‌پیمان با امریکا صورت گرفته بود به اشغال خاک عراق و سقوط صدام حسین دیکتاتور سابق این کشور منجر شد. 
مداخله نظامی برای آزادی یکی از متناقض‌ترین سیاست‌های امریکا در خاورمیانه به‌شمار می‌رود، مداخله‌ای که برای مردم عراق نه آزادی به ارمغان آورد و نه آرامش، تنها یک ماه مانده به ۱۵ سالگی یورش نظامی امریکا به خاک عراق، این کشور هنوز با نا امنی، بی‌ثباتی، تروریسم، جنگ و آوارگی دست و پنجه نرم می‌کند. ارمغان امریکا برای عراق و جنگ این کشور بیشترین تلفات انسانی را در تاریخ عراق و تاریخ ارتش امریکا در چند دهه گذاشته داشته است و رسما با پایین آوردن پرچم امریکا در ۱۵ دسامبر سال ۲۰۱۱ در بغداد به پایان رسیده است. نظامیان امریکایی قرار بود بر اساس موعد مقرر در سال ۲۰۱۱ خاک عراق را ترک کنند، بعد از ۹ سال اشغال خاک عراق سرانجام نیروهای امریکایی خاک عراق را ترک کردند و بنا بود تنها ۱۵۷ نظامی امریکایی برای آموزش نیروهای عراقی تحت نظارت سفارت امریکا در عراق باقی بمانند، خروج نظامیان امریکایی از عراق بعد از امضای توافقی که میان بغداد و واشنگتن ایجاد شده بود، صورت گرفت.

ایالات متحده روز خروج نیروهای نظامی خود از خاک عراق را روزی تاریخی برای واشنگتن و بغداد دانسته و اعلام کرده بود که امریکا ماموریت خود را در عراق به پایان رسانده و کشوری دموکراتیک و با ثبات را ترک کرده است! در واقع همانگونه که امریکایی‌ها با ادعای واهی و در واقع برای دستیابی به نفت به عراق یورش برده بودند، با ادعای بی‌اساس مبنی بر موفقیت در اجرای نسخه دموکراسی مورد نظر خود پایان این جنگ را اعلام کرده بودند. واشنگتن در حالی مدعی شده بود که ماموریت خود را با موفقیت در عراق به پایان رسانده است که وضعیت امنیتی عراق بی‌ثبات، خشونت در این کشور رو به رشد و وضعیت اقتصادی این کشور فاجعه‌بار بود. آنچه واشنگتن پیروزی خود در عراق می‌نامد در واقع آغاز فاجعه‌ای دیگر برای میلیون‌ها عراقی را رقم زد.
امریکایی‌ها در حالی پایان ماموریت خود را در عراق اعلام کردند که با منحل کردن ارتش این کشور فضا را برای رشد خشونت و تولد گونه‌ای جدید از تروریسم تحت عنوان داعش، فراهم کرده بودند. گرچه بعد از شکل‌گیری بحران سوریه، داعش موجودیت خود از خاک این کشور آغاز کرد اما ریشه این گروهک تروریستی در دوران اشغال عراق به‌وسیله امریکا شکل گرفته بود. در پی یورش داعش به خاک عراق و اشغال شهرهای مهمی مانند موصل، روند بازگشت امریکایی‌ها به خاک عراق آغاز شد، نظامیان امریکایی هیچگاه خاک عراق را ترک نکرده بودند بلکه پایگاه‌های فعالی را برای خود در این کشور ایجاد کرده بودند تا در صورت نیاز بار دیگر به عراق بازگردند. مقامات امریکایی به‌صورت تدریجی و از نیمه سال ۲۰۱۴ ارسال نیروهای نظامی خود به خاک عراق را از سرگرفته بودند.

 این روند تا پایان سال ۲۰۱۶ ادامه داشته است و این عملیات را تلاشی برای مبارزه با تروریسم و ارائه کمک‌های مستشاری به نیروهای عراقی در عملیات‌های خود علیه داعش توصیف کرده بودند. گرچه مبارزه عراق با داعش و شکست این گروهک تروریستی موفقیتی است که اعتبار آن تنها به نیروهای ارتش و نیروهای حشد‌الشعبی باز می‌گردد اما امریکایی‌ها که در قالب ائتلاف ضد داعش به همکاری با ارتش عراق در زمینه مقابله با داعش پرداخته بودند، خود را پیروز در برابر تروریسم می‌دانند. حالا و بعد از پایان مرحله وجود نظامی داعش در خاک عراق به همت نیروهای مسلح و حشد‌الشعبی عراقی، دولت حیدر العبادی، نخست‌وزیر این کشور اعلام کرد باید نظامیان امریکایی خاک عراق را ترک کنند و روند خروج این نیروها هم آغاز شده است اما اقدامات برخی جریان‌های سیاسی که از اهداف و رویکردهای واشنگتن در عراق حمایت می‌کنند در این میان نگرانی‌هایی را نسبت به شکل‌گیری روند جدیدی از اشغال خاک عراق به‌وسیله امریکا ایجاد کرده است. 
پیشتر روزنامه الاخبار گزارش داده بود که «اتحاد قوای عراقی» (اتحاد القوی العراقیة) تصمیم دارد طی درخواستی رسمی از امریکایی‌ها بخواهد مسوولیت تامین امنیت انتخابات در استان‌های سنی‌نشین عراق را برعهده بگیرند و به جای نیروهای حشد‌الشعبی نیروهای مبارزه با تروریسم در این استان‌ها مستقر شوند. در همین راستا حشد‌الشعبی با انتقاد از این درخواست‌ها تاکید کرده که مطرح کردن چنین درخواست‌هایی می‌تواند به قانونی کردن اشغال خاک عراق به‌وسیله امریکایی‌ها منجر شود.

هیثم الجبوری، نماینده پارلمان عراق به تازگی در یک گفت‌وگوی تلویزیونی اعلام کرد که بیش از ۳۵ تا ۴۰ هزار نظامی امریکایی در عراق حضور دارند. وی در پاسخ به مجری برنامه «المناوره» که این افراد مستشارهای نظامی هستند گفت با دلیل و به صورت قاطع می‌توانم بگویم که بیش از ۳۵ تا ۴۰ هزار سرباز امریکایی در استان‌های صلاح‌الدین، الانبار، کرکوک و نینوا حضور دارند. «حاکم الزاملی» رئیس کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق نیز تاکید کرده اشغالگران امریکایی به‌دنبال ایجاد پایگاه‌های نظامی دائمی در عراق هستند. این مقام عراقی اعلام کرد: امریکایی‌ها امروز به‌دنبال آغاز مرحله جدیدی در روند اشغالگری خود در عراق هستند و پایگاه‌های «عین‌الاسد»، «الکیاره» «بلد» و «التاجی» را در عراق ایجاد کرده‌اند. امریکا همچنین قصد دارد پایگاهی جدید در گذرگاه الولید در مرزهای مشترک سوریه و عراق ایجاد کند. هدف امریکا از این اقدام ایجاد موازنه قدرت با ایران و روسیه است. 

اما هیثم الجبوری تاکید می‌کند که بعد از پافشاری دولت عراق بر لزوم خروج نظامیان امریکایی از خاک این کشور طی جدول زمانی مشخص، دولت دونالد ترامپ رئیس‌جمهور امریکا با اعلام این‌که واشنگتن در نشست بازسازی عراق کمک‌های مالی به عراق ارائه نخواهد داد بنا داشته تا به بغداد پیامی بدهد که بغداد نمی‌تواند از خطوط قرمزی که امریکا در خصوص نیروهای امریکایی ترسیم کرده، عبور کند. این در حالی است که رکس تیرلسون، وزیر خارجه امریکا در دومین روز از نشست کمک به عراق در کویت مشارکت کرده است اما دولت امریکا صراحتا اعلام کرده برای بازسازی عراق بودجه‌ای اختصاص نخواهد داد. به این ترتیب به‌نظر می‌رسد بعد از پیروزی عراق بر پدیده داعش، واشنگتن بهانه‌ها و راهکارهای جدیدی پیدا خواهد کرد تا از آن به‌عنوان اهرم فشاری بر عراق استفاده کرده و روند خروج نظامی امریکا از عراق را متوقف کند از ایجاد عراقی مستقل و آزاد جلوگیری کند.

نام:
ایمیل:
* نظر: