bamdad24 | وب سایت بامداد24

کد خبر: ۱۱۴۰۷
تاریخ انتشار: ۴۸ : ۲۰ - ۳۱ فروردين ۱۳۹۷
رئیس‌جمهوری امریکا برخلاف وعده‌های انتخاباتی، در راهبرد اتمی خود به گسترش تسلیحات هسته‌ای اعتقاد دارد؛ موضوعی نگران‌کننده که با واکنش جهانی مواجه شده و تداوم این امر به آغاز جنگ سردی دیگر بین شرق و غرب منجر می‌شود.
مقداد حسینی:
تنش بین شرق و غرب، هر روز وارد مرحله‌ای تازه می‌شود و در ماه‌های اخیر شاهد عبور امریکا از خط قرمز جهانی و تاکید رئیس‌جمهوری ستیزه‌جوی این کشور بر گسترش تسلیحات هسته‌ای بودیم که چنین موضوعی به صراحت در دکترین اتمی ترامپ بیان شده است. ایالات متحده در راهبرد اتمی خود کشورهایی چون روسیه، کره شمالی، چین و ایران را نشانه رفته و در بخشی از آن آورده است «برای مقابله با روسیه، زرادخانه اتمی امریکا تنوع بیشتری پیدا می‌کند و بمب‌های هسته‌ای کوچک‌تر تولید خواهد شد.» بنا بر برخی گزارش‌ها، امریکای ترامپ با هدف متحول کردن رویکرد هسته‌ای خود برنامه مدونی را تنظیم کرده که هزینه آن بالغ بر 2/1 تریلیون دلار برآورد می‌شود. 

توسعه تحقیقات بر روی موشک‌های میان برد و مجوز تولید کلاهک‌های هسته‌ای جدید از اقدامات دولت یکساله ترامپ به‌شمار می‌رود؛ مسائلی که بیش از سه دهه مسکوت مانده بود. بی‌تردید تداوم همین رویکرد به تمایل کشورهای غیرهسته‌ای برای هسته‌ای شدن و همچنین اقدام متقابل کشورهایی که از این قبیل سلاح‌ها برخوردارند، منجر خواهد شد. جهان هنوز تبعات حمله اتمی امریکا به هیروشیما و ناکازاکی ژاپن در جنگ جهانی دوم را از خاطر نبرده و از تکرار رخدادی مشابه در آینده نگران است. از این‌رو پس از انتشار دکترین اتمی از سوی کاخ سفید، موجی از اعتراضات داخلی و خارجی علیه آن به راه افتاد. 

ایران به‌عنوان کشوری که خود بزرگ‌ترین قربانی سلاح‌های کشتار جمعی در جنگ تحمیلی بوده از جمله منتقدان به سیاست اتمی ایالات متحده است. در همین ارتباط حجت‌الاسلام حسن روحانی، رئیس‌جمهوری پانزدهم بهمن‌ماه در مراسم افتتاح 10 مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس از اهمیت توانمندی دفاعی ایران و نقد استراتژی اتمی امریکا سخن به میان آورد. 
وی اظهار کرد: «در دنیایی که معتقد است سلاح کشتار جمعی نباید وجود داشته باشد و استفاده از آن علیه بشریت ممنوع بوده و باید از بین برود، ببینید امریکایی‌ها با چه زبان وقیحانه‌ای روسیه را با سلاح اتمی جدید تهدید می‌کند لذا هنوز بحث ساخت سلاح‌های جدید و مخرب برای تهدید و استفاده علیه رقیب مطرح است، آیا در این شرایط می‌شود کسی بگوید که دیگر زمان صلح و هم‌زیستی است و نیازی به قدرت دفاعی نداریم؟»

علاوه بر تهران، سران مسکو و پکن نیز به‌عنوان دو عضو شورای امنیت و برخوردار از حق وتو، راهبرد اتمی امریکا را به باد انتقاد گرفتند. اگرچه چین ضمن ابراز نگرانی در بیانیه‌ای که از سوی وزارت دفاع خود انتشار داد تنها به بیان اهمیت صلح و توسعه در دنیا اکتفا کرد اما روسیه دست به اقدام متقابل زد؛ سیاستی توازن‌بخش که در سال‌های گذشته همواره مد نظر مقامات کرملین به‌ویژه شخص ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه بوده است.

رئیس‌جمهوری روسیه در جمع نمایندگان دو مجلس و مقامات عالی‌رتبه دولتی این کشور از سلاح‌ها و جنگ‌افزارهای پیشرفته هسته‌ای رونمایی کرد و از چند سیستم جدید همچون آزمایش یک موشک جدید با پیشران اتمی، کلاهک جدید هسته‌‌ای با قابلیت قرار گرفتن بر روی موشک‌های کروز و نیز طراحی موشک‌هایی جدید برای نصب روی جنگنده‌ها با قابلیت دور زدن سامانه‌های دفاع موشکی و غیره پرده برداشت و چندی بعد موشک مافوق صوت «کینژال» (خنجر) را آزمایش کرد که البته با موفقیت همراه بود. 
روحیه خشن و ستیزه‌جوی ترامپ و ولع بیش از حد برای سیطره بر جهان باعث سوق دادن وی به سمت نظامی‌گری شده است. او که در رقابت‌های انتخاباتی، دموکرات‌ها را به‌دلیل هزینه‌های گزاف جنگ‌های خارج از خانه محکوم می‌کرد، اینک از بودجه وزارت خارجه که رسالت دیپلماتیک را عهده‌دار است کاسته و بر بودجه نظامی امریکا افزوده است. 
ضمن این‌که افزایش شمار نظامیان خارج از امریکا و ماجراجویی‌های این کشور در مناطق مختلف جهان از جمله غرب آسیا، امریکا را بیش از پیش در مقابل شرق قرار خواهد داد که در نهایت نتیجه‌ای جز ناامنی بیشتر جهان و از سرگیری جنگ سردی دیگر ندارد.

نام:
ایمیل:
* نظر: