bamdad24 | وب سایت بامداد24

کد خبر: ۱۱۶۵۶
تاریخ انتشار: ۰۲ : ۱۹ - ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۷
با فرارسیدن ماه رمضان؛
ماه میهمانی خدا از راه می‌رسد و یکی از دغدغه‌های مردم در این ماه، تهیه مایحتاج غذایی‌شان است. با توجه به ازدیاد دکه‌های غذافروشی و رونق بازار زولبیا و بامیه، احتیاط‌های بهداشتی به منظور جلوگیری از بیماری ضروری است.
در همین راستا، معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان این‌که تمهیدات بهداشتی و بازرسی‌ها از اماکن و اغذیه‌فروشی‌ها در ماه رمضان تشدید می‌شود، گفت: در ایام ماه رمضان، عادات غذایی مردم تغییر می‌کند و با توجه به این موضوع، ساعت حضور مردم برای تهیه غذا و افطاری در مراکز عرضه مواد غذایی نیز تغییر می‌کند، به همین دلیل تیم‌های بازرسی بهداشت محیط آمادگی بیشتری را برای کنترل محیط و اماکن تهیه مواد غذایی خواهند داشت.
محسن فرهادی در خصوص اقدامات و تمهیدات بهداشتی در ماه مبارک رمضان، تصریح کرد: به این منظور، دستورالعملی به معاونت بهداشتی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور مبنی بر تشدید بازرسی‌های بهداشتی در ایام ماه رمضان ابلاغ شده است.

وی با اشاره به دستورالعمل ابلاغی به دانشگاه‌های علوم پزشکی، خاطرنشان کرد: برطبق این دستورالعمل، با ائمه جماعات، هیات امنای مساجد و اماکن متبرکه و همچنین محل‌های برگزاری مراسم مذهبی و هیات‌ها، هماهنگی‌های لازم به عمل خواهد آمد تا همکاران بهداشتی در ابتدا اصول بهداشتی را به متولیان امر آموزش دهند تا به تبع آن هماهنگی‌های درون بخشی را انجام دهند.
فرهادی با بیان این‌که با روابط عمومی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور نیز جهت اطلاع‌رسانی شیوه‌های نظارت بر اماکن و اغذیه‌فروشی‌ها، هماهنگی‌های لازم به عمل آمده است، تصریح کرد: همچنین از کارگروه سلامت و امنیت غذایی هر استان درخواست شده تا ضرورت کنترل اماکن تهیه و توزیع مواد غذایی را در همان استان طرح موضوع کرده و با شهرداری‌ها، بخشداری‌ها، فرمانداری‌ها و استانداری‌ها و همچنین شرکت آب و فاضلاب شهری و روستایی، وزارت صنعت، معدن، تجارت، قوه قضائیه، ایرانگردی و جهانگردی، اتاق اصناف، نیروی انتظامی، سازمان صدا و سیما و سازمان دامپزشکی هماهنگی‌های لازم را داشته باشند. 

وی با بیان این‌که اکیپ‌های ثابت و سیار بهداشت محیط، ملبس به یونیفرم بهداشت ۱۹۰ خواهند بود، تصریح کرد: ساعت کار بازرسان بهداشت محیط از ۸ صبح تا ۸ شب در نظر گرفته شده است، این بازرسان در ایام تعطیل نیز به کار خود ادامه می‌دهند و از آنجا که ساعت کار اغذیه‌فروشی‌ها بین زمان افطار و سحری تشدید پیدا می‌کند، لازم است، در ایام ماه رمضان علاوه بر بازرسی‌های قبل از افطار و بعد از وعده سحری، بازرسی‌های شبانه را نیز در دستور کار خود قرار دهند.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با تاکید بر این‌که مردم می‌توانند شکایات خود را به صورت ۲۴ ساعته از طریق شماره تلفن ۱۹۰ به گوش مسوولان برسانند، در خصوص ضرورت رعایت بهداشت در لیالی قدر افزود: مردم باید بر رعایت بهداشت فردی در مساجد و هیات‌ها اهتمام ورزند، مسوولان نیز باید بر این موضوع نظارت و تاکید ویژه‌ای داشته باشند. در ماه رمضان، به هیچ وجه از دستفروش‌ها، مواد خوراکی خریداری نکنید، چراکه این اقلام مورد تائید نبوده و سلامت‌شان تضمین نمی‌شود.  

وی بر تشدید کنترل، نظارت و بازرسی مستمر از مراکز تهیه و توزیع زولبیا، بامیه، آش و حلیم‌پزی‌ها، رستوران‌ها، کبابی‌ها و قنادی‌ها و انجام بازرسی‌های مستمر شبانه‌روزی در طول ماه مبارک رمضان تاکید کرد و گفت: با توجه به گرم شدن هوا و قرار گرفتن ماه مبارک رمضان در ماه گرم سال، احتمال شیوع بیماری‌های منتقله از آب و غذا، به ویژه بیماری‌های عفونی روده‌ای در مکان‌هایی که به صورت دسته‌جمعی غذا تهیه و توزیع می‌شود، افزایش پیدا می‌کند، بنابراین لازم است تمهیدات بهداشتی بیش از پیش رعایت شود.  
به گفته فرهادی، در ایام ماه رمضان با متخلفان و متقلبان بهداشتی برخورد قضائی خواهد شد. از طرفی در ماه رمضان برخی کارگاه‌های غیر مجاز زیرزمینی مشغول به کار می‌شوند و مواد غذایی مانند زولبیا، بامیه، آش و حلیم را به قیمت ارزان‌تر می‌فروشند که در صورت شناسایی، پلمب شده و با آنها برخورد قضائی صورت خواهد گرفت. 

نام:
ایمیل:
* نظر: