bamdad24 | وب سایت بامداد24

کد خبر: ۱۱۸۱۶
تاریخ انتشار: ۰۷ : ۲۲ - ۱۲ خرداد ۱۳۹۷
سخنگوی دستگاه قضا با اشاره به استفاده از تلگرام؛
تلگرام فیلتر شد، با وجود این بیش از 90 درصد مخاطبان این پیام‌رسان محبوب به آن دسترسی دارند، اگرچه هشدارها همچنان در مورد آن ادامه دارد و مقامات مسوول قضائی و امنیتی همه تاکید دارند که نباید وارد این فضا شوند، چراکه ممکن است خطرآفرین!! باشد.
بامداد جنوب: 
تلگرام فیلتر شد، با وجود این بیش از 90 درصد مخاطبان این پیام‌رسان محبوب به آن دسترسی دارند، اگرچه هشدارها همچنان در مورد آن ادامه دارد و مقامات مسوول قضائی و امنیتی همه تاکید دارند که نباید وارد این فضا شوند، چراکه ممکن است خطرآفرین!! باشد. با این حال تدرک چندین پیامرسان داخلی نیز نتوانسته نظر کاربران را جلب کند، زیرا این پیامرسان‌ها مشمول بی‌اعتمادی مردم شده و اعضای آن با وجود تبلیغات بسیار، بسیار کمتر از آن چیزی است که می‌گویند است. 

سخنگوی دستگاه قضا که هم‌زمان معاونت این قوه را هم بر عهده دارد، روز گذشته سری به خبرگزاری ایسنا زد و در آنجا علاوه بر بازدید با کارکنان و خبرنگاران، در نشست پرسش و پاسخ آنها شرکت جست. حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای در پاسخ به این سوال که با فیلتر تلگرام کسانی که در این فضا مشغول به فعالیت بودند آسیب فراوانی دیدند و بسیاری از این افراد بیکار شدند و با توجه به فیلترینگ دائمی و قطعی تلگرام و استفاده از فیلترشکن که برای قشر نوجوان دسترسی‌هایی را فراهم کرده که بسیار خطرناک است، آیا فیلتر تلگرام در این شرایط ارزشش را داشت، گفت: در فضای مجازی خطرات بسیار عظیمی از طریق شبکه‌های خارجی و پیام‌رسان‌های خارجی گریبان‌گیر کشور و ملت‌مان می‌شود. دو بحث وجود دارد یکی این‌که آن را رها کنیم و هیچ کاری را در مقابل خسارت‌های امنیتی، فرهنگی، اخلاقی و سیاسی که به کشور وارد می‌کند انجام ندهیم که هیچ عقل سلیمی نمی‌گوید هیچ کاری را انجام ندهیم. باید بتوانیم کاری کنیم که از این ظرفیت استفاده خوب کنیم و جلوی خطرات و فسادها و زیان‌هایی که برای کشور دارد را بگیریم. اگر واقعا ما از ۵ یا ۱۰ سال پیش اقدام کرده بودیم، حتما امروز می‌توانستیم یک پیام‌رسان داخلی داشته باشیم که آن خطرات را نداشته باشد و محاسن را داشته باشد یا از پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های خارجی هم استفاده کنیم اما بتوانیم جلوی مفاسدشان را بگیریم.
این‌طور نیست که فقط قوه قضائیه در این زمینه اقدام کرده باشد بلکه این دستگاه بر اساس وظیفه ذاتی که داشته اقدام کرده است و اکنون دولت و وزارت ارتباطات و دبیر شورای‌عالی فضای مجازی اقداماتی را انجام می‌دهند لذا باید تلاش کنیم که هرچه سریع‌تر پیام‌رسان‌های داخلی ما تقویت شوند. شما که بر روی اسم تلگرام نظر ندارید؟ شما می‌خواهید دسترسی آسان و سریع داشته باشید و ارزان هم استفاده کنید و مضرات هم نداشته باشد؛ لذا همه این کار را می‌کنند که پیام‌رسان‌های داخلی تقویت شوند. آیا شما اجازه می‌دهید که مواد مخدر در کشور توزیع شود به‌دلیل این‌که حتما شغلی را ایجاد می‌کند. مگر توزیع و تولید مواد مخدر عده‌ای را مشغول نمی‌کند! لذا ما باید زیان و فایده هر کاری را با همدیگر بسنجیم.
مقام معظم رهبری در نشستی که داشتند فرمودند که نه افراط کنیم و نه تفریط. مساله‌ای هست که باید اصلاح شود و رها بودنش قطعا صحیح نیست و محدود کردن آن هم حتما صحیح نیست و اکنون تلاش می‌شود که همه مردم بتوانند از آن استفاده کنند. فکر می‌کنم اقدامی که در این زمینه شده اقدام خوبی است؛ البته اقدامات باید تکمیل شود و کار سلبی به تنهایی در هیچ زمینه‌ای کافی نیست و حتما کارهای سلبی و ایجابی در کنار هم باید انجام شود.

در موضوعات مختلف چنین است مثلا در موضوع مواد مخدر اگر صرفا بخواهیم از طریق بگیر و ببند و اعدام آنرا کنترل کنیم به نتیجه نمی‌رسیم. باید یک مجموعه‌ای از کار تعریف شود و یکی از آن مجازات و دیگری زندان باشد. ان‌شاءالله در این زمینه همه کمک کنیم تا افراد ملتزم به قانون و به بخشنامه‌ای که ریاست جمهوری هم در این زمینه داشتند باشند؛ البته در این زمینه دبیرخانه شورای‌عالی فضای مجازی و رئیس‌جمهور نامه‌ای را برای تقویت پیام‌سان‌های داخلی نوشته است که اگر این کار انجام شود به نفع کشور است.
اولا این‌گونه نیست که همه افراد از فیلترشکن استفاده کنند و بسیاری از افراد از فیلترشکن استفاده نمی‌کنند و بخشی از آن فضاسازی است، ثانیا باید همه تلاش کنیم که این‌کار انجام نشود. از لحاظ فنی و غیرفنی، وزارت ارتباطات و مسوول ذی‌ربط  اقدامات لازم را انجام دهند که این اتفاق رخ ندهد و از سوی دیگر هر چه زودتر پیام‌رسان‌های داخلی تقویت شوند و بتوانند سرویس‌دهی خوبی به مردم داشته باشند. اگر هرچه سریع‌تر دولت و وزارت ارتباطات و همه مسولان ذی ربط تلاش کنند پروسه تقویت پیام رسان های داخلی طی می شود دیگر نیازی نیست که برخی از فیلترشکن استفاده کنند.

وی در پاسخ به این سوال که شما قبلا گفته بودید که مدیر تلگرام از دی‌ماه با ما همکاری نکرده است، چه خواسته‌ای از مدیر تلگرام داشتید که گفتید با ما همکاری نکرده است؟ هم گفت: مسوولان ما در یک مقطع آن‌طور که نقل کرده‌اند طی قراردادی صحبت کردند تا مواردی که مربوط به امنیت کشور و جریان تروریستی و داعش و مسائل ضدفرهنگ و ضد قوانین ماست در این فضا رعایت شود. آنها آن را تا دی‌ماه قبول کردند و از د‌ ماه تمام آنچه را که متعهد شده بودند فراموش کردند و نادیده گرفتند. مگر سایر کشورها هم اجازه می‌دهند که یک پیام‌رسان خارجی آزاد باشد و هر نوع مطلبی از آن طریق رد و بدل شود.
محسنی‌اژه‌ای البته در پاسخ به سوال مهم‌تری با این عنوان که آیا خبرنگاران باید از فضای مجازی تلگرام خارج شوند؟ و اگر خارج نشوند مرتکب جرم شده‌اند، نیز یادآور شد: طی بخشنامه‌ای که از طرف معاون اول رئیس‌جمهوری صادر شده، محدودیت‌هایی اعلام شده که در مواردی هم می‌تواند تبدیل به جرم شود، زیرا در برخی مقررات اگر انسان خلاف آن عمل کند چه بسا که منجر به جرم هم می‌شود.

نام:
ایمیل:
* نظر: