bamdad24 | وب سایت بامداد24

کد خبر: ۱۱۹۸۹
تاریخ انتشار: ۳۳ : ۲۰ - ۰۵ تير ۱۳۹۷
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: ۸۵ تا ۹۰ درصد مبتلایان به سرطان ریه، سیگاری هستند.
رستم یزدانی با بیان این‌که ورود سیگارهای صنعتی در چند دهه گذشته باعث شد که سرطان‌های ریه افزایش یابد، تصریح کرد: با وجود تغییراتی که در نوع سیگار به وجود آمد و این سیگارها نیکوتین و قطران کمتری داشتند، اما تفاوت خیلی بارزی در میزان شروع سرطان ریه به وجود نیامد.
وی ادامه داد: گیرایی که ناشی از مصرف نیکوتین و قطران است در سیگارهای جدید کم نشد و مواد دیگری مانند نیترو آزمین به سیگار اضافه شد که این ماده کاملا سرطان‌زاست.

این فوق تخصص ریه با تاکید بر این‌که انتظار آن بود سیگاری که نیکوتین کمتری دارد و یا به اصطلاحا لایت است، میزان شیوع سرطان ریه را کمتر کند اما این اتفاق نیفتاد، خاطرنشان کرد: کم کردن نیکوتین و قطران، مقداری تندی سیگار را کم می‌کند و به فرد سیگاری اجازه می‌دهد پک بیشتری به سیگار بزند و بر این اساس بار اضافه‌تری از مواد سمی وارد ریه‌ها می‌کند و این اجازه را می‌دهد که میزان مصرف سیگار بیشتر شود.

 عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان این‌که در گذشته که سیگار به صورت سنتی تهیه میشد، میزان مصرف سیگار آنقدر زیاد نبود که الان به صورت صنعتی تهیه می‌شود، افزود: سیگارهایی که در قدیم تهیه می‌شد بسیار بدبو و تند بود و استفاده از سیگار به صورت زیاد امکان‌پذیر نبود، اما اکنون با لایت شدن سیگارها و کم شدن موادی مانند قطران در سیگار این امکان فراهم شده میزان مصرف سیگار بیشتر شود.
به گفته وی، این تغییر در نوع سیگار باعث شد میزان مصرف سیگار در جوان‌ها و خانم‌ها بیشتر شود.

برچسب ها: علوم پزشکی ، سرطان ، ریه
نام:
ایمیل:
* نظر: