bamdad24 | وب سایت بامداد24

کد خبر: ۱۲۴۸۷
تاریخ انتشار: ۱۲ : ۲۰ - ۲۴ مرداد ۱۳۹۷
یک روزنامه سوئیسی در گزارشی به بررسی انتقادات حاکم دبی از سیاست خارجه امارات پرداخت.
روزنامه «سنت گالن تگ بلت» در گزارشی نوشت: امارات دو سال پیش وزارت خوشبختی را با هدف تقویت ارزش‌های جامعه تاسیس کرد در این حین انتقاد از خاندان سلطنتی در هفت امارت امیرنشین این کشور حوزه خلیج‌فارس مجاز نیست و ممنوع است و در صورتی‌که کسی از خاندان حاکمه انتقاد کند با اتهام اهانت به ذات اقدس ملوکانه روبه‌رو می‌شود. این روزنامه در ادامه نوشت: فردی وجود دارد که از خاندان حاکم انتقاد کرده و توانسته تبعات آن را برعهده بگیرد. محمد بن‌راشد آل‌مکتوم، حاکم دبی از سیاست برخی حکام عرب در امور کشورهای خاورمیانه انتقاد کرده است بدون این‌که نام یکی از این حاکمان را بیاورد. وی گفت: تجربه به من ثابت کرده که مداخله در امور کشورهای عربی وقت‌ تلف کردن، کار بسیار زشت و هدر دادن منابع است. 

محمد بن‌راشد می‌گوید: در صورتی که فردی بخواهد کار بزرگی برای مردمش بکند باید وطنش را در اولویت قرار دهد نه کشورهای دیگر را. در واقع این نقد متوجه محمد بن‌زاید، ولیعهد ابوظبی بود. روزنامه مذکور نوشت: محمد بن‌زاید اوایل انقلاب‌های بهار عربی تصمیم گرفت سیاست محافظه‌کارانه را کنار بگذارد و به مداخله در امور داخلی کشورهای عربی بپردازد. در نتیجه نیروهای اماراتی نقش مهمی در سرکوب انقلاب شیعه در بحرین و سقوط معمر قذافی، دیکتاتور سابق لیبی داشتند.

این روزنامه در ادامه نوشت: زمانی‌که انصارالله کنترل صنعا را در دست گرفت، محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان و محمد بن‌زاید، ولیعهد امارات با تقسیم ماموریت‌ها بین خود توافق کردند. در حالی که نیروی هوایی عربستان شمال صنعا را بمباران می‌کرد نیروهای اماراتی کنترل شهر عدن را در دست گرفتند. تاکنون ۱۵۰ اماراتی در جنگ یمن کشته شده‌اند. شاید همین مساله باعث شده محمد بن‌راشد خواهان این باشد که اولویت به وطن داده شود. این روزنامه نوشت: پسر امیر امارت الفجیره نیز راه محمد بن‌راشد را رفته و از سیاست خارجه ابوظبی انتقاد کرده است. وی می‌گوید دولت ابوظبی تعداد واقعی کشته‌شدگان اماراتی در یمن را اعلام نمی‌کند و این دولت برای سرکوب منتقدانش تلاش می‌کند. نهادهای حقوق بشری دیگر منتقدان دولت ابوظبی هستند. 

برای مثال دیده‌بان حقوق بشر سال گذشته میلادی دولت ابوظبی را به ارتکاب جنایت جنگی در یمن متهم کرد. روزنامه سوئیسی مذکور نوشت: اهداف محمد بن‌زاید برای سیطره بر گذرگاه‌های آبی در خلیج عدن و دریای سرخ واضح است اما با وجود این‌که نیروهای اماراتی بندر الحدیده را در محاصره دارند این بندر همچنان دست حوثی‌هاست. این روزنامه به نقل از یک کارشناس امور یمن نوشت: بهای ثبات در یمن دو دستگی دائم و وجود امارت دومی وابسته به ابوظبی در عدن خواهد بود. روزنامه مذکور نوشت: بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی امریکا، هزینه نظامی امارات در سال ۲۰۱۶ به حدود 5/23 میلیارد دلار رسید. تقریبا ۱۰ سال پیش محمد بن‌زاید حدود ۱۰ میلیارد دلار به امارت دبی برای نجاتش از ورشکستگی داد اما این مساله باعث نشده محمد بن‌راشد از محمد بن‌زاید انتقاد نکند.

نام:
ایمیل:
* نظر: