bamdad24 | وب سایت بامداد24

کد خبر: ۱۲۸۱۸
تاریخ انتشار: ۱۰ : ۲۰ - ۱۶ مهر ۱۳۹۷
FATF در کوتاه‌مدت کمکی به اقتصاد نمی‌کند؛
این روزها بحث تصویب FATF در مجلس شورای اسلامی به سرخط خبرهای بسیاری از روزنامه‌ها و سایت‌های داخلی تبدیل شده و همه‌جا در خصوص خوب یا بد بودن این لایحه و تاثیر آن در اقتصاد و وضعیت معیشتی مردم سخن می‌گویند..
بامداد جنوب: 
این روزها بحث تصویب FATF در مجلس شورای اسلامی به سرخط خبرهای بسیاری از روزنامه‌ها و سایت‌های داخلی تبدیل شده و همه‌جا در خصوص خوب یا بد بودن این لایحه و تاثیر آن در اقتصاد و وضعیت معیشتی مردم سخن می‌گویند؛ البته این مباحث زمانی عجیب شد که موافقان و مخالفان این طرح در مصاحبه‌های گوناگونی طرف مقابل را به بی‌اطلاعی در خصوص متن این لایحه متهم می‌کردند. مواضع جنجالی برخی نمایندگان مجلس در خصوص این لایحه سبب شد ابهامات FATF برای مردم بیش از همیشه پررنگ شود. در همین زمینه، روز گذشته لوایح FATF در مجلس شورای اسلامی بررسی و مورد بررسی قرار گرفت تا در مرحله بعد در شورای نگهبان بررسی شود. بعد از این مصوبه بازار واکنش نشان داده و قیمت‌ها از بیش از ۱۳ هزار تومان تا حتی ۱۱ هزار و ۸۰۰ تومان کاهش پیدا کرد، سپس نرخ‌ها در بازار به ۱۳ هزار تومان و بالاتر برگشت.

همین‌ که تصویب لوایح FATF تا چه اندازه می‌تواند بر بازار ارز اثرگذار باشد و در ادامه تحریم‌های آبان‌ماه چگونه بازار را دستخوش تغییر می‌کند، موضوعی بود که رئیس کانون صرافان در نشستی خبری درباره آن توضیحاتی ارائه کرد.
رضا ترکاشوند معتقد است که تصویب FATF نمی‌تواند در کوتاه‌مدت اثر اساسی بر بازار ارز داشته باشد و زمان‌بر است. تحریم‌های آبان‌ماه نیز در بازار بی‌اثر نیست اما اثر عمده‌ای هم نخواهد داشت.
به‌گفته وی، بخشی از قیمت ارز ناشی از حباب مثبت روانی است که به‌دلیل فشارهای خارج از کشور ایجاد می‌شود که در نهایت بر اثر مصوباتی از قبیل FATF می‌تواند برای مدتی کاهش یابد اما در مجموع این مصوبه تاثیر اساسی بر بازار ندارد، چراکه نمی‌تواند در کوتاه‌مدت کمکی به واردات اسکناس یا نقل و انتقالات آن از کانال بانکی کند، بنابراین در کوتاه‌مدت اثر چندانی نخواهد داشت ولی در بلندمدت و به مرور FATF می‌تواند تاثیرگذار باشد.

رئیس کانون صرافان همچنین در مورد اثری که تحریم‌های آبان‌ماه می‌تواند بر نوسان بازار ارز داشته باشد، توضیح داد: همان‌طور که مسوولان تاکنون اعلام کرده‌اند آنچه که امریکا تاکنون برای تحت فشار قرار دادن ایران در نظر داشته در این مدت و قبل از ۱۳ آبان‌ماه انجام داده است از قبیل نخریدن نفت از ایران یا مذاکراتی که با طرف‌های مقابل داشته است. بنابراین بانک مرکزی نیز پیش‌بینی‌های لازم را انجام داده و آماده ایستادن در برابر ابعاد این تحریم‌هاست. با این حال نمی‌توان گفت تحریم‌های آبان‌ماه بی‌تاثیر خواهد بود ولی اثر عمده‌ای هم نخواهد داشت.

توضیح درباره افشای اطلاعات ۴۰۰ صرافی
در حالی در مدت اخیر بحث‌هایی در مورد افشای اطلاعات ۴۰۰ صرافی در جریان بررسی و تصویب FATF مطرح شد که رئیس کانون صرافان در این‌باره این‌گونه توضیح داد که دنیای امروز دنیای شفافیت و حرکت اطلاعات است و همه اطلاعات صرافی‌ها در کانال‌ها و سایت‌های معتبر از جمله بانک مرکزی، ثبت شرکت‌ها و یا حتی کانون وجود دارد و از سوی دیگر ما نیز به اطلاعات صرافی‌های دنیا حتی صرافی‌های امریکا دسترسی داریم. بنابراین اقتصاد ما نیز برای جلب اعتماد جهانی باید شفافیت لازم را داشته باشد. 

ترکاشوند در رابطه با این‌که چرا برخی از صرافی‌ها با وجود مجوز بانک مرکزی برای معاملات آزاد ارز از خرید یا فروش آن امتناع می‌کنند، توضیح داد: در گذشته شرایط به‌گونه‌ای بود که بانک مرکزی نقش بازارساز را در بازار بر عهده داشت و تقریبا تمامی نیاز اصلی بازار را تامین می‌کرد به‌طوری که با تزریق ارز به بازار صرافی‌ها منابع را دریافت و به فروش می‌رساندند اما دیگر این‌گونه نیست و صرافی‌ها فقط از محل خریدی که انجام می‌دهند ارز می‌فروشند، بنابراین طبیعی است که زمانی پیش بیاید که یک صرافی ارزی خریداری نکرده و منابعی برای فروش در اختیار نداشته باشد.
وی در رابطه با نرخ‌گذاری صرافی‌ها گفت که در حال حاضر با توجه به این‌که بازار می‌تواند به‌شدت ریزشی شود، حاشیه سود صرافی‌ها از فروش هر دلار و یورو حداکثر ۱۰۰ تومان و برای سکه بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان است.

سکه را حتما از صرافی بخرید
موضوع دیگری که در این نشست مطرح شد به ماجرای سکه ثامن برمی‌گردد که رئیس کانون صرافان در این رابطه تاکید کرد که تنها مرجع فروش سکه صرافی‌ها هستند و این جزء دستورالعمل بانک مرکزی است و از این‌رو اگر مردم از صرافی‌ مجاز سکه بخرند، هر گونه اتفاقی برای آن بیفتد، از طریق کانون قابل پیگیری بوده و حتما صراف خاطی تا 5/1 برابر هم جریمه خواهد شد. در مورد ارز هم همین‌طور است. مردم وقتی که به صرافی مراجعه می‌کنند حتما سند سنا را در مقابل خرید دریافت کنند و ضمن این‌که این قابلیت وجود دارد که بتوانند پرینت شماره اسکناس خریداری شده را از صراف بگیرند که در ادامه برای آنها قابلیت پیگیری داشته باشد.

سایت‌های اعلام نرخ دلار بررسی و آغاز به‌کار خواهند کرد
در مدت اخیر و در جریان نوسان بازار ارز برخی سایت‌ها و کانال‌های اعلام نرخ دلار حتی آنهایی که اعلام رسمی داشتند نیز دچار اختلال شده و مخاطبان برای دریافت نرخ با مشکل روبه‌رو هستند.
رئیس کانون صرافان در این‌باره گفت که این سایت‌ها و کانال‌ها در حال بررسی هستند و به محض صدور مجوز برخی از آنها برای اعلام نرخ رسمی ارز و سکه باز خواهند شد.

نام:
ایمیل:
* نظر: