bamdad24 | وب سایت بامداد24

کد خبر: ۱۳۰۶۵
تاریخ انتشار: ۱۷ : ۲۰ - ۱۲ آذر ۱۳۹۷
وزیر انرژی قطر اعلام کرد که این کشور تا ژانویه سال ۲۰۱۹ از سازمان کشورهای صادرکننده نفت اوپک خارج می‌شود.
به گزارش رویترز، سعد الکعبی، در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد تصمیم برای خروج از اوپک پس از بازبینی راه‌های پررنگ شدن نقش بین‌المللی قطر و طرح‌ریزی استراتژی بلندمدت این کشور گرفته شد. تولید نفت قطر حدود ۶۰۰ هزار بشکه در روز است با این حال این کشور بزرگ‌ترین صادرکننده گاز طبیعی مایع جهان است. قطر همچنین با عربستان سعودی که همسایه این کشور و بزرگ‌ترین صادرکننده نفت اوپک است، اختلافات دیپلماتیک شدیدی دارد. قطر با این تصمیم به بیش از نیم قرن عضویت خود در اوپک پایان می‌دهد. وزیر انرژی قطر روز دوشنبه گفت: این تصمیم به منزله یک تغییر فنی و استراتژیک بوده و تحت تاثیر انگیزه سیاسی نبوده است. تولیدکنندگان اوپک و غیراوپک قرار است روز پنج شنبه با هدف رسیدن به توافق درباره کاهش احتمالی تولید نفت، در وین اتریش دیدار کنند. این نشست اکنون آخرین نشست قطر به‌عنوان عضو رسمی اوپک خواهد بود. این کشور از سال ۱۹۶۱ عضو اوپک بوده است. اقدام قطر در خروج از اوپک، همبستگی این گروه را درست زمانی که تلاش می‌کند اتحادش را برای کنترل بازار نفت حفظ کند، دچار شکاف خواهد کرد. تولید قطر که یازدهمین تولیدکننده بزرگ اوپک است، کمتر از دو درصد از کل تولید این گروه را تشکیل می‌دهد. 

وزیر انرژی قطر در کنفرانس مطبوعاتی روز دوشنبه، گفت: قطر بنا دارد روی تولید گاز طبیعی متمرکز شود و به اوپک درباره تصمیم خود اطلاع داده است. آرمیتا سن، تحلیلگر نفت در شرکت مشاوره انرژی اسپکتس در این‌باره به بلومبرگ گفت: خروج از اوپک تا حد زیادی برای قطر سمبولیک است. تولید نفت این کشور محدود است و چشم‌انداز محدودی برای افزایش آن وجود دارد. 
پس از این‌که پنج کشور شامل ایران، عراق، کویت، عربستان سعودی و ونزوئلا در سال ۱۹۶۰ اوپک را تاسیس کردند، قطر نخستین کشوری بود که به این گروه پیوست. این گروه در سال ۱۹۷۳ پس از این‌که تولید نفت را کاهش داد و کشورهای متحد با رژیم صهیونیستی در جنگ با مصر را هدف تحریم قرار داد، شهرت جهانی پیدا کرد. 

در تاریخ اوپک، سه کشور این سازمان را ترک کرده اند اما دوباره به اوپک پیوستند. اکوادور پس از بحران اقتصادی و سیاسی، در سال ۱۹۹۲ اوپک را ترک کرد و عضویتش تا سال ۲۰۰۷ معلق شد. گابن در سال ۱۹۹۵ از اوپک خارج شد اما در سال ۲۰۱۶ بار دیگر به این گروه پیوست. اندونزی پس از این که به مدت چند سال به واردکننده بزرگ نفت تبدیل شد، عضویتش در اوپک را در سال ۲۰۱۶ تعلیق کرد. کعبی در بیانیه‌ای گفت: به منظور تحکیم موقعیت قطر به‌عنوان یک تامین‌کننده انرژی مطمئن در جهان، ما اقداماتی برای بازبینی نقش قطر و مشارکت این کشور در صحنه انرژی بین‌المللی برداشتیم. برای ما روشن شده که دستیابی به اهداف بلندپروازانه ما بی‌تردید مستلزم تلاش‌های متمرکز، تعهد و پایبندی برای حفظ و تحکیم موقعیت قطر به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده LNG جهان است.

برچسب ها: اوپک ، نفت
نام:
ایمیل:
* نظر: