bamdad24 | وب سایت بامداد24

کد خبر: ۱۳۵۸۵
تاریخ انتشار: ۵۹ : ۱۸ - ۲۲ تير ۱۳۹۸
هشدار بانک مرکزی به استخراج‌کنندگان؛
بامداد جنوب: از مصرف بیش از اندازه برق شروع شد، جایی‌که گفته می‌شود مزارع بیت‌کوئین قرار دارند و ارز دیجیتال تولید می‌کنند. چند سالی است که تجهیزات عمده استخراج این ارز دیجیتال به‌ویژه از راه کشور چین وارد کشورمان شده و در مناطق مختلف مستقر شده‌اند. در طول یک سال اخیر فعالیت آنها بیشتر و البته مصرف برق‌شان هم افزایش یافته که فشار بسیاری بر شبکه برق کشور که از جمله برق‌های ارزان محسوب می‌شود، می‌آورد.

 

بامداد جنوب: از مصرف بیش از اندازه برق شروع شد، جایی‌که گفته می‌شود مزارع بیت‌کوئین قرار دارند و ارز دیجیتال تولید می‌کنند. چند سالی است که تجهیزات عمده استخراج این ارز دیجیتال به‌ویژه از راه کشور چین وارد کشورمان شده و در مناطق مختلف مستقر شده‌اند. در طول یک سال اخیر فعالیت آنها بیشتر و البته مصرف برق‌شان هم افزایش یافته که فشار بسیاری بر شبکه برق کشور که از جمله برق‌های ارزان محسوب می‌شود، می‌آورد.

در مورد چگونگی تعامل با افرادی که مشغول به این کار هستند و البته آنهایی که این دستگاه‌ها را وارد کرده و می‌فروشند هنوز قانونی در کشور نداریم، اما با بلند شدن سرو‌صداها، بانک مرکزی درباره فعالیت و معامله در حوزه رمزارزها توضیحاتی ارائه و اعلام کرد که فعالیت در این بخش غیرمجاز است و با متعاملان آن برخورد می‌شود.

با استناد به قانون پولی و بانکی کشور (مصوب سال ۱۳۵۱ و اصلاحات بعدی آن) که تولید و انتشار پول رایج و تعیین ابزارهای پرداخت را در انحصار بانک مرکزی قرار داده است، این بانک ضمن تاکید مجدد به فعالان حوزه پولی و بانکی کشور مبنی بر رعایت و اجرای مصوبه سی‌امین جلسه «شورای‌عالی مبارزه با پولشویی» در خصوص رمزارزها و با اشاره به مخاطرات ناشی از معرفی و استفاده از رمزارزها، نکاتی را اعلام کرد.

طبق اعلام بانک مرکزی انتشار رمزارز با پشتوانه ریال، طلا و فلزات گرانبها و انواع ارز در انحصار بانک مرکزی است. همچنین تشکیل و فعالیت اشخاص برای ایجاد و اداره شبکه پولی و پرداخت مبتنی بر فناوری زنجیره بلوک، از نظر این بانک، غیرمجاز محسوب می‌شود. بانک مرکزی حق پیگرد قانونی اشخاصی که با نادیده گرفتن مقررات، به ایجاد و اداره شبکه اقدام یا نسبت به آن تبلیغ می‌کنند را برای خود محفوظ می‌داند.

بر اساس این گزارش، هرگونه ضرر و زیان ناشی از فعالیت بر اساس شبکه‌های پولی و پرداخت مبتنی بر فناوری زنجیره‌ای بلوک و کسب و کارهای مرتبط با آن، متوجه ناشران، پذیرندگان و متعاملان آن است. در این راستا بانک مرکزی اعلام کرده که موضوع استخراج رمزارزهای جهان روا و شرایط آن در کمیسیون اقتصادی دولت در حال بررسی است و پس از اتخاذ تصمیمات لازم، ضوابط آن مطابق با مقررات و مصوبه فوق ابلاغ می‌شود.

 

ارز رمزی چیست؟

گفتنی است که رمزارز یا ارز رمزی یکی از انواع ارز مجازی است که از فناوری رمزنگاری در طراحی آن استفاده شده و معمولا به‌صورت غیر متمرکز اداره می‌شود و در مقابل نظام‌های بانکداری متمرکز قرار می‌گیرد. رمزارزها که پدیده‌ای نوظهور هستند که می‌توانند مانند سایر ارزهای فیات (بدون پشتوانه) قابلیت مبادله، انجام تراکنش، خرید آنلاین و … داشته باشند.

بیت‌کوین در سال ۲۰۰۹ به‌عنوان اولین ارز رمزپایه غیر متمرکز ایجاد شد. هر بیت‌کوین سلسله‌ای از کد و ارقام است که ویژگی خاصی دارند. از آن زمان تاکنون ارزهای رمزنگاری شده متعددی ایجاد شده‌اند که بسیاری از آنها ارزهای جایگزین بیت‌کوئین نیز نامیده می‌شوند.

 

قیمت بیت‌کوئین بالا رفت

سخت‌تر شدن استخراج بیت‌کوئین باعث صعود مجدد ارزش این ارز دیجیتالی شد. به گزارش کوین دسک، روز گذشته ضریب سختی استخراج بیت‌کوئین با 23/14 درصد افزایش به عدد 06/9 رسید. این ضریب که از اواسط سال ۲۰۱۸ تاکنون بی‌سابقه بوده است نشان دهنده آن است که با رالی اخیر بیت‌کوئین در بازارهای جهانی، تمایل معامله‌گران ارزهای دیجیتالی به استخراج بیت‌کوئین مجددا افزایش یافته است.

روز گذشته بهای بیت‌کوئین پس از ان که در روزهای اخیر تا ۱۰ هزار دلار نیز کاهش یافته بود به ۱۲ هزار و 59/880 دلار رسید تا بار دیگر به قله ۱۲ هزار دلاری برسد. نوسانات شدید بیت‌کوئین باعث شده است تا بسیاری از افراد نسبت به ورود برای معامله این ارز احتیاط کنند چرا که در بازه زمانی ژوئن تا دسامبر ۲۰۱۷ ارزش بیت‌کوئین ۴۰۰ درصد افزایش یافت اما در بازه زمانی اکتبر تا دسامبر سال گذشته ارزش آن ۳۰ درصد کاهش یافت.

بیت‌کوئین اکنون حدود سه برابر ارزش ابتدای امسال خود قیمت دارد و اختلاف نظر بین مسیر قیمت آینده آن در بین تحلیل گران بالا است. متی گرینسپن، تحلیل‌گر موسسه «ای تور» گفت: بخش بزرگی از صعود اخیر بیت‌کوئین مربوط به افزایش خوش‌بینی‌ها نسبت به ارزهای دیجیتالی با ورود فیس‌بوک به این عرصه است. معامله گران معتقدند با ورود لیبرا آگاهی بیشتری درباره این ارزها در جامعه ایجاد خواهد شد.

علاوه بر بیت‌کوئین، قیمت بسیاری از ارزهای دیجیتالی دیگر نیز صعودی بود به گونه‌ای که اتریوم به 54/310 دلار، لایت کوین به 89/118 دلار، دش به 38/155 دلار، نئو به 11/17 دلار، میکر به 47/731 دلار، زد کش به 77/101 دلار، هایپر کش به 8/4 دلار، لیسک به 57/1 دلار و میکسین به 64/260 دلار رسید.


نام:
ایمیل:
* نظر: