bamdad24 | وب سایت بامداد24

کد خبر: ۱۳۷۶۴
تاریخ انتشار: ۴۶ : ۰۱ - ۰۲ شهريور ۱۳۹۸
صادرات با وجود افزایش تحریم‌ها رشد کرد؛
جواد شکریان: توجه به تولید داخلی و افزایش تولید زمانی که با صادرات همراه شد از اهمیت دوچندانی برخوردار خواهد بود. صادرات کالا به کشورهای مقصد و حضور در بازار رقابت جهانی یکی از عواملی است که سبب تضمین استقلال مالی یک کشور می‌شود. اهمیت و ضرورت حضور کالاهای ساخت یک کشور در بازار جهانی و فضای اقتصاد بین‌المللی از مهم‌ترین عوامل توسعه است

جواد شکریان:

توجه به تولید داخلی و افزایش تولید زمانی که با صادرات همراه شد از اهمیت دوچندانی برخوردار خواهد بود. صادرات کالا به کشورهای مقصد و حضور در بازار رقابت جهانی یکی از عواملی است که سبب تضمین استقلال مالی یک کشور می‌شود. اهمیت و ضرورت حضور کالاهای ساخت یک کشور در بازار جهانی و فضای اقتصاد بین‌المللی از مهم‌ترین عوامل توسعه است تا جایی که بسیاری کارشناسان، صادرات را تنها راه رسیدن یک کشور به توسعه اقتصادی در بازار جهانی می‌دانند.

در سال‌های گذشته صادرات غیرنفتی در ایران نیز با دقت بیشتری دنبال می‌شود و دولت از راه‌های گوناگون نظیر دادن تسهیلات و مشوق‌های صادراتی به‌دنبال ایجاد رونق تولید و به‌دنبال آن افزایش صادرات بوده است با این حال، این روزها حلقه تحریم‌های بین‌المللی امریکا علیه ایران اسلامی روز به روز تنگ‌تر شده و از تعداد شرکت‌هایی که با ایران همکاری دارند، کاسته می‌شود. در همین راستا برخی از شرکت‌های بین‌المللی نیز به‌دلیل همکاری با ایران به لیست تحریم‌های امریکا افزوده شده‌اند؛ این در حالی است که آمارهای منتشرشده از تراز تجاری کشور حاکی از آن است که در حال حاضر صادرات غیرنفتی ما بیشتر از واردات غیرنفتی بوده و تراز تجاری کشور مثبت است.

در این زمینه، آمارهای صادرات غیرنفتی کشور در سال جاری نشان می‌دهد که با وجود تحریم‌های ظالمانه امریکا، تجارت بین‌المللی ایران همچنان با قدرت به کار خود ادامه داده و نه‌تنها در این مدت آمار صادرات تاجران ایرانی کاهش نیافته بلکه در برخی موارد با افزایش نیز همراه بوده است.

وزارت صنعت، معدن و تجارت جدیدترین آمارهای تجاری کشور در چهار ماهه ابتدایی سال جاری را منتشر کرد که بر این اساس تراز تجاری کشور همچنان مثبت باقی‌مانده است. بر اساس آمارهای جدید ارائه شده از سوی وزارت صنعت، ایران در چهار ماهه ابتدایی سال ۱۳۹۸، حدود ۵۰ میلیون تن کالا، با ارزش تقریبی 6/14 میلیارد دلار برابر با 9/12 میلیارد یورو صادرات غیرنفتی داشته است.

به این ترتیب در پایان دوره چهارماهه ابتدایی سال ۱۳۹۸ در قیاس با مدت مشابه سال قبل، صادرات ایران از نظر یورویی رشدی 18/1 درصدی را به ثبت رسانده است. وزن صادرات ایران در این مدت نیز افزایشی بیش از ۳۱ درصدی را تجربه کرده و البته صادرات ایران از نظر دلاری کاهشی حدود هفت درصدی داشته است.

در حوزه واردات نیز در پایان دوره چهار ماهه سال جاری، ایران حدود ۱۲ میلیون تن واردات داشته که ارزش دلاری آن 3/14 میلیارد و ارزش یورویی آن 7/12 میلیارد تخمین زده می‌شود.

طبق این آمارها، ارزش واردات ایران در این دوره در قیاس با مدت مشابه سال قبل از لحاظ وزنی افزایشی 85/0 درصدی و از نظر ارزش یورویی افزایش 16/2 درصدی داشته است. همچنین ارزش دلاری واردات ایران در طول این مدت کاهشی حدودا شش درصدی داشته است. به این ترتیب با ثبت 9/12 میلیارد یورو صادرات و 7/12 میلیارد یورو واردات در سال جاری، تراز تجاری ایران با ارزش ۲۰۰ میلیون دلاری مثبت باقی‌مانده است.

گفتنی است، با وجود تحریم‌های یکجانبه و غیرقانونی امریکا بر علیه اقتصاد و مردم کشورمان، ایران در ماه‌های گذشته توانسته صادرات غیرنفتی خود را حفظ کرده و حتی در بعضی ماه‌ها آماری مثبت داشته باشد.

بسیاری از کارشناسان معتقدند در زمان کاهش دسترسی به درآمدهای نفتی، بهترین راهکار کشور برای دسترسی به ارز، گسترش صادرات غیرنفتی است.


نام:
ایمیل:
* نظر: