bamdad24 | وب سایت بامداد24

کد خبر: ۱۴۳۰۴
تاریخ انتشار: ۵۳ : ۲۳ - ۱۹ اسفند ۱۳۹۸
نتیجه ورود هیجانی به بازی‌های دلالان؛
بامداد جنوب: این روزها دیگر از آشفته بازار طلا و ارز در سال گذشته و افزایش‌ها و رکوردشکنی‌های پیاپی این بازارها خبری نیست و روند نزولی جایگزین روند صعودی در بازارهای سکه و دلار شده است. تداوم ثبات و ادامه روند نزولی در این بازارها سبب شده سرمایه‌گذاران این بازارها، عطای آن را به لقایش ببخشند و برای جلوگیری از ضرر بیشتر، سرمایه خود را به بازارهای دیگر منتقل کنند؛ همین امر سبب شده با وجود روند رو به رشد طلا در بازارهای جهانی، قیمت‌ها در بازارهای داخلی همچنان نزولی باشد.

بامداد جنوب: این روزها دیگر از آشفته بازار طلا و ارز در سال گذشته و افزایش‌ها و رکوردشکنی‌های پیاپی این بازارها خبری نیست و روند نزولی جایگزین روند صعودی در بازارهای سکه و دلار شده است. تداوم ثبات و ادامه روند نزولی در این بازارها سبب شده سرمایه‌گذاران این بازارها، عطای آن را به لقایش ببخشند و برای جلوگیری از ضرر بیشتر، سرمایه خود را به بازارهای دیگر منتقل کنند؛ همین امر سبب شده با وجود روند رو به رشد طلا در بازارهای جهانی، قیمت‌ها در بازارهای داخلی همچنان نزولی باشد.

در این زمینه، نگاهی به وضعیت سرمایه‌گذاران در بازارهای سرمایه‌ای نشان می‌دهد که بازارهای ارز و سکه سرمایه‌گذاران خود را به کام ضرر کشانده است، در حالی که سرمایه‌گذاران بازار سرمایه در نیمه نخست امسال سود ۶۷ درصدی را تجربه کرده‌اند.

بر اساس آمار بانک مرکزی، متوسط قیمت فروش دلار در فروردین‌ماه سال جاری ۱۳ هزار و ۵۵۴ تومان، در اردیبهشت‌ماه ۱۴ هزار و ۵۰۹ تومان و در خرداد‌ماه ۱۳ هزار و ۴۲۷ تومان بوده است اما در ادامه قیمت ارز با کاهش همراه بود و در تیرماه سال جاری قیمت ارز ابتدا به حدود ۱۳ هزار تومان و سپس با کاهش زیاد به حدود ۱۲ هزار تومان رسید.

در مردادماه نیز روال کاهش قیمت ادامه داشت و قیمت دلار به کمتر از ۱۲ هزار تومان کاهش یافت و در شهریورماه نیز در مدت زمانی، قیمت این ارز به مرز ۱۱ هزار تومان هم نزدیک شد اما در پایان شهریور، قیمت ارز در محدود ۱۱ تا ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان ثابت شد. به این ترتیب، افرادی که در سال جاری نسبت به سرمایه‌گذاری در این بازار اقدام کرده‌اند، طبیعتا متضرر شده‌اند و سایر بازارها برایشان سودآورتر بوده است.

همچنین افرادی که در سال گذشته ارز را با قیمتی بالاتر از رقم فعلی خریده و تاکنون نگهداری کرده‌اند، مشمول ضرر شده‌اند.

در حال حاضر نیز ریسک بالای این بازار سبب شده تقاضای کاذب برای ارز از این بازار خارج شود و بازار به ثبات برسد. از سوی دیگر، با توجه به این‌که به‌گفته رئیس‌کل بانک مرکزی عرضه ارز در سامانه نیما بر تقاضای آن پیشی گرفته، این امکان وجود دارد که قیمت ارز باز هم با کاهش روبه‌رو شود.

خریداران سکه هم ضرر کردند

اما بازار سکه هم دست کمی از بازار ارز نداشته است، به‌طوری‌که در روزهای پایانی سال گذشته قیمت هر سکه بهار آزادی طرح جدید به چهار میلیون و ۶۵۰ هزار تومان رسید و هر سکه طرح قدیم با قیمت چهار میلیون و ۴۰۰ هزار تومان معامله شد؛ نیم‌سکه و ربع‌سکه نیز به‌ترتیب، دو میلیون و ۴۵۰ هزار تومان و یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان قیمت‌گذاری شد. با ورود به ماه دوم سال جاری، قیمت سکه با افزایش همراه بود و هر سکه طرح جدید چهار میلیون و ۸۵۵ هزار تومان و طرح قدیم چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تومان قیمت خورد. از سوی دیگر نیم‌سکه نیز به قیمت دو میلیون و ۵۸۰ هزار تومان و ربع سکه هم یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان معامله شد.

به این ترتیب، سرمایه‌گذاران در بازار سکه در یک ماه توانستند از خرید سکه سود ببرند.

قیمت سکه در روزهای نخستین‌ ماه سوم سال، تغییر چندانی نسبت به اردیبهشت‌ماه نداشت؛ به‌طوری‌که قیمت هر سکه طرح جدید چهار میلیون و ۸۱۰ هزار تومان و طرح قدیم چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بود؛ نیم‌سکه و ربع‌سکه نیز با نرخ‌های دو میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و یک میلیون و ۷۴۰ هزار تومان خرید و فروش شدند. از روزهای پایانی خردادماه قیمت دلار و سکه کاهش یافت و در نخستین روز تیرماه، هر سکه طرح جدید به قیمت چهار میلیون و ۶۴۵ هزار تومان و طرح قدیم چهار میلیون و ۴۵۰ هزار تومان رسید.

قیمت نیم‌سکه در این روز دو میلیون و ۴۵۰ هزار تومان و ربع‌سکه یک میلیون و ۵۸۰ هزار تومان بود؛ بنابراین یک سرمایه‌گذاری سه‌ماهه در بازار سکه در سه ماه نخست سال جاری عملا سودی عاید خریداران سکه نکرده و ارزش دارایی آنها نه بیشتر و نه کمتر شد. در ادامه تیرماه، قیمت سکه به‌تدریج کاهش یافت، به‌طوری که قیمت سکه طرح جدید در ۲۰ تیرماه به چهار میلیون و ۵۲۷ هزار تومان و قیمت سکه طرح قدیم به چهار میلیون و ۳۶۲ هزار تومان رسید. این روند ادامه یافت تا این‌که در آخرین روز از ماه اول تابستان، قیمت سکه طرح جدید به چهار میلیون و ۲۰۵ هزار تومان و طرح قدیم به چهار میلیون و ۹۴ هزار تومان رسید. در این روز همچنین، نیم‌سکه دو میلیون و ۲۷۸ هزار تومان و ربع‌سکه یک میلیون و ۴۴۹ هزار تومان شد. اما در مردادماه، بازار سکه در اغلب روزها در آرامش و ثبات بود، به‌طوری که در میانه این ماه قیمت فروش سکه طرح جدید چهار میلیون و ۲۱۸ هزار تومان و طرح قدیم چهار میلیون و ۹۴ هزار تومان بوده است.

در میانه شهریورماه نیز قیمت سکه به مرز چهار میلیون تومان نزدیک شد و هر سکه تمام‌بهار آزادی طرح جدید به نرخ چهار میلیون و ۱۱۵ هزار تومان و طرح قدیم چهار میلیون و ۸۰ هزار تومان معامله شد. بر این اساس هر نیم‌سکه به دو میلیون و ۱۰۰ هزار تومان و هر ربع‌سکه یک میلیون و ۲۹۰ هزار تومان رسید.

قیمت سکه در آخرین روزهای شهریورماه سال جاری باز هم کاهش یافت تا هر سکه بهار آزادی طرح جدید به چهار میلیون و ۶۱ هزار تومان و طرح قدیم به چهار میلیون و ۱۰ هزار تومان برسد. به این ترتیب بررسی قیمت سکه در شش‌ماهه نخست سال جاری حاکی از آن است که سرمایه‌گذاری روی سکه در این مدت نه‌تنها سودی عاید سرمایه‌گذاران نکرده، بلکه منجر به ضرر آنها شده است.


نام:
ایمیل:
* نظر: