bamdad24 | وب سایت بامداد24

کد خبر: ۱۴۴۹۲
تاریخ انتشار: ۵۶ : ۱۴ - ۲۱ خرداد ۱۳۹۹
نارضایتی زوج‌های بوشهری از افزایش شدید قیمت‌‌ها؛
جواد شکریان: قیمت لوازم خانگی در بازار داخلی چند ماهی است که روند رو به رشدی را تجربه کرده است تا جایی که رشد قیمتی برخی اقلام ضروری‌تر منازل به بیش از پنجاه درصد رسیده است. همزمانی شیوع ویروس کرونا با تحریم‌های بین‌المللی، خروج برخی برندهای مشهور لوازم خانگی از ایران و تخصیص ندادن ارز دولتی برای واردات لوازم خانگی و قطعات و مواد اولیه سبب شده تا قیمت لوازم خانگی طی هفته‌ها و ماه‌های اخیر روند صعودی به خود گرفته و رکود این بازار بیش از پیش تشدید شود.

جواد شکریان: 

قیمت لوازم خانگی در بازار داخلی چند ماهی است که روند رو به رشدی را تجربه کرده است تا جایی که رشد قیمتی برخی اقلام ضروری‌تر منازل به بیش از پنجاه درصد رسیده است. همزمانی شیوع ویروس کرونا با تحریم‌های بین‌المللی، خروج برخی برندهای مشهور لوازم خانگی از ایران و تخصیص ندادن ارز دولتی برای واردات لوازم خانگی و قطعات و مواد اولیه سبب شده تا قیمت لوازم خانگی طی هفته‌ها و ماه‌های اخیر روند صعودی به خود گرفته و رکود این بازار بیش از پیش تشدید شود.

در این زمینه، تولیدکنندگان در حال حاضر تخصیص نیافتن ارز را مهم‌ترین دلیل افزایش قیمت‌ها می‌دانند و معتقدند که وقتی ارزی به آنها تعلق نمی‌گیرد به‌طور حتم قیمت تمام‌شده کالا افزایش یافته و آنها نیز مجبور به افزایش قیمت هستند.

این در حالی است که هم‌اکنون قیمت لوازم خانگی نسبت به اوایل فرودین‌ماه سال جاری شاهد افزایش 30 تا 60 درصدی است و تولیدکنندگان هم عرضه خود را به بازار کاهش داده‌اند.

در همین راستا، یک خریدار لوازم خانگی در گفت‌وگو با بامداد جنوب از افزایش سرسام‌آور قیمت‌های لوازم خانگی در بازار داخلی خبر داد و افزود: متاسفانه با شیوع ویروس کرونا، موجودی لوازم خانگی خارجی در بازار بوشهر کاهش یافته و لوازم خانگی ساخت داخل نیز به تبعیت از اجناس خارجی گران شده‌اند.

محمد که همراه با همسر خود برای خرید لوازم جهیزیه با قیمت‌های مناسب بسیاری از بازارهای استان را گشته بود، افزود: صاحبان فروشگاه‌های لوازم خانگی می‌گویند که نه‌تنها اجناس خارجی وارد نمی‌شود، بلکه شرکت‌های داخلی نیز به‌منظور استفاده از فرصت و تحریک قیمت‌ها تولید خود را کاهش داده‌اند که همین وضعیت سبب شده تا افرادی که مجبور به خرید اجناس هستند، بسیاری از کالاها را با افزایش حدود 50 درصدی نسبت به بهمن‌ماه سال گذشته و حتی نسبت به فروردین‌ماه امسال خریداری کنند.

به‌گفته وی، در حال حاضر قیمت‌ها در بازار شهرستان‌های مختلف استان با یکدیگر متفاوت است با این حال، هنوز هم قیمت لوازم خانگی خارجی در استان با فاصله قابل توجه نسبت به استان‌های همجوار نظیر استان فارس ارزان‌تر است.

در همین راستا، یک لنجدار بوشهری نیز با بیان اینکه این روزها به‌علت انتشار ویروس کرونا امکان واردات کالاهای لوازم خانگی وجود ندارد، افزود: بر اساس شنیده‌ها قرار است طی هفته‌های آتی این امکان فراهم شده و با آزاد شدن واردات این محصولات، قیمت لوازم خانگی خارجی ارزان‌تر می‌شود که همین امر سبب ارزان شدن کالاهای داخلی نیز خواهد شد.

همچنین فروشندگان لوازم خانگی نیز معتقدند اکثر اجناسشان روی کاغذ است و شرکت‌ها تاخیر زیادی در تحویل کالاها به واحدهای عرضه‌کننده دارند. این در حالی است که قرار بود نظارت لازم برای مدیریت قیمت لوازم خانگی در بازار اعمال شود اما هنوز بازار شاهد نظارت جدی نیستیم و شرکت‌ها هم مدام روند افزایشی قیمت محصولات خود را ادامه می‌دهند. به‌عنوان نمونه یک اجاق گازایرانی که اسفند‌ماه دو میلیون و 300 هزار تومان بود، الان به سه میلیون و 700 هزار تومان رسیده و یخچال 14 فوت از دو میلیون و 400 تومان به سه میلیون و 400 هزار تومان رسیده است. جالب اینجاست فروشنده‌ها در فروش کالاها اکراه دارند چراکه به‌سختی می‌توانند از شرکت‌ها کالا تهیه و در مغازه‌های خود بگذارند.

البته به هم ریختگی قیمت‌ها و درج نشدن آنها در سامانه 124 باعث شد تا هفته گذشته سازمان حمایت اعلام کند، با افزایش قیمت‌ها برخورد می‌کند و شرکت‌ها باید با ارائه مدارک به سازمان حمایت نسبت به تغییر قیمت‌ها اقدام کنند.

براساس مصوبه ستاد تنظیم بازار هم سازمان حمایت با واحدهایی که بدون هماهنگی اقدام به افزایش قیمت‌ها کرده‌اند، برخورد می‌کند. همچنین، نیاز ورق تولید برای لوازم خانگی و خودروسازان و... باید در قالب قراردادهای بلندمدت به‌قیمت کشف‌شده در بورس تامین شود.

علاوه بر این قرار است معاونت امور صنایع وزارت صنعت، بسته پیشنهادی شیوه‌های تامین مالی طرف تقاضا و عرضه را در قالب کارت خرید اعتباری، پیش‌فروش و یا حتی پرداخت تسهیلات ارزان‌قیمت به طرف تقاضا را بررسی و برای طی مراحل تصویب به مراجع ذی‌ربط ارائه کند.

در حال حاضر باید منتظر ماند دید آیا این مصوبات وارد فاز اجرایی شده و قیمت‌ها در بازار لوازم خانگی مدیریت خواهد شد یا این مصوبات هم مانند سایر سیاست‌های نظارتی بر بازار فقط بر روی کاغذ بوده و خبری از اجرای آنها نیست.


نام:
ایمیل:
* نظر: