bamdad24 | وب سایت بامداد24

کد خبر: ۱۴۹۴۸
تاریخ انتشار: ۱۶ : ۲۲ - ۱۳ اسفند ۱۳۹۹
تعیین تکلیف سفرهای نوروزی تا 25 اسفندماه؛
الهام بهروزی: سفرهای نوروزی یکی از موضوعات مهمی است که امروز سیاستگذاران و متولیان سلامت و گردشگری کشور را برای تصمیم‌گیری با چالش جدی روبه‌رو کرده است و انجام آن در نوروز 1400 با اما و اگرهایی همراه شده است که حال قرار است تا قبل از 25 اسفندماه تصمیم نهایی در این خصوص اتخاذ شود.

الهام بهروزی

سفرهای نوروزی یکی از موضوعات مهمی است که امروز سیاستگذاران و متولیان سلامت و گردشگری کشور را برای تصمیم‌گیری با چالش جدی روبه‌رو کرده است و انجام آن در نوروز 1400 با اما و اگرهایی همراه شده است که حال قرار است تا قبل از 25 اسفندماه تصمیم نهایی در این خصوص اتخاذ شود.

البته وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در تازه‌ترین اظهارات خود از ابلاغ ممنوعیت‌ها و محدودیت‌های سفر به استانداران کشور خبر داده و گفته است که در وهله اول از مردم درخواست می‌شود که در مدت باقی مانده تا نوروز ۱۴۰۰ به شدت پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند. اگر دست به دست هم دهیم قطعا میتوانیم شرایط را به سمت سفید هدایت کنیم. باید از اجتماعات دوری کرد و حتما از ماسک استفاده کرد تا بتوانیم سفرهای نوروزی را داشته باشیم.

علی‎‌اصغر مونسان همچنین با اشاره به جلسات کمیته امنیت اجتماعی ستاد مقابله با ویروس کرونا، افزوده است: ممنوعیت‌ها و محدودیت ها به استانداران ابلاغ شده است که شامل ممنوعیت زدن چادر، ایجاد کمپ‌های چادری، اقامت در مدارس و مراکز غیرمجاز وزارت گردشگری است و امیدواریم با این محدودیت‌ها و ممنوعیت‌ها بتوانیم ایام نوروز خوبی را تجربه کنیم و با رعایت همه پروتکل‌های بهداشتی در نوروز، می‌توانیم افتخاری در مقابله با کرونا رقم بزنیم و نشاط اجتماعی مردم را نیز رقم بزنیم.

به گفته وی، برای گردشگری نوروز، سه امکان دیده شده است که یکی از آنها شامل تورهای گردشگری است که از مبدا تا مقصد و برگشت به مبدا شرایط کاملا مدیریت شده و تحت پروتکل‌های دقیق بهداشتی است و نگرانی برای وزارت بهداشت نخواهیم داشت، سفرهایی که اقامت آنها در اماکن اقامتی باشد، قطعا تحت مدیریت و کنترل خواهد بود، همچنین رفت و آمد از طریق ناوگان هوایی، زمینی و ریلی نیز انجام می‌شود و نگرانی کمتری در این راستا وجود دارد؛ اما در دسته سوم، سفرهای عموم مردم را پیش رو داریم که کنترل و مدیریت آنها کمی دشوار است و در حال حاضر بر این سفرها تمرکز شده است و مجموعه وزارت بهداشت نیز در این راستا نگران است.

در این میان معاون انتظامی وزیر کشور نیز روز گذشته در کمیته هماهنگی طرح‌های ترافیکی پلیس راهور گفت: درباره سفرها در حال حاضر محدودیت ترددی بین شهرهای زرد و آبی وجود نداشته؛ اما محدودیت تردد در شهرهای نارنجی و قرمز همچنان به قوت خود باقی است. محدودیت‌های تردد شبانه از ساعت ۲۱ تا ۳ بامداد نیز به قوت خود باقی است و این محدودیت در سراسر کشور اجرا می‌شود.

سردار حسین ذوالفقاری در پاسخ درباره تعیین تکلیف وضعیت سفرهای نوروزی و ضرورت اطلاع آن به مردم تصریح کرد: واقعیت این است که همه چیز به وضعیت شیوع کرونا بستگی دارد و نمی‌توان از همین حالا درباره آن اظهار نظر قطعی کرد. طبیعتا اگر نرخ شیوع و ابتلا افزایش یابد ناچار به اعمال محدودیت‌های هوشمند و یک‌سری محدودیت‌های دیگر در کشور هستیم.

رئیس کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستادملی مقابله با کرونا با بیان اینکه با توجه به شیوع کرونا نمی‌توان برای سفرهای نوروزی از حالا زمان‌بندی یا برنامه‌ریزی کرد، گفت: تکلیف همه چیز را کرونا مشخص می‌کند. وزارت بهداشت روزانه وضعیت کشور را به لحاظ اپیدمی و مرگ و میر رصد می‌کند و از این رو نمی‌توان از حالا به‌صورت قطعی اعلام کنیم که تا پایان اسفند وضعیت چه خواهد بود.

وی با بیان اینکه طبق پیش‌بینی‌ها و ارزیابی‌های وزارت بهداشت به نوعی داریم با پیک چهارم کرونا مواجه می‌شویم، گفت: تمام رویکردها و اقدامات ما باید در جهت پیشگیری از ابتلا و شیوع کرونا باشد.

معاون انتظامی وزیر کشور درباره اینکه چه زمانی تکلیف سفرهای نوروزی به‌طور قطع مشخص خواهد شد، گفت: این پیشنهادی است که ما روز دوشنبه در وزارت کشور و کمیته اجتماعی بررسی کرده و به تصویب رساندیم و باید به تائید ستاد ملی مقابله به کرونا هم برسد. براساس این پیشنهاد ما تاکید کردیم که دیگر در طول ایام عید محدودیت‌ها را به شکل هفتگی و روزانه اعلام نکنیم؛ بلکه هر وضعیتی که تا روز ۲۵ اسفندماه در شهرها حاکم بود همان را مبنا قرار داده و تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۰ محدودیت‌ها را براساس آن اعمال کنیم. بنابراین در صورت موافقت ستاد ملی مقابله با کرونا با این پیشنهاد قطعا تا ۲۵ اسفندماه تکلیف سفرهای نوروزی، محدودیت‌ها و... اعمال خواهد شد و لازم است که تا آن زمان مردم صبر کنند.

ذوالفقاری با تاکید بر اینکه در حال حاضر هیچ‌کس نمی‌تواند به‌طور قطع اعلام کند که چه وضعیتی تا پایان سال پیرامون کرونا خواهیم داشت، گفت: ان‌شاءالله که وضعیت بهتر شده و هیچ محدودیتی هم وجود نداشته باشد اما اگر شهری دارای وضعیت قرمز باشد یک‌سری محدودیت در مورد آن اعمال خواهد شد. در مورد شهرهای مسافرپذیر نیز همان‌طور که گفتم باید بررسی‌ها انجام شده و تا ۲۵ اسفند و پس از تحلیل وضعیت تصمیم قطعی اتخاذ شود.

رئیس کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستادملی مقابله با کرونا درباره اینکه گفته می‌شود که بناست کشور از یک هفته قبل از عید به حالت قرنطینه دربیاید، بیان کرد: آنچه که در واقعیت انجام شده، خدمت شما عرض کردم و این موارد شایعه است که شهروندان نباید به آن توجه کنند. تصمیم‌گیری براساس وضعیت کشور انجام خواهد شد و نمی‌توان از حالا امری را به‌طور قطعی اعلام کرد.

وی درباره اینکه آیا ممکن است سفر به برخی از استان‌ها نیز انجام شود، گفت: همان‌طور که گفتم با بررسی وضعیت شهرها در این مورد تصمیم گرفته می‌شود و اگر بنا باشد سفر به شهری مجاز باشد با تشدید پروتکل‌ها و موارد دیگر موضوع را اعلام خواهیم کرد. ذوالفقاری در پایان ابرازامیدواری کرد که با همکاری مردم وضعیت کرونا در کشور کاهش یافته و شهرها به وضعیت عادی بازگردد.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا هم با تاکید بر ممنوعیت سفر به شهرهای قرمز و نارنجی، درباره تعیین تکلیف وضعیت سفرهای نوروزی گفت: شنبه ۱۶ اسفند آخرین رنگ‌بندی شهرها را ارائه کرده و بر اساس آن تصمیم‌گیری انجام می‌دهیم تا مردم تکلیف خود را بدانند.

دکتر علیرضا رئیسی در حاشیه نشست کشوری اجرایی‌سازی کمیته صیانت از جمعیت درباره سفرهای نوروزی، گفت: وضعیت و روند اپیدمیولوژیک بیماری به‌ویژه ویروس انگلیسی کاملا غافلگیر کننده است؛ یعنی پیش‌بینی یک ماه تا ۲۰ روز آینده اصلا کار راحتی نیست و حجم بالای بیماری که به یکباره در خوزستان با آن مواجه شدیم غافلگیرکننده بود.

وی با تاکید بر اینکه البته روند کشور با استان خوزستان متفاوت است و روند بهتری داریم، افزود: دو روز گذشته در حالی آمار مرگ و میر مجددا سه رقمی شد که نصف استان‌های کشور مرگ و میر صفر و یک داشتند. از سوی دیگر بیش از ۳۰ درصد از مرگ و میرها مربوط به استان خوزستان بود.

رئیسی با بیان اینکه ما طرح محدودیت هوشمند داریم و بر اساس تغییر روند بیماری رنگ شهرها هم تغییر می‌کند و قطعا در شهرهای قرمز و نارنجی اجازه سفر نخواهیم داد، یادآور شد: ولی در شهرهای زرد و آبی با رعایت پروتکل‌ها می‌توان سفر انجام داد. الان در حال حاضر ۱۱ شهر قرمز داریم که همه در خوزستان است و حدود ۳۱ شهر نارنجی پراکنده در چند استان داریم.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در پایان یادآور شد: فراموش نکنیم مردم هم سه سال است که عید خوبی نداشتند و تحت فشار هستند؛ اما چون واکسیناسیون آغاز شده امیدواریم این آخرین عیدی باشد که این حجم محدودیت داریم. اگر جانب احتیاط را رعایت کنیم و سفر غیر ضروری نرویم، عزیزان خود را محافظت کرده و در کنارمان خواهیم داشت. فکر نکنیم رفت و آمدها حتی در شهرهای مجاز مثل سالیان قبل است و حتما باید نکات را رعایت کنیم.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی هم از برنامه‌ریزی پیرامون سفرهای نوروزی بر حسب سه سناریوی احتمالی کاهش، افزایش یا ثبات در وضعیت بیماری کوید ۱۹ خبر داد و گفت: امسال نیز قرارگاه طرح نوروزی پلیس راهور با حضور دستگاه‌های مختلف نظیر هلال احمر، اورژانس، آتش نشانی، راهداری، امدادخودروها و... فعالیت خواهد کرد با این تفاوت که هیچ فعالیتی پیرامون ترغیب یا افزایش سفر در کشور انجام نخواهد شد و بحث پیرامون کنترل‌هایی است که می‌بایست با توجه به وضعیت در معابر و شهرها اعمال شود.

سردار سیدکمال هادیان‌فر در پایان با بیان اینکه پلیس سه سناریو را پیرامون سفرهای نوروزی بررسی و طرح اجرایی آن را به وزارت کشور ارائه کرده است، تصریح کرد: دستورالعمل‌هایی پیرامون هر یک از این سناریوها نیز نگارش شده و بسته به وضعیتی که از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام شود این سناریوها اجرا خواهد شد. در حال حاضر محدودیت‌ها همانند سابق وجود دارد و تردد در شهرهای دارای وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع بوده و تردد میان شهرهای زرد و آبی محدودیتی ندارد اما منع تردد شبانه به شکل سراسری اجرا می‌شود.


نام:
ایمیل:
* نظر: