bamdad24 | وب سایت بامداد24

کد خبر: ۱۵۸۱۴
تاریخ انتشار: ۰۲ : ۱۲ - ۰۷ تير ۱۴۰۱
بامداد جنوب: استاندارد به‌نوعی زبان مشترکی است بین تولیدکننده کالا یا ارائه‌دهنده خدمات با مشتری است. در این یادداشت مریم عظیمی، رئیس اداره تایید صلاحیت و سیستم‌های مدیریت کیفیت اداره کل استاندارد بوشهر درباره استانداردهای کنسرو ماهی را توضیح داده است.

دانستنی‌های استاندارد

بامداد جنوب: استاندارد به‌نوعی زبان مشترکی است بین تولیدکننده کالا یا ارائه‌دهنده خدمات با مشتری است. در این یادداشت مریم عظیمی، رئیس اداره تایید صلاحیت و سیستم‌های مدیریت کیفیت اداره کل استاندارد بوشهر درباره استانداردهای کنسرو ماهی را توضیح داده است.

به نقل از روابط عمومی اداره کل استاندارد استان بوشهر، اگر چه کنسرو ماهی یکی از پرمصرف‌ترین و محبوب‌ترین غذاهای دریایی دنیاست، اما امروز از این خوراکی گرفته تا انواع خورشت و خوراک به‌صورت کنسروی تولید می‌شود. این غذاها همان‌قدر که می‌توانند سالم و مقوی باشند، می‌توانند مسموم و خطرناک باشند. نه‌تنها ماهی که همه غذاهای کنسرو شده، به دلیل شرایط تهیه و نبود هوا در داخل قوطی مستعد تولید نوعی باکتری هستند که سمی مهلک و بسیار خطرناک وارد غذا می‌کند. شما می‌توانید قبل از بازکردن در قوطی از سلامت آن مطمئن شوید.

اولین نشانه برای سلامت هر غذایی تاریخ تولید و انقضا آن است. تازه‌ترین محصولات را بخرید و اگر قرار است کنسرو خریداری‌شده، مدت‌ها بماند، توجه کنید که تاریخ انقضا آن رو به پایان نباشد.

توجه به علائمی مانند علامت استاندارد و پروانه تولید از وزارت بهداشت هم یکی از مواردی است که حین خرید هر محصول غذایی باید به آن توجه کنید.

یک‌راه بسیار ساده و قطعی برای حصول اطمینان از سالم بودن کنسرو ماهی یا هر غذای کنسروی دیگر (جز کمپوت میوه) این است که حتما آن را به مدت 20 دقیقه در آب بجوشانید. باکتری‌ خطرناک داخل کنسرو در این مدت به‌طور کامل از بین رفته و غذای شما سالم خواهد بود. ممکن است در فرایند تولید، حمل و جابجایی یا نگهداری در فروشگاه ماده غذایی داخل قوطی کنسرو فاسد شده باشد. اگر بعد از 20 دقیقه جوشیدن متوجه شدید که غذا طعم و رنگ طبیعی ندارد، حتما آن را دور بریزید.

قوطی یا ظرف‌های آلومینیومی بسته‌بندی غذای کنسروی باید کاملا سالم، بدون زنگ‌زدگی و نشتی باشند. مطمئن باشید کوچک‌ترین نشتی غذا به بیرون از قوطی کل غذا را فاسد کرده است و چنین محصولی را مصرف نکنید.

اگر تعداد زیادی کنسرو ماهی یا غذای کنسروی خریده‌اید، آنها را در جای خشک وخنک نگهداری کنید. همچنین اگر متوجه شدید قوطی کنسرو زنگ‌زده یا ضربه خورده، از خرید آن خودداری کنید.

هنگام خرید کنسرو به در آن دقت کنید. اگر برآمده و متورم باشد زنگ خطری است که احتمال وجود سم داخل کنسرو را نشان می‏دهد. درصورتی‌که بعد از جوشاندن قوطی متوجه شدید در آن برآمده شده، نگران نشوید چون این اتفاق برای همه کنسروها سالم پیش می‏آید.

پس از باز کردن در کنسرو، حتماً آن را داخل یخچال بگذارید. بهتر است ابتدا مواد غذایی کنسرو شده را داخل یک ظرف پلاستیکی یا شیشه‏ای قرار داده و بعد به یخچال منتقل کنید.

وجود لکه‏های سیاه‌روی در قوطی یا سیاه شدن یکپارچه آن نشان می‏دهد که یک واکنش شیمیایی میان مواد غذایی و در کنسرو صورت گرفته است. در این صورت خطری درباره سلامت غذای کنسرو شده وجود ندارد اما ممکن است عطروطعم آن از بین رفته باشد؛ البته این حالت بیشتر درباره مواد غذایی اسیدی رخ می‏دهد.

قوطی کنسرو را در محیط مرطوب یا یخچال نگذارید چون رطوبت می‏تواند زنگ‌زدگی یا دیگر آلودگی‏های میکروبی را در کنسرو ایجاد کند.

ضمن اینکه اگر بعد از خرید کنسروهای تازه قصد دارید آن‌ها را در کابینت بچینید، قدیمی‏ترها را دم دست بگذارید و کنسروهای جدید را به ردیف‏های عقب‏تر منتقل کنید. به این ترتیب تاریخ‌مصرف کنسروها قابل‌کنترل‌تر است.

هنگام چیدمان قوطی‏ها داخل کابینت، کنسروهای قدبلندتر مانند نخودفرنگی و لوبیا را در ردیف‏های عقبی بگذارید و کوتاه‏ترها را در ردیف‏های جلویی قرار دهید تا همگی آن‌ها جلوی چشمتان باشند.

هر وقت بعد از باز کردن کنسرو متوجه هرگونه طعم، رنگ یا مزه غیرعادی شدید، شک نکنید که باید کنسرو را دور بیندازید.


نام:
ایمیل:
* نظر: