bamdad24 | وب سایت بامداد24

کد خبر: ۱۶۰۲۰
تاریخ انتشار: ۰۵ : ۱۵ - ۲۶ آبان ۱۴۰۱
سقوط ریال و بالارفتن قیمت همه کالاها و خدمات؛
حسین قاسمی: روز گذشته و باوجود تلاش‌های دولت برای کاهش قیمت ارز در بازار، اما به‌دلیل وجود سیاست‌های تورمی در اقتصاد و افزایش‌ها در مبحث بودجه، بالاخره همه‌چیز به یک نقطه عجیب افزایش قیمت‌ها رسید. این روزها کافی است

حسین قاسمی

روز گذشته و باوجود تلاش‌های دولت برای کاهش قیمت ارز در بازار، اما به‌دلیل وجود سیاست‌های تورمی در اقتصاد و افزایش‌ها در مبحث بودجه، بالاخره همه‌چیز به یک نقطه عجیب افزایش قیمت‌ها رسید. این روزها کافی است سری به بازار بزنید و مقایسه‌ای میان قیمت‌ها با دو تا سه هفته پیش داشته باشید، این مساله باعث‌شده تا عملا مردم افزایش قیمت‌ها را ملموس‌تر احساس کنند.

این افزایش قیمت ارزهای مختلف و سقوط دلار که به شکل عجیبی روی داد، باعث‌شده تا همه به روز قیمت بدهند و تلاش کنند تا به هر شکل ممکن راه و چاه خود را از مردم جدا کنند. افزایش یک میلیون تومانی حقوق کارمندان و بازنشستگان از قرار معلوم برای آن‌ها بسیار هزینه بیشتری داشته است.

چند روز گذشته یکی از مسوولان حوزه لوازم خانگی از افزایش قیمت‌ها و رکود آن صحبت کرد. این فعال صنفی با اشاره به رکود حاکم بر بازار لوازم خانگی گفت: بازاریان همه نشسته‌اند؛ چرا که درآمد مردم کفاف تامین نیازهای اولیه و ضروری آن‌ها را می‌دهد و اگر به بازارهای اصلی فروش لوازم خانگی مراجعه کنید رکود بر این بازار را مشاهده خواهید کرد، فروش‌ها محدود به تهیه جهیزیه شده است. از این‌رو امیدواریم که سازمان امور مالیاتی در سال جاری این موضوع را لحاظ کند.

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی ادامه داده بود لوازم خانگی بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ درصد گران شده است آیا معافیت‌های مالیاتی نیز به همان میزان تغییر کرده است؟ امروز سازمان امور مالیاتی معیار مالیات‌ستانی را تراکنش‌های مالیاتی اعلام کرده است و در شیوه مالیات‌ستانی هزینه‌ها، فروشندگان در نظر گرفته نمی‌شوند. اصناف همواره مالیات بر درآمد را پرداخت کرده‌اند و پرداخت این مالیات را حق خود می‌داند، اما در این افزایش نرخ‌ها کمر همه فروشندگان شکسته شده است و ما انتظار داریم که دولت از ما حمایت کند دولت در مالیات، اخذ عوارض شهرداری به اصناف کمک نکرد، این در حالیست که اصناف همواره در شرایط دشوار همراه دولت‌ها بودند.

قیمت‌ها بالا نرود

در این میان وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در بازار نیمایی کمبود ارز وجود ندارد، گفت: با توجه به اینکه همه واحدها به‌ویژه تولیدکنندگان به‌راحتی می‌توانند از بازار نیمایی ارز مورد نیازشان را تامین کنند، افزایش قیمت‌ها در پی افزایش نرخ ارز در بازار آزاد قابل قبول نیست.

سیدرضا فاطمی‌امین در نشست هم‌اندیشی با اصناف و اتحادیه‌های کشور، اعلام کرد: رصد ثبت سفارش‌ها و تخصیص ارز نشان می‌دهد که در بازار نیمایی کمبود ارز وجود ندارد و به‌ویژه واردکنندگان می‌توانند شهادت دهند در مقایسه با شش ماه قبل یا حتی یک سال قبل وضعیت تخصیص ارز بسیار بهتر شده است.

وی با بیان اینکه حرکت نرخ ارز بازار آزاد به سمت ۳۶ هزار تومان کاذب بوده و چیزی جز عملیات روانی نیست، تصریح کرد: با توجه به اینکه همه واحدها به‌ویژه تولیدکنندگان به‌راحتی می‌توانند از بازار نیمایی، ارز مورد نیازشان را تامین کنند، افزایش قیمت‌ها قابل قبول نیست. باید تلاش کنیم این جو روانی که بازار ارز را متلاطم می‌کند، اثر خود را به‌صورت گران‌فروشی نشان ندهد.

وزیر صمت همچنین در ادامه، با بیان اینکه تا کنون حدود ۲۰۰۰ شاخص و ۳۰۰ داشبورد مدیریتی تعریف شده و با پیش‌بینی یک اتاق پایش، تا پایان سال قادر به رصد همه متغیرها و شاخص‌ها خواهیم بود، گفت که این موضوع پیش‌بینی‌پذیری در تولید و اقتصاد کشور از سه ماه قبل را به‌دنبال خواهد داشت.

به گفته وی، در بهار امسال، صنعت، رشد 1/5 درصدی تولید را ثبت کرد، در حالی که رشد اقتصادی کشور کمی بیش از سه درصد بوده است.

وزیر صمت شاخص دیگر تولید را شرکت‌های بورسی دانست که بیش از ۵۰ درصد تولید کشور را در اختیار دارند و گفت که این شرکت‌ها در مهرماه امسال در هم‌سنجی با سال گذشته ۷/۷ درصد رشد داشته است. رشد تولید این شرکت‌ها در خردادماه 5/2 درصد، تیرماه 8/5 درصد، مردادماه 4/6 درصد و شهریورماه 5/6 درصد بوده است.

به گفته وزیر صمت، شاخص سرمایه‌گذاری نیز در بهار امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 8/5 درصد رشد داشته است‌ همچنین در شش‌ماهه نخست امسال رشد ۱۳ درصدی صادرات به ثبت رسید.

وی در ادامه از برنامه‌ریزی برای اتصال تامین مالی زنجیره‌ای به کارت‌های اعتباری خبر داد و گفت: امروز بیش از ۱۱۰ شهرستان در کشور شناسایی شده که از نظر تولیدی حرفی برای گفتن ندارند و مقررشده تا با استفاده از توان شرکت‌های بزرگ به راه‌اندازی تولید در این مناطق اقدام شود.


نام:
ایمیل:
* نظر: