bamdad24 | وب سایت بامداد24

کد خبر: ۴۱۷۱
تاریخ انتشار: ۰۸ : ۱۷ - ۲۷ خرداد ۱۳۹۵
تئاتر هنری است که با بهره گرفتن از آن می‌توان آسیب‌ها، مشکلات، آلام روح و روانی و... را نمایش داد. بخشی از جامعه را معلولانی تشکیل می‌دهند که به‌دلیل تفاوتی که با دیگران دارند، گوشه‌نشینی و انزوا را اختیار کرده‌اند
بامدادجنوب- الهام بهروزی: تئاتر هنری است که با بهره گرفتن از آن می‌توان آسیب‌ها، مشکلات، آلام روح و روانی و... را نمایش داد. بخشی از جامعه را معلولانی تشکیل می‌دهند که به‌دلیل تفاوتی که با دیگران دارند، گوشه‌نشینی و انزوا را اختیار کرده‌اند، غافل از این‌که با خودباوری می‌توانند با این تفاوت کنار بیایند و سهم خود را همچون افراد سالم از زندگی بگیرند اما در این مسیر باید محرک‌های باشد که آنها را به سوی یک زندگی شاد و مفید سوق دهد. حال این وظیفه خانواده، جامعه، انجمن‌های مردم‌نهاد و ... است که آنها را به زندگی پیوند بدهد و با شناسایی استعدادهای آنها، این افراد را برای پذیرش مسوولیت‌های اجتماعی، لذت بردن از زندگی و حضور در حوزه‌های مختلف هنری، ورزشی و... آماده کند. 

کانون تئاتر معلولان استان با همکاری اداره‌کل بهزیستی استان چند سالی است که به‌طور جدی در عرصه تئاتر مشغول به فعالیت است و با برگزاری جشنواره تئاتر مهرآیین که امسال وارد سیزدهمین سال خود می‌شود، بسیاری از معلولان و توان‌یابان را وارد دنیای زیبای تئاتر کرده است که تلاش شده تا در قالب نمایش‌های مختلف بسیاری از مشکلات و آلام این قشر جامعه ترسیم شود. خوشبختانه در این سال‌ها شاهد موفقیت هنرمندانی هستیم که روزگاری را به‌‌دلیل معلولیتشان به زندگی پشت کرده بودند اما با بالنده شدن هنر تئاتر در بوشهر بسیاری از این افراد وارد این عرصه شده و با نقش‌آفرینی بی‌نظیر و تاثیرگذار بذر امید را در دل‌های خود و خانواده‌شان کاشته‌اند و به کمک کانون تئاتر معلولان استان و اداره‌کل بهزیستی به این حقیقت شیرین رسیده‌اند که همه ما به‌طور یکسان از زندگی و زیبایی‌های آن برخورداریم. این است که امروزه در جامعه با چاهشوری‌ها، درتاج‌ها، احمدی‌های موفق و لبریز از حس زندگی روبه‌رو هستیم، چراکه آنها با خودباری و درهم شکستن معلولیت‌ها و محدودیت‌ها موفقیت را برای خود و جامعه هنری رقم زده‌اند.

معاونت توانبخشی اداره‌کل بهزیستی استان در دوره‌های گذشته همواره در راستای ایجاد انگیزه و نشاط در میان معلولان کوشیده است و با پشتیبانی از جشنواره‌های هنری و ورزشی معلولان جدیت خود را در این مسیر نشان داده است. مسعود صیادی نیز که به‌تازگی به سمت معاونت توانبخشی اداره‌کل بهزیستی استان منصوب شده است، توجه ویژه‌ای به این حوزه دارد و روز گذشته نشستی را با اعضای هیات اجرائی سیزدهمین جشنواره استانی تئاتر مهرآیین برگزار کرد.
در این نشست که با حضور مسعود صیادی معاون توانبخشی اداره‌کل بهزیستی استان، برزگر کارشناس هنری اداره کل بهزیستی، فرید میرشکار رئیس هیات‌مدیره کانون تئاتر معلولان استان، شاهرخ قاسمی دبیر سیزدهمین جشنواره استانی تئاتر مهرآیین، مرتضی قائدپوری، رحیم زارع و یاسر درتاج (اعضای هیات‌مدیره کانون تئاتر معلولان)، سمانه میرشکار، رضا ریشهری، امین چاهشوری، گلناز نیسنی و خبرنگار روزنامه بامداد جنوب برگزار شد، برنامه‌هایی در خصوص برگزاری هرچه باشکوه‌تر سیزدهمین جشنواره استانی تئاتر مهرآیین ارائه شد.
در آغاز این نشست دبیر سیزدهمین جشنواره استانی تئاتر مهرآیین گزارشی از عملکرد دوازدهمین دوره این جشنواره ارائه کرد و گفت: در جشنواره سال گذشته تحولاتی را ایجاد کردیم که یکی از این تغییرات، افزودن بخش نمایشنامه‌نویسی به بخش‌های جشنواره بود که در این بخش ما آثار خوبی را دریافت کردیم و هیات داوران (متشکل از فرید میرشکار، حسن مختارزاده و محمد ابراهیم‌زاده) برگزیدگان این بخش را نیز معرفی کردند اما متاسفانه دقیقا موقع اعلام برگزیدگان جشنواره، اداره‌کل بهزیستی این بخش را به‌منظور صرفه‌جویی در هزینه حذف کردند که امیدوارم امسال معاونت توانبخشی با این بخش موافقت کنند و ما دوباره نمایشنامه‌نویسی را به فراخوان این جشنواره که اردبیهشت‌ماه منتشر شد، اضافه کنیم، چراکه در این بخش استان ما استعدادهای خوبی دارد.
شاهرخ قاسمی با بیان این‌که سال گذشته در مجموع 26 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد، افزود: هیات بازبینی متشکل از شهرزاد شاکردرگاه، احمدرضا قربانی و مرتضی فیروزی در مرحله بازخوانی 23 اثر را به مرحله بازبینی معرفی کردند و در نهایت از 23 اثر 13 اثر به بخش مسابقه‌ای و 3 اثر در بخش خیابانی پذیرفته شدند البته یک اثر هم از فارس بعد از بازبینی در بخش میهمان حضور داشت و در نهایت سه نمایش از بخش صحنه‌ای و یک اثر هم در بخش خیابانی به جشنواره منطقه‌ای هرمزگان راه یافت و در بخش منطقه‌ای هم سه اثر از استان ما به جشنواره بین‌المللی تئاتر مهرآیین معرفی شد.

وی در ادامه از معاونت توانبخشی اداره‌کل بهزیستی استان خواست تا مراکز بهزستی را در شهرستان‌ها ملزم کند با کارگردانانی همکاری کنند که به کیفیت اثر تولیدی توجه داشته باشند و دو سوم بازیگران نمایش‌هایشان را هنرمندان معلولان تشکیل بدهد.
قاسمی با اشاره‌ به این که هنرمندان معلول ما چنان درخشیده‌اند که امروزه در جشنواره‌هایی نظیر فجر، ماه و ... با هنرمندان سالم رقابت می‌کنند، تصریح کرد: انتظار داریم امسال این جشنواره با حمایت معاونت توانبخشی بهزیستی به‌گونه‌ای برگزار شود که برای جشنواره‌های دیگر به‌عنوان الگو قرار بگیرد.
در ادامه این نشست رئیس هیات‌مدیره کانون تئاتر معلولان با بیان این‌که خوشبختانه جشنواره با حمایت معاونت توانبخشی به جریان افتاده است اما باید بکوشیم به این جریان سرعت بدهیم، گفت: هم هیات اجرائی و هم اداره‌کل بهزیستی باید در برگزاری این جشنواره با برنامه‌ریزی پیش برود و به روند آن سرعت بدهیم.

فرید میرشکار با اشاره به این‌که تئاتر بوشهر امروز در سطح کشور مطرح است، زیرا اگر ما در کشور اول و دوم نباشیم بدون‌شک بعد از شهرهای تهران و مشهد، سوم هستیم، افزود: پس نباید به تئاتر معلولان به‌عنوان تئاتری در حاشیه بنگریم، چراکه در حال حاضر جشنواره تئاتر معلولان هم‌عرض و موازی با دیگر جشنواره‌های تئاتری پیش می‌رود. 
وی در پایان با بیان این‌که برای برگزاری هرچه‌ بهتر جشنواره مهرآیین باید هماهنگی و برنامه‌ریزی لازم و مناسب صورت بگیرد، یادآور شد: زمان را نباید از دست بدهیم از همین الان باید هماهنگ پیش برویم و نکته دیگر این‌که امسال برای ارتقای کیفیت جشنواره معاونت توانبخشی باید نظارت دقیق‌تری بر آثار تولیدی داشته باشد تا دیگر شاهد اثر ضعیف نباشیم. 
بعد از آن مرتضی قائد‌پوری، یک از اعضای هیات‌مدیره کانون تئاتر معلولان نیز با بیان این‌که نقطه ضعف تئاتر معلولین ما متاسفانه همان نقطه قوت ماست، گفت: چراکه در این سال‌ها آنقدر رشد و پیشرفت داشته‌ایم که دیگر جای کم‌کاری و ضعف وجود ندارد، به‌طوری که سال گذشته در جشنواره‌هایی که به‌عنوان داور حضور داشتم، دائم در مورد دلایل پیشرفت تئاتر بوشهر از من سوال می‌کردند.
وی با اشاره به این‌که نباید این پیشرفت متوقف شود، افزود: امروز ما شاهد رقابت هنرمندانی نظیر امین چاهشوری و یاسر درتاج با هنرمندان دیگر در جشنواره فجر هستیم که اتفاق بسار خوبی است اما معضلی که متاسفانه در مراکز بهزیستی در این حوزه می‌بینیم، این است که نظارت بر کارهای تولید صورت نمی‌گیرد، کارگردانانی که با آنها همکاری می‌کنند، باید نامشان در بروشورها قید شود و پای کارشان بمانند، همچنین امسال در جشنواره آثار مورد نقد و بررسی قرار بگیرد، چراکه این کار به ارتقای کار هنرمند و اثر کمک می‌کند، بعد از بازبینی اثرها آنها را تحلیل کنیم تا نقاط ضعف آثار از بین برود.
در ادامه این نشست امین چاهشوری، یاسر درتاج و... به بیان پیشنهادات و نقطه‌نظرهای خود پرداختند.

در پایان نیز معاون توانبخشی اداره‌کل بهزیستی ضمن بزرگداشت ماه مبارک رمضان گفت: انسان مهم‌ترین سرمایه هر جامعه است و جوامع در تلاش هستند برای حفظ و رشد این سرمایه که محور توسعه به‌شمار می‌رود، برنامه‌های مطلوبی داشته باشند. بنابراین معلولین هم بخشی از جامعه هستند که باید مانند بقیه اعضا بتوانند زندگی کنند، احساس کنند، فعالیت هنری داشته باشند و... . معلولان مانند سایرین باید در جامعه به حق و حقوق خود دست یابند که این حق یک حق بین‌المللی است، سازمان بهزیستی هم این مساله را در سرلوحه کار خود قرار داده است تا شرایط را برای حضور این افراد در جامعه فراهم کند و بتواند توانمندی‌هایش را به منصه ظهور بگذارد.
مسعود صیادی با بیان این‌که تا خانواده معلول، خود معلول، انجمن‌های مردم نهاد و بهزیستی در کنار یکدیگر قرار نگیرند، اصلا توانبخشی نمی‌تواند معنا داشته باشد، افزود: بنابراین تمام هم و غم معاونت توانبخشی این است که در این حوزه به وحدت رویه برسیم و بتوانیم گام‌های موثری برداریم و یکی از حوزه‌هایی که واقعا توانمندسازی معلولان را با صرف هزینه و زمان کمتر می‌بینیم، حوزه هنر و تئاتر معلولان است.
وی در ادامه با اشاره به این‌که ما هنر را به‌عنوان یک روش درمانی نوین و مدرن برای معلولان در نظر می‌گیریم، خاطرنشان کرد: یکی از اهداف مهم ما در حوزه توانبخشی ارتقای فعالیت‌های هنری معلولان است، چراکه هنر وسیله‌ای است که معلولان به کمک آن آلام روحی روانی و دردهای خود را بیان می‌کنند، هنر باعث می‌شود معلول از خانه بیرون بیاید و وارد جامعه شود و همچنین مردم نیز به‌کمک هنر استعدادهای نهفته معلولان را کشف می‌کنند، هنر باعث استقلال و خوداتکایی معلول می‌شود. ما با باز گذاشتن عرصه تئاتر به روی هنرمند عزت نفس را در معلول تقویت می‌کنیم.

صیادی با اشاره به این‌که معلولان به کمک تئاتر خواسته‌های خود را به جامعه و مسوولان بیان می‌کنند، یادآور شد: تا زمانی که کار مردمی نشود و دولت را یاری نکنند، ما نمی‌توانیم خوب پیش برویم اما وقتی انجمن‌های مردم‌نهاد به‌طور خیرخواهانه وارد عرصه می‌شوند، به ما در تحقق و پیشبرد اهدافمان کمک می‌کنند. 
معاون توانبخشی اداره‌کل بهزیستی در پایان با بیان این‌که امسال بخش نمایشنامه‌نویسی به بخش‌های جشنواره تئاتر معلولان افزوده می‌شود، زیرا ما در این زمینه استعدادهای بی‌نظیری داریم، افزود: ما به‌صورت همه‌جانبه امسال از جشنواره و هنرمندان حمایت خواهیم کرد اما در خصوص برگزاری این جشنواره شرایطی داریم که باید رعایت شود، این شرایط عبارتند از: نخست، آثار تولیدی باید شفاف باشد، دوم، بحث مشروعیت‌سازی است؛ یعنی همه افراد انجمن باید در این کار مشارکت داشته باشند و کار به‌صورت قطبی پیش نرود تا رسالت خود را به‌خوبی انجام دهد، سوم، توانمندسازی هم برای هنرمندان اتفاق بیفتد و هم برای اعضای کانون، چهارم، ادغام شدن با جامعه است، یعنی این‌که ارتباط خود را با جامعه تقویت کنید و تئاتر را به دل جامعه ببرید و پنجم، برنامه‌ریزی استراتژیک برای پیشرفت هنر داشته باشید، چراکه هنر تئاتر بوشهر در سطح کشور مطرح است و ما باید در راستای پیشرفت آن بیشتر از پیش تلاش کنیم.
نام:
ایمیل:
* نظر: