bamdad24 | وب سایت بامداد24

کد خبر: ۵۴۵۷
تاریخ انتشار: ۳۷ : ۱۷ - ۰۵ مهر ۱۳۹۵
«عبدالملک المخلافی» وزیر امور خارجه دولت مستعفی یمن اخیرا در گفت‌وگو با رویترز اعلام کرده است که این دولت قصد دارد علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد شکایت کند.
بامدادجنوب- سیدعلی موسوی:
«عبدالملک المخلافی» وزیر امور خارجه دولت مستعفی یمن اخیرا در گفت‌وگو با رویترز اعلام کرده است که این دولت قصد دارد علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد شکایت کند. وی مدعی شده است: «نمی‌توان این موضوع را پنهان کرد که قاچاق سلاح از ایران به یمن همچنان ادامه دارد، برخی از این سلاح‌ها در مرزهای یمن و عربستان یافت شده و سلاح‌های مشهور ایرانی هستند». 
اظهارات المخلافی در حالی مطرح می‌شود عربستان سعودی به بهانه بازگرداندن «عبد ربه منصور هادی» رئیس‌جمهوری مستعفی یمن به قدرت، با حمایت برخی کشورهای عربی و غربی تجاوز گسترده‌ای را به مناطق مختلف یمن آغاز کرده است. این حملات از ششم فروردین سال ۹۴ تاکنون آغاز شده است و سعودی‌ها در این حملات از سلاح‌های مرگبار و ممنوعه علیه شهروندان بیگناه یمن استفاده کرده‌اند؛ سلاح‌هایی همچون بمب خوشه‌ای و فسفری که نهادهای حقوق بشر بارها نسبت به استفاده از آنها هشدار داده‌اند. 
البته پر واضح است که دولت مستعفی و فراری یمن، تنها یک بازیچه در دستان رژیم سعودی بوده و از خود هیچ اختیاری برای اتخاذ تصمیمات مهم ندارد. دولت مستعفی یمن که ریاست آن را «عبد ربه منصور هادی» بر عهده دارد، با تصمیم ریاض بر سر میز مذاکره با یمنی‌ها می‌نشیند و با دستور آن نیز مذاکرات را ترک می‌کند. بنابراین، بدیهی است که این دولت فراری در زمینی بازی کند که دستور آن از ریاض صادر شده باشد. اظهارات فرافکنانه المخلافی علیه ایران در حالی است که چندی پیش عربستان سعودی با ارائه نامه‌ای به شورای امنیت، مدعی شد که ایران قطعنامه ۲۲۱۶ درخصوص یمن را نقض کرده است. 

«عبدالله‌بن یحیی المعلمی» نماینده دائم عربستان در سازمان ملل، این نامه را به رئیس شورای امنیت تحویل داده است. سعودی‌ها در این نامه مدعی شده‌اند که ایران سلاح و مهمات در اختیار یمنی‌ها قرار می‌دهد.
اینگونه که به نظر می‌رسد عربستان سعودی قصد دارد به بهانه‌های واهی پرونده‌ای را علیه جمهوری اسلامی ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد مطرح و تهران را محکوم به حمایت تسلیحاتی از مبارزان یمنی کند.   پر واضح است که سعودی‌ها به‌دنبال تسویه حساب سیاسی با جمهوری اسلامی ایران هستند و خود، به خوبی می‌دانند که تهران تاکنون هیچ‌گونه حمایت تسلیحاتی از یمنی‌ها به عمل نیاورده است. 
شکست‌های متعدد خاندان سعودی در منطقه به‌ویژه در عراق، سوریه و یمن موجب شده تا مقامات ریاض از هر فرصتی برای انتقام‌جویی از ایران ـ به‌عنوان اصلی‌ترین مانع در برابر سیاست‌های توسعه‌طلبانه آنها‌ استفاده کنند.
مقامات سعودی مدت‌هاست که به‌دنبال گسترش نفوذ ایران در کشورهای منطقه آشفته شده‌اند. این رژیم سیاست‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران را بزرگ‌ترین مانع برای تحقق سیاست‌های تجزیه‌طلبانه، جنگ‌طلبانه و توسعه‌طلبانه خود در منطقه قلمداد می‌کند. درست به همین دلیل است که در مناسبت‌های مختلف بی‌پروا بر جمهوری اسلامی ایران می‌تازند و اتهامات واهی را که مورد قبول هیچ عقل سلیمی نیست، علیه آن مطرح می‌سازند.
از سوی دیگر، امروز دیگر کمتر کسی پیدا می‌شود که از جنایت‌های هولناک سعودی‌ها علیه مردم بی‌دفاع و بی‌گناه یمن چیزی ندیده و یا نشنیده باشد، به همین دلیل است که بسیاری از ناظران و تحلیلگران سیاسی از ریاض و تل آویو به‌عنوان دو روی یک سکه یاد می‌کنند و این نوع نگرش به افکار عمومی نیز تسری پیدا کرده است.بر همین اساس، عربستان سعودی قصد دارد با «غوغاسالاری» و ایجاد هیاهوی تبلیغاتی اندکی از نگاه‌های افکار عمومی منطقه و جهان به خود کاسته و همه نگاه‌ها را معطوف به جمهوری اسلامی ایران سازد.
 
در واقع سعودی‌ها در صدد هستند تا جای متن و حاشیه را با یکدیگر عوض کنند، بدین ترتیب که با مطرح کردن ادعای اقدامات بی‌ثبات کننده ایران در یمن و کشاندن آن به شورای امنیت و مشروعیت بخشیدن به آن، جنایت‌های خود در یمن را به حاشیه رانده و بر آنها سرپوش نهند؛ جنایت‌هایی که هرچقدر دامنه آن گسترده‌تر می‌شود، مقاومت مردمی یمن‌ نیز به تبع آن بیشتر می‌شود و رژیم سعودی را بیش از پیش در باتلاق فرو می‌بَرد.
نکته دیگری که در این زمینه به چشم می‌خورد، این است که عربستان سعودی قصد دارد به ادعاهای حدود ۲ سال اخیر خود علیه جمهوری اسلامی ایران مبنی بر دخالت در یمن و تسلیح برخی گروه‌ها در این کشور، مشروعیت ببخشد تا بدین طریق مسوولیت آنچه را که امروز در یمن می‌گذرد، بر دوش تهران بگذارد. در واقع سعودی‌ها برای فرار از زیر بار مسوولیت پاسخگویی در قبال جنایت‌های هولناکی که علیه بشریت در یمن مرتکب شده‌اند، در حال حاضر به‌دنبال یک مقصّر می‌گردند و در این میان، گزینه‌ای جز ایران برای عقده‌گشایی‌های خود پیدا نکرده‌اند.
عربستان سعودی به‌خوبی می‌داند که در صورت محکومیت جمهوری اسلامی ایران در شورای امنیت سازمان ملل تا حدود زیادی می‌تواند از فشارهایی که به‌دلیل ارتکاب جنایت‌های جنگی در یمن متحمل می‌شود، رهایی یابد. این در حالی است که سعودی‌ها در طول مدتی که ادعای دخالت ایران در امور یمن را مطرح می‌کردند، حتی یک سند نیز برای تنویر افکار عمومی منتشر نکرده‌اند. با این حال، همچنان به طرح ادعاهای واهی و اتهامات بی‌پایه و اساس علیه ایران ادامه می‌دهند.

در همین راستا، محمد بن نایف، ولیعهد سعودی در نشست مجممع عمومی سازمان ملل با تکرار ادعاهای خصمانه سعودی‌ها علیه ایران مدعی شد که تهران باید به اصل حسن همجواری در منطقه احترام بگذارد. وی با نادیده گرفتن حمایت عربستان از گروه‌های تروریستی در منطقه و به‌ویژه سوریه و عراق، طی سخنانی مدعی شد که کشورش تلاش زیادی برای مبارزه با تروریسم و برقراری صلح انجام می‌دهد. 
از سوی دیگر، عبد ربه منصور هادی، رئیس‌جمهوری مستعفی و فراری یمن نیز که در واقع دست‌نشانده سعودیها و نوکرِ بی‌چون و چرای آنهاست، در سخنان خود در مجمع عمومی سازمان ملل، در کمال وقاحت مدعی شد: «ایران تمامی اقدامات برای رسیدن به یک راه‌حل سیاسی را ناکام می‌گذارد و برای نابودی یمن برنامه‌ریزی کرده است».
اظهارات مقامات سعودی و مزدوران و دست‌نشاندگان آنها در مجمع عمومی سازمان ملل حکایت از عزم آنها برای مشروعیت بخشیدن به ادعاهایشان علیه ایران دارد. سعودی‌ها بسیار امیدوار هستند که با کمک ایالات متحده امریکا، ایران را در شورای امنیت محکوم کنند تا بدین ترتیب، به زعم خود بخشی از شکست سنگین تجاوز نظامی به یمن را جبران کرده باشند. بعید هم نیست که تشدید تلاش‌های آنها در این زمینه با چراغ سبز امریکایی‌ها صورت گرفته باشد. آنچه مشخص است، این است که عربستان سعودی هیچ مدرک و سندی دال بر دخالت ایران در یمن در اختیار ندارد و به همین دلیل به خوبی می‌داند که بدون «زدوبند سیاسی» و «اعطای رشوه» نمی‌تواند ایران را در شورای امنیت سازمان ملل به حمایت تسلیحاتی از گروه‌های یمنی محکوم سازد؛ به ویژه این‌که روسیه نیز از جمله کشورهایی است که با توجه به هم‌پیمانی با جمهوری اسلامی ایران از یک سو و مواضع اخیرش در حمایت از «شورای عالی سیاسی» یمن و اختلافات با ریاض از سوی دیگر، در مقابل قطعنامه احتمالی ضد ایرانی خواهد ایستاد. 

در هر صورت در شرایط کنونی، سیر تحولات منطقه این واقعیت را نشان می‌دهد که عربستان سعودی در موضع ضعف قرار دارد؛ در عراق پیشروی‌های گسترده ارتش و نیروهای مردمی در نقاط مختلف این کشور ادامه دارد و پناهگاه‌های تکفیری‌های تحت الحمایه ریاض یکی پس از دیگر فتح می‌شوند و به کنترل نیروهای امنیتی در می‌آیند. در سوریه نیز همان‌گونه که متحدان غربی سعودی‌ها اذعان می‌کنند، وضعیت بشار اسد بسیار بهتر از سال‌های قبل گشته و قدرت وی نیز افزایش یافته است. در یمن هم سعودی‌ها آنچنان عاجز مانده‌اند که دست گدایی به ایالات متحده امریکا دراز کرده و قصد خرید تسلیحات از این کشور برای کشتار مردم بی‌گناه یمن را دارند.
نام:
ایمیل:
* نظر: