bamdad24 | وب سایت بامداد24

کد خبر: ۶۴۴۷
تاریخ انتشار: ۱۲ : ۱۵ - ۲۹ آذر ۱۳۹۵
با ورود به بورس و لغو ممنوعیت واردات برنج؛
اواخر تیرماه بود که مسوولان جهاد کشاورزی از ممنوعیت واردات و ترخیص چهار‌ماهه برنج از ابتدای مرداد به‌علت آغاز برداشت برنج از مزارع داخلی خبر دادند.
بامدادجنوب: اواخر تیرماه بود که مسوولان جهاد کشاورزی از ممنوعیت واردات و ترخیص چهار‌ماهه برنج از ابتدای مرداد به‌علت آغاز برداشت برنج از مزارع داخلی خبر دادند. در همین رابطه، وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد که به‌علت گره خوردن اقتصاد چهار - پنج استان کشور با محصول برنج و این‌که این محصول به‌ویژه در استان‌های شمالی تامین‌کننده رفاه خانوده‌هاست، در فصل برداشت برنج، واردات این محصول را ممنوع اعلام می‌کند تا کشاورزان بتوانند در بازار آرام‌تر و با ثبات‌تری حاصل دسترنج‌شان‌ را برای گذران زندگی‌ بفروشند.
البته پس از آن، ممنوعیت واردات برنج خارجی بار دیگر تمدید شد تا بازرگانان همچنان منتظر برداشته شدن این ممنوعیت باشند هرچند در این مدت برنج زیادی نیز از برخی مبادی رسمی و غیررسمی کشور وارد شد که اعتراض بسیاری از بازرگانان را نیز در پی داشت.

در هر حال، ممنوعیت واردات برنج و بالا بودن قیمت برنج داخلی سبب شد تا قیمت برنج خارجی هم در بازارهای داخلی رو به افزایش گذاشته و با رسیدن به قیمت شش هزار تومان در هر کیلو، مردم را برای خرید به دردسر بیندازد. در این بین، واکنش جهاد کشاورزی به گرانی قیمت برنج، عرضه آن در بورس کالا بود. در همین راستا، معاون وزیر کشاورزی عنوان کرد که با عرضه دولتی این محصول در بورس کالا، قیمت برنج خارجی متعادل‌تر شده و در ادامه نیز با کاهش بیشتر قیمت آن مواجه خواهیم شد که در ادامه و با صدور مجدد مجوز واردات، قیمت این محصول ارزان‌تر از گذشته خواهد شد.
طی هشت‌ماهه نخست امسال ۳۲۵ هزار و ۷۳۷ تن برنج به ارزش ۲۷۳ میلیون و ۹۷۸ هزار دلار به کشور وارد شده که از نظر وزنی 54/29 درصد و از نظر ارزشی 76/41 درصد نسبت به هشت‌‌ماهه سال گذشته کاهش داشته است. همچنین قیمت برنج وارداتی که طی هشت ماهه پارسال بیش از یک دلار بود با کاهش ۱۶ درصدی به ۸۴ سنت رسیده است.
این کاهش قیمت در حالی تجربه شده است که بر اساس آمارهای بانک مرکزی از خرده فروشی های سطح شهر تهران و اظهارات مسوولان مختلف اقتصادی کشور، قیمت برنج خارجی طی ماه های گذشته افزایش یافته بود؛ به‌گونه‌ای که در مهرماه امسال به بیش از کیلویی شش‌هزار تومان در بازار رسیده بود اما به‌گفته علی قنبری، معاون وزیر جهاد کشاورزی با وجود افزایش قیمت برنج خارجی طی ماه‌های گذشته که قیمت منطقی نبود، پس از ورود وزارت جهاد کشاورزی و شرکت بازرگانی دولتی برای عرضه برنج وارداتی به قیمت دولتی در بازار و بورس کالا، بازار این محصول متعادل‌تر شد و هم‌اکنون می‌توان گفت که وضعیت قیمت برنج خارجی تثبیتی است و با صدور مجدد مجوز واردات برنج قیمت این محصول متعادل‌تر هم می‌شود.

البته مسیح کشاورز، دبیر انجمن واردکنندگان برنج در این زمینه معتقد است که هرکیلوگرم برنج خارجی برای واردکنندگان پس از ترخیص از گمرک چهار هزار و 600 تومان تمام می‌شود که در بازار عمده فروشی کیلویی چهار هزار و 700 تومان و در بازار خرده‌فروشی چهار هزار و 900 تومان فروخته می‌شود، چراکه قیمت هر کیلوگرم برنج حدود ۸۵ سنت است که ۴۰ درصد تعرفه و ۵۰۰ تومان عوارض مابه‌التفاوت برنج وارداتی با قیمت داخلی و ۲۰۰ تومان هزینه‌های استاندارد و بهداشت به قیمت هرکیلوگرم برنج وارداتی پیش از ترخیص اضافه می‌شود.
اما بر اساس آمار رسمی موجود از واردات برنج قیمت هر کیلوگرم این محصول خارجی به‌صورت میانگین ۸۴ سنت بوده که با در نظر گرفتن نرخ ارز مبادله‌ای سه هزار و 300 تومانی برای واردات آن و قیمت میانگین دو هزار و 772 تومانی هر کیلوگرم از این محصول وارداتی می‌توان گفت که برنج وارداتی پیش از ترخیص از گمرک کیلویی حدود هزار و 108 تومان به‌عنوان تعرفه ۴۰ درصدی و ۷۰۰ تومان عوارض به عنوان مابه‌التفاوت قیمت برنج خارجی با تولید داخل و هزینه‌های استاندارد و بهداشت هزینه دارد که پس از ترخیص از گمرک قیمت برنج خارجی کیلویی چهار هزار و 580 تومان می‌شود.

به گزارش ایسنا، این در حالی است که قیمت‌های موجود در بازار داخلی برنج وارداتی با اظهارات مسیح کشاورز متفاوت است، چراکه آمار رسمی بانک مرکزی از متوسط قیمت خرده‌فروشی اقلام خوراکی در سطح شهر تهران قیمت میانگین کیلویی حدود پنج هزار و صد تومان را نشان می‌دهد که اتفاقا نسبت به هفته‌ها و ماه گذشته کاهش داشته است و در مهرماه‌ هر کیلوگرم برنج خارجی بیش از پنج هزار و 600 و در برخی دیگر از بازه‌های زمانی بیش از شش‌هزار تومان بوده است.
کشورهای صادرکننده برنج به ایران به ترتیب هند، پاکستان و امارات هستند به اضافه کشورهایی که از طریق مناطق ویژه چابهار و شهید رجایی محصول خود را به ایران صادر کرده‌اند که در این میان کشورهای هند با بیش از ۱۵۷ هزار تن صادرات برنج به ایران سهمی معادل 48/45 درصد، پاکستان با صادرات بیش از ۱۲۵ هزار تن سهمی معادل 56/38 درصد و امارات با صادرات بیش از ۲۸ هزار تن سهمی معادل 77/8 درصد در بازار برنج خارجی ایران دارند.

نام:
ایمیل:
* نظر: