bamdad24 | وب سایت بامداد24

کد خبر: ۶۶۸۱
تاریخ انتشار: ۰۸ : ۱۶ - ۱۴ دی ۱۳۹۵
بیش از یک سال از شهادت روحانی برجسته شیعه و مجاهد عربستانی می‌گذرد. شخصی ارزشمند که در تاریکخانه جهل آل‌سعود جان باخت و بی‌شک تا همیشه راهش ادامه خواهد داشت.
بامدادجنوب- سیدعلی موسوی:
بیش از یک سال از شهادت روحانی برجسته شیعه و مجاهد عربستانی می‌گذرد. شخصی ارزشمند که در تاریکخانه جهل آل‌سعود جان باخت و بی‌شک تا همیشه راهش ادامه خواهد داشت.
حالا و مناسبت اولین سالگرد این مجاهد شیعه سرویس بین‌الملل روزنامه بامداد جنوب نگاهی دارد به زندگی و نفوذ و ارزش والای این شهید بزرگوار.
شیخ نمر که بود؟
این روحانی برجسته شیعه عربستانی در سال ۱۳۷۹ هجری قمری مصادف با ۱۹۵۹ میلادی در شهر «العوامیه» واقع در استان «القطیف» در شرق عربستان در خانواده‌ای اهل علم و دین دیده به جهان گشود. شیخ النمر در سال ۱۹۸۱ میلادی برای انجام تحصیلات حوزوی به ایران آمد و در حوزه علمیه قائم (عج) تهران به مدت ۱۰ سال به تحصیل علوم حوزوی مشغول شد. آیت‌الله النمر سپس عازم سوریه شد و مدتی را نیز در این کشور در حوزه علمیه حضرت زینب (س) به تحصیل علوم حوزوی پرداخت. وی نزد اساتیدی همچون آیت‌الله سید محمد تقی مدرسی و آیت‌الله سید‌عباس مدرسی و سایر علماء وقت شیعه در تهران و سوریه به آموزش مشغول بود. شیخ نمر پس از اخذ درجه اجتهاد در کنار اقدامات روشنگرانه خود به تدریس علوم دینی در مراکز دینی عربستان پرداخت.
این عالم برجسته عربستانی پیوسته در سخنرانی‌های خود خواهان ایجاد تغییرات سیاسی و به رسمیت شناختن آزادی‌های عمومی و حقوق اقلیت‌ها و کنار گذاشتن تبعیض طایفه‌ای در عربستان بود.

شیخ نمر برای اولین‌بار در سال ۲۰۰۶ بازداشت شد. بازداشت وی در حالی صورت گرفت که از کنفرانس بین‌المللی که در بحرین برگزار شده بود بازگشت و دلیل بازداشت وی نیز ارائه درخواستی از دولت عربستان برای بازسازی قبرستان بقیع و به رسمیت شناختن مذهب تشیع بود. وی در سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ نیز به دلیل انتقاداتی که از رژیم آل‌سعود کرده بود بازداشت شد و البته این آخرین بازداشت وی نبود، در سال ۲۰۱۲ پس از انتقاد از یکی از اعضای رژیم آل سعود، در حمله مسلحانه نظامیان این رژیم زخمی و سپس بازداشت شد. محمد النمر فرزند نمر النمر درباره چگونگی بازداشت پدرش گفت: خودرو پلیس از پشت به خودروی پدرم زد و نیروهای پلیس نمر النمر را از خودرو‌‌اش خارج کردند و سپس چهار بار به ساق پای وی شلیک کردند. وی افزود: پدرم در بیمارستان تحت درمان قرار نگرفت و با وجود این‌که به علت جراحت قادر به راه رفتن نبود اما وی را با زنجیر به تخت بستند. در همین راستا، مردم القطیف با برگزاری تظاهرات، آزادی شیخ نمر النمر، روحانی معروف عربستانی را خواستار شدند. شیخ نمر همواره در خطابه‌‌هایش رژیم سعودی را به اعمال سیاست‌‌های تبعیض‌‌آمیز طایفه‌ای سازمان یافته و منظم به‌ویژه در مناطق شرقی عربستان و به‌خصوص در دو منطقه «الاحساء» و «القطیف» متهم می‌کرد.

شیخی که شرفش را نفروخت
شرافت من از جانم ارزشمندتر است، این آخرین جمله‌ای بود که شیخ نمر در دیدار آخر با خانواده‌اش به زبان آورد. جمله‌ای که عمق آزادگی وی را اثبات می‌کند.
همین ظلم‌ستیزی وی بود که باعث شد تا رژیم ستمگر آل‌سعود وی را به شهادت رسانده و جامعه شیعه عربستان و منطقه را داغ‌دار کند.
«آل‌سعود آیت‌الله نمر النمر را اعدام کرد»، خبری که صبح روز شنبه ۱۲ دی‌ماه ۱۳۹۴ مقارن با دوم ژانویه ۲۰۱۶ مخابره شد. وزارت کشور عربستان با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که ۴۷ نفر را در این کشور اعدام کرده است که آیت‌الله النمر نیز یکی از اعدام‌شدگان است. آیت‌الله النمر سال ۱۳۹۳ به اتهام انتقاد از رژیم سعودی به اعدام محکوم شد. دادگاه عالی عربستان حکم اعدام شیخ النمر را تائید کرده بود و این حکم در مرحله‌ای قرار داشت که فقط پادشاه عربستان می‌توانست دستور اجرا و یا لغو آن را صادر کند. 

رژیم سعودی همزمان با آغاز سال ۲۰۱۶ دست به جنایت وحشتناکی زد که بسیاری از صاحب نظران به‌دلیل تبعات خطرناکی که این اقدام می‌توانست نه تنها برای عربستان و منطقه بلکه برای جهان نیز به همراه داشته باشد، انتظار آن را نداشتند. 
اعدام شیخ نمر باقر النمر جنایتی هولناک و به معنای تمام کلمه «تروریسم دولتی» بود. اقدامی که با توجه به پیامدهای خطرناک آن در حال و آینده منطقه و خشم مردمی که می‌توانست به همراه داشته باشد موجب می‌شد تا هیچ تحلیلگری انتظار این‌که مقامات سعودی نسبت به این حماقت مبادرت کنند، نداشته باشد. با توجه به هشدار شخصیت‌های مختلف سیاسی مذهبی و نیز سازمان‌های بین‌المللی به مقامات ریاض پیرامون پیامدهای اعدام شیخ نمر، اعدام وی حالت جنون، زورگویی و تشنه بودن مقامات سعودی برای خونریزی به منظور مقابله با مردم با همه ابزار را نشان می‌دهد. رژیم سعودی برای اینکه اعدام شیخ نمر به دلیل ابراز عقیده را برای محافل خارجی توجیه کند در همان روز بیش از ۴۰ نفر دیگر را اعدام کرد.
از همین روست که رژیم سعودی به سانسور گسترده‌ای در مورد اعدام آیت الله النمر دست زد و هیچ‌گونه تصویر یا عکسی از اعدام و مکان آن منتشر نکرد که همین امر نشانگر بیم شدید مقامات سعودی از تبعات این اقدام خود بود.

رژیم سعودی حتی خبر اعدام آیت‌الله النمر را در ساعات اولیه صبح و ساعت ۹ یعنی زمانی که بسیاری هنوز در خواب بودند، اعلام کرد تا شاید از حجم واکنش‌ها به این اقدام بکاهد. اعدام این روحانی شیعه عربستانی به دست رژیم سعودی موجی از اعتراضات گسترده را در کشورهای مختلف از جمله ایران، عراق، پاکستان، بحرین و ... به‌دنبال داشت. همچنین ۱۱۴ سازمان از ۱۲ کشور عربی ضمن محکومیت اعدام شیخ نمر و اقدامات عربستان علیه فعالان سیاسی در این کشور، از سوء‌استفاده‌های سیاسی رژیم سعودی در اعدام فعالان ابراز نگرانی کردند. 
به‌دنبال اعدام شیخ نمر تنش در روابط ایران و عربستان نیز به اوج خود رسید و اتفاقاتی که در ادامه روی داد موجب شد تا عربستان به بهانه حمله تعدادی از معترضان در مشهد و تهران به سفارت و کنسولگری این کشور، در فراری رو به جلو روابط دیپلماتیک خود را با ایران قطع کند.

برچسب ها: جهان ، شیخ نمر ، عربستان ، اعدام
نام:
ایمیل:
* نظر: