bamdad24 | وب سایت بامداد24

کد خبر: ۹۲۹۶
تاریخ انتشار: ۰۶ : ۱۷ - ۲۱ شهريور ۱۳۹۶
روز گذشته بانک مرکزی با صدور بخشنامه‌ای، فروش ارز دولتی به مسافران را ممنوع اعلام کرد که در همین زمینه یکی از اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد که این اقدام در بازار تاثیرگذار است و باعث افزایش نرخ ارز می‌شود.
روز گذشته بانک مرکزی با صدور بخشنامه‌ای، فروش ارز دولتی به مسافران را ممنوع اعلام کرد که در همین زمینه یکی از اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد که این اقدام در بازار تاثیرگذار است و باعث افزایش نرخ ارز می‌شود.
از روز گذشته طبق بخشنامه جدید بانک مرکزی فروش ارز مسافرتی با نرخ بازار (آزاد) انجام می‌شود. این بخشنامه به مفهوم آن است که از این پس ۳۰۰ دلار ارز دولتی که سالانه یک‌بار به هر مسافر خارجی از کشور پرداخت می‌شد، حذف شده است.

در حال حاضر قیمت ارز دولتی (نرخ رسمی) سه هزار و ۳۳۲ تومان و قیمت ارز در بازار آزاد حدود سه هزار و ۹۰۰ تومان است. این بدان معناست که حدود ۵۶۰ تومان اختلاف قیمت بین ارز دولتی و آزاد وجود دارد که ضرب این عدد در ۳۰۰ دلار مسافرتی حدود ۱۷۰ هزار تومان خواهد شد که البته برای کسی که مسافر خارج از کشور است و می‌خواهد چندین میلیون تومان هزینه سفر کند، عدد قابل توجهی نیست ولی از سوی دیگر این عدد برای دولت می‌تواند مبلغ قابل توجهی باشد، زیرا ما سالانه با چندین میلیون مسافر خارج از کشور طرف هستیم.
در این خصوص عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با بیان این‌که حذف ارز مسافرتی مطمئنا در جهت یکسان‌سازی نرخ ارز نیست و این دستورالعمل می‌تواند به‌دلیل پایین آمدن قیمت نفت و کم‌شدن درآمد ارزی صادر شده باشد، ادامه داد: بالاخره دولت به این فکر می‌کند که این ارزی که در اختیار دارد و در اقتصاد کشور از سوی مسافر و وارکننده خرج می‌شود، محدود است؛ بنابراین تصمیم دارد در جاهایی مثل عرضه ارز مسافرتی جلوی آن را بگیرد. این دستورالعمل به هر دلیلی صادر شده باشد در بازار تاثیرگذار است و قیمت ارز بالا می‌رود.

به‌گفته سید‌رضی حاجی‌آقا میری، به‌نظر می‌رسد دولت تصمیم گرفته که اجازه دهد نرخ ارز مقداری بالا برود؛ همان‌طوری که در روزهای اخیر نرخ دلار در بازار بالا رفته است. البته دولت می‌تواند از طریق ورود دلارهای نفتی به بازار جلوی این افزایش قیمت را بگیرد اما فعلا این تصمیم را ندارد. این نرخ غیر واقعی ارز ممکن است یک روزی در اثر فشارهایی که وارد می‌شود مثل چند سال پیش به‌صورت ناگهانی جهش فوق‌العاده‌ای در بازار ارز ایجاد کند و باعث ایجاد یک بحران شود. به‌همین جهت دولت تصمیم گرفته است به‌تدریج به طرف واقعی شدن نرخ ارز حرکت کند تا بحران ایجاد نشود.

به‌گفته وی، از طرف دیگر  صادرات غیر نفتی ما در چند ماهه اول امسال روند کاهشی داشته است و مسوولان اقتصادی نگران این موضوع هستند و می‌دانند یکی از عوامل این کاهش اشتباهی است که دولت انجام داد و زمانی که دلار به بیش از چهار هزار تومان رسید مجددا نرخ آن را پایین آورد. این اقدام اشتباه بود و اکنون دولت باید اجازه دهد که به‌تدریج نرخ ارز به طرف واقعی شدن پیش برود.

برچسب ها: اقتصاد ، ارز ، بانک مرکزی
نام:
ایمیل:
* نظر: