حمله شورانشینان شهر برازجان و گناوه به شهردار
کد خبر: ۴۶۵۲
تاریخ انتشار: ۳۹ : ۱۵ - ۰۲ مرداد ۱۳۹۵
با نزدیک شدن به انتخابات صورت گرفت؛

حمله شورانشینان شهر برازجان و گناوه به شهردار

هشت ماه به زمان شروع ثبت‌نام افراد برای حضور در انتخابات شوراهای شهر مانده است و همان‌گونه که پیش از این هم در گزارشی تاکید کردیم، هر چه به زمان این انتخابات بیشتر نزدیک می‌شویم، میزان فشار برخی از شوراها به شهردارها بیشتر و بیشتر می‌شود.
بامدادجنوب- ابوعلی زرین‌قلم: هشت ماه به زمان شروع ثبت‌نام افراد برای حضور در انتخابات شوراهای شهر مانده است و همان‌گونه که پیش از این هم در گزارشی تاکید کردیم، هر چه به زمان این انتخابات بیشتر نزدیک می‌شویم، میزان فشار برخی از شوراها به شهردارها بیشتر و بیشتر می‌شود.
هر چند که در استان ما روال برعکس است و جایی که شورا و مردم از شهردار دفاع می‌کنند، برخی‌ها با لابی‌ها، رایزنی‌ها، زیرآبی‌رفتن‌ها و ساخت پرونده‌های بچه‌گانه تلاش می‌کنند که شهردار را به‌زیر بکشند و مساله را به جاهای باریک می‌کشند – که در صورت لزوم در این مورد هم افشاگری لازم را خواهیم کرد و مستندات بسیاری داریم- اما در جای دیگر که اکثریت شورا با شهردار منصوب و غیرقانونی مخالف هستند و خواستار اجرای قانون می‌شوند، آقایان چشم‌هایشان را می‌بندند و تا زمانی که زور بالای سرشان نباشد، حاضر به هیچ کاری نمی‌شوند.

با این حال و فارغ از این دو رویکرد که به‌دلیل بی‌قانونی و نبود دستگاه‌های نظارتی استان به این حال و روز افتاده است، در مورد دیگری که از پیش هم انتظار آن می‌رفت، شوراهای شهر در برخی از شهرهای بزرگ و کلیدی استان فیل‌شان یاد هند کرده و در صدد استیضاح شهردار برآمده‌اند. البته انتظار داریم که این رویکرد در طول هفته‌ها و ماه‌های آینده و با نزدیک‌ شدن بیش از پیش به انتخابات دوره پنجم، بیش از پیش خود را نشان بدهد و برخی از اعضای شورا برای مطرح کردن نام خود و این‌که اهل مطالبه‌گری حقوق مردم – شما بخوانید منافع خودشان و کلاهبرداری از مردم – هستند، بتوانند با قدرت بیشتری وارد عرصه شوند.

برازجان، سوال برای دخالت بی‌جا
در حالی که شهر برازجان به‌عنوان دومین شهر پرجمعیت استان و مرکز بزرگ‌ترین شهرستان استان از اهمیت قابل توجهی برخوردار است اما از زمان روی کار آمدن شورای چهارم دچار تنش‌های بسیاری شد که عمده این تنش‌ها هم به دلیل دخالت‌های بی‌جای اعضای جدید شورا در امور شهری بود. در حالی که شهر برازجان به‌دلیل نبود صنایع تولیدی در محیط پیرامونی خود، شهری خدماتی و کشاروزی به‌شمار می‌رود و شهرداری آن به با وجود جمعیت قابل توجه از دارای بنیه مالی بسیار ضعیفی است اما بنابر اخبار واصله، برخی از اعضای شورای شهر عملا رفتار تیول‌داری در این حوزه داشته و بسیاری از دوستان و اقوام خود را در شهرداری به کار گمارده‌اند که صدها نفر از حقوق‌بگیران آن در حال حاضر نیروی مازاد شهرداری به‌شمار می‌روند.
با این حال و پس از ماه‌ها بی‌مدیریتی در شهر، سعید شمالی‌نژاد موفق شد زمام امور شهرداری را به دست بگیرد. هر چند که او هم به‌تنهایی نمی‌توانست مشکلات شهر را حل کند اما تلاش‌های او نیز با کارشکنی‌های برخی از اعضای شورا که می‌دیدند دیگر جایی در دخالت در امور شهری ندارند، مواجه شد. 

چهار عضو شورای شهر برازجان با 49 سوال از شهردار در تاریخ 26تیرماه وی را بدون حضور مشاوران و معاونانش به صحن شورا کشاندند. در پنج ساعتی که شهردار به سوالات پاسخ می‌گفت، مشخص بود که هدف نه رفع مشکلات مردم، که گرفتن بهانه‌ای از شمالی‌نژاد برای دادن امتیازات بیشتر است. یک منبع آگاه در شورای شهر برازجان به خبرنگار بامدادجنوب می‌گوید که دلیل عمده‌ای که این چهارنفر را به سوال از شهردار کشاند، کم شدن دامنه دخالت‌های آنها در امور شهرداری بود، چراکه این افراد تا پیش از این به‌شدت در مسائل شهرداری برازجان دخالت کرده و همین دخالت‌ها هم باعث شده بود تا سنگ روی سنگ در شهر بند نشده و عملا هیچ طرح و پروژه‌ای در مرکز شهرستان دشتستان عملیاتی نشود.

گناوه، سهم‌خواهی از جنسی دیگر
در حالی که به‌نظر می‌رسید شهرداری گناوه که در دوره‌های پیشین حتی آینده‌اش را هم عده‌ای به حراج گذاشته‌اند در شرایط کنونی دوره‌ای از آرامش را پشت سر بگذارد اما شواهد و قرائن حاکی از آن است که بازمانده‌ها تلاش دارند تا پیش از شروع انتخابات در این شهر راهبردی و تجاری عرض اندام کرده و جولان دهند و خود را از اتهاماتی که بر آنها وارد شده، نجات دهند.
البته در شهر گناوه اوضاع اندکی تفاوت هم دارد. شهردار این شهر تنها نیروی منتسب به اصلاح‌طلبان است که مدیریت یک مجموعه را بر عهده دارد و باوجود غلبه جریان اصلاحی در این شهر اما بیشتر مدیریت‌ها و مسوولیت‌ها بر عهده گروه‌های مخالف دولت است که با برخی‌ها نسبت تجاری دارند که از تصریح در این مورد خودداری می‌کنیم اما پس از آن‌که شهردار فعلی گناوه از پشت غبارهای رفتار سیاسی انتخاب و زمام شهر را به دست گرفت، مشخص شد که مخالفان وی دست از کار نخواهند کشید.

اما برخلاف آنچه در فضای عمومی شایع است، طرح سوال از شهردار بیش از آن‌که سیاسی باشد، ناشی از افشاگری‌های اخیر وی است که در یک مراسم افطار و در جمع فعالان مدنی این شهر صورت گرفت و کسانی که در این افشاگری منافع‌شان به‌خطر افتاده است تلاش دارند تا پیش از آن‌که دهان شهردار بیشتر باز شود، او را از معادله خارج کنند. 
افشاگری احمد طاهری مشخص کرد که میلیاردها تومان از اموال شهرداری توسط افراد، گروه‌ها و پیمانکاری‌های خاص که نامشان برای مردم گناوه کاملا مشخص است غارت شده و البته در این مساله هم شبهه‌ای نبود که طاهری حرف‌های دیگری هم برای گفتن دارد و این مساله بیانگر آن بود که افرادی که در این مساله دست دارند، هراس در دلشان خواهد افتاد. در حالی که چهار نفر از اعضای شورای شهر گناوه پیش از این به دلیل مشکلات مالی توسط نهادهای امنیتی و انتظامی بازداشت شده بودند و شورا عملا با چهار نفر اداره می‌شد، ما از این تعدادی هم که باقی مانده بودند چند نفری سیاست فشار بر شهردار را در پیش گرفته‌اند.

منابع مطلع در گناوه به بامدادجنوب گفته‌اند که پس از افشاگری‌های صورت گرفته در مورد اهداف و برنامه‌های شورانشینانی که قصد به چالش کشیدن شهردار را دارند، این افراد فعلا چند گام به عقب نشسته و منتظر فرصتی دیگر هستند تا خودی نشان دهند. با این اوصاف، شهرداری بندر گناوه که به‌تازگی جان گرفته و پس از چند ماه مسدودی حساب‌ها دوباره خدمات‌دهی به مردم را شروع کرده، همچنان از طرف منفعت‌طلبان مورد هدف قرار خواهد گرفت. 
با این اوصاف به نظر می‌رسد که هم شهردار برازجان و هم گناوه در آینده دچار چالش‌های عمده‌ای خواهند شد و این مسیری است که باید تا زمان برگزاری انتخابات طی کنند. 
نظرات بینندگان