جوابیه فرمانداری دشتستان به گزارش بامداد جنوب
کد خبر: ۷۱۴۴
تاریخ انتشار: ۰۹ : ۱۸ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۵

جوابیه فرمانداری دشتستان به گزارش بامداد جنوب

جوابیه فرمانداری دشتستان را بدون هیچ‌ ویراشی، اعم از علمی، دستوری و یا نگارشی، در ادامه می‌خوانید. روزنامه بامداد جنوب بر اساس اصل همیشگی خود که رعایت اخلاق و حفظ حق پاسخگویی به مخاطبان خود است، این بیانیه را بدون کم و کاست منتشر می‌کند.
آتش بار بامداد جنوب به قلب اخلاق و رکن چهارم دموکراسی
مدیر مسئول روزنامه بامداد جنوب :
با احترام در خصوص مطلب آن نشریه با عنوان «جلسه شبانه برای مهندسی انتخاب شهردار برازجان؛ شلیک فرماندار به قلب دولت تدبیر و امید!» که در شماره 588 مورخ 16 بهمن 1395 منتشر شده است از آنجا که ذکر پاره ای حقایق جهت تنویر افکار عمومی لازم است جوابیه زیر ارسال می گردد. مقتضی است برابر قانون مطبوعات نسبت به انتشار آن با همان فونت و سایز در تیتر و متن صفحه اول و دوم اقدام گردد:

اساسا شیوه خدمت گزاری رسانه ها به جوامع و نوع نگاهی که جامعه بواسطه عملکرد هر رسانه درباره آن پیدا می کند در یک رابطه مستقیم قرار دارد. از تاریخ ایجاد رسانه ها تاکنون ،هر کدام سبک خاص خود را داشته اند و نوع نگاه و قضاوت مردمیِ متناسبی نیز درباره آنها شکل گرفته و طبیعتا در گذار از آزمون زمان، اینکه سیاق کنشگری و یا واکنشگری یک رسانه در خدمت به مردم و جامعه بوده است و یا در جهت دیگر، نمره و امتیاز را مردم به فراست و متانت داده اند.
دولت تدبیر و امید و به تبع آن فرمانداری دشتستان از باز بودن فضای رسانه ها و نقد دستگاه ها و نهادها استقبال می کند و به دغدغه نشریه بامداد جنوب درباره مدیریت شهری برازجان نیز ارج می نهد. قطعا اگر نشریات بر مبنای اخبار متقن و قبل از قضاوت عجولانه، یک طرفه و جهت دار؛ نور بر تاریکی آسیب ها و ناراستی ها بتابانند و نگرانی ها را پی بگیرند، هم مراعی شرع و اخلاق بوده اند و هم به وظیفه دموکراتیک خویش به عنوان رکن چهارم عمل کرده اند. اما متأسفانه آن نشریه سطح نوشتار و شاخص استدلال خود را در حد نازلی پایین آورده، از حدود اخلاق حرفه ای خارج شده و به جای اینکه مستند مدعیات خویش را گزاره های قابل اعتماد و اخبار معتبر قرار دهد، صحت موضوع را از اعضای شورای شهر، فرماندار و دیگر افراد ذی ربط به پرسش گذارد، بر اساس شایعات و برخلاف توضیحات صریح دو تن از اعضای شورای شهر و به تصریح متن «بر اساس شنیده ها» ادعاهایی را مطرح کرده و بر اساس همان ادعاهای خود اتهامات کاملاً کذبی را به فرماندار محترم دشتستان روا داشته و البته قبل از ورود به بحث نیز با افترا زدن به فردی که برای همه اقشار و جریان های سیاسی به خوبی شناخته شده است، موضع خویش و هدف نوشته را معرفی کرده است. 

بی تردید وقتی فقط در یک متن منتشر شده با عنوان"شلیک فرماندار به قلب دولت تدبیر و امید!" در آن مطبوعه بیش از 8 مورد اتهام و ادعای کاملا دروغ مطرح و منتشر می گردد؛ عملا آن روزنامه آتش بار خود را به قلب رکن چهارم دموکراسی نشانه رفته و اعتماد مردم به رسانه را دچار خدشه جدی می نماید. 
و اما عبارات خلاف واقع و مصادیق نشر اکاذیب آن روزنامه به شرح زیر مختصراً توضیح داده می شود: 

1. «همه جنجال‌ها از یک نشست شبانه شروع شد». (بامداد جنوب) این نشست مقارن ظهر بوده و نشست شبانه ای در کار نبوده است. 

2. «نشستی که نماینده عالی دولت تدبیر و امید در شهرستان دشتستان بانی آن بود»(بامداد جنوب) نماینده عالی دولت تدبیر و امید فقط به درخواست تعدادی از نمایندگان مردم در شورای اسلامی شهر برازجان احترام گذاشته است. این نشست هرگز به درخواست فرماندار نبوده و حداقل دو تن از اعضای شورای شهر برازجان طی اظهار نظرهای رسمی که در رسانه ها نیز منتشر شده تصریح نموده اند که نشست به درخواست آنها برگزار شده و نه فرماندار یا  فرمانداری. 

3. «مهندسی فرایند انتخاب شهردار برازجان آنگونه که فرماندار می‌خواهد!» (بامداد جنوب) در طول نشست با چهار عضو محترم شورا حتی برای یک بار به اعضای محترم شورا توصیه ای برای رای دادن به فرد خاصی برای تصدی سمت شهردار نشده است. در این نشست اعضای شورای شهراذعان کردند که در میان گزینه های شهرداری برازجان هیچکدام اقبال لازم برای کسب رای اکثریت را ندارند و معتقد بودند که گزینه مناسبی برای شهرداری برازجان وجود دارد که منوط به حمایت مادی و معنوی مسئولان استانی و شهرستانی این مسئولیت را می پذیرد. از فرماندار شهرستان سوال شد که آیا در صورتی که فرد قابلی به عنوان شهردار این مسئولیت را بپذیرد شما قول حمایت مادی و معنوی از وی را خواهید داد؟ پاسخ فرماندار دشتستان چنین بود: حمایت فرمانداری از خروجی نهایی شورای شهر و گزینه ای است که به صورت قانونی به عنوان شهردار انتخاب می شود. لذا اتهام مهندسی انتخاب شهردار توسط فرماندار کذب محض می باشد. 

4. «سابقه فرماندار دشتستان نشان داده که هر جا که منافع شخصی‌اش ایجاب کند ورود می‌کند» (بامداد جنوب) این اتهام مثل موارد قبل قابل پی گیری حقوقی و قضایی است و این حق برای جناب فرماندار محفوظ می باشد. در عین حال لازم است اشاره گردد فرماندار دشتستان طی مدت سه سال فرمانداری در دشتستان هرگز به منافع شخصی نیاندیشیده و اصولا منافعی برای خود تعریف نکرده است که در آن راستا ورود نماید. 

5. «یک روایت قوی وجود دارد که شب قبل از برگزاری جلسه شورا، فرماندار دشتستان سه نفر از اعضای شورا را خواسته و تاکید کرده است هیچیک از گزینه‌های موجود نباید سکان شهرداری برازجان را به دست گیرد» (بامداد جنوب) اگر همه روایت هایی که مستند اخبار و تحلیل های شما علیه مدیریت ارشد استان و مجموعه دولت در استان مطرح می شود همین قدر قوی!!! باشد باید فاتحه رکن چهارم دموکراسی در آن رسانه را خواند. اولا نشست شب نبوده و در روز روشن بوده. دوما نشست با سه عضو شورا صحیح نیست و چهار نفر صحیح است. سوما فرماندار هیچ مخالفتی با هیچ یک از گزینه های مطرح برای شهرداری نداشته و حتی یک بار در طول جلسه از چهار عضو حاضر نخواسته است که به فلان گزینه شهرداری رای ندهید. 

6. «(فرماندار) گفته گزینه دیگری را که هماهنگی بیشتری با من داشته باشد مطرح کنید من هم قول مساعد می‌دهم مشکلات بودجه‌ای شهرداری را در صورت اجابت خواسته ام حل کنم.» فرماندار دشتستان در جلسه با چهار عضو شورا با تاکید گفتند: اینجانب از آقای احمدی حمایت و مساعدت کردم، از آقای شمالی نژاد حمایت  و مساعدت کردم و در این دوره سرپرستی آقای قایدی نیز حمایت و مساعدت نموده ام و اکنون نیز شورای شهر هر کسی را انتخاب نماید از وی حمایت خواهم کرد. لذا کلمه به کلمه این بند از اتهامات علیه فرماندار کذب محض می باشد. 

7. « فرماندار تاکید کرده است .... در صورت اینکه بر روی گزینه مورد نظر من به نتیجه برسید تعهد می‌کنم تا پایان سال حداقل هفت میلیارد تومان به شهرداری تزریق کنم!!» از بابت تعدد دروغ پردازی ها در گزارش بامداد جنوب باید به خدا پناه برد. فرماندار دشتستان در طول مذاکره با چهار عضو شورای شهر برازجان حتی یک بار میزان کمک و مساعدت به شهردار انتخابی را بر زبان نیاورده و درباره حمایت مادی از شهردار آینده گفته است: "تجربه مدیریتیم می گوید در ماههای پایانی سال نقدینگی  بیشتری به شهرداری ها می رسد." 

8. «برخی از اعضای شورا به نشانه اعتراض به دخالت آشکار فرماندار جلسه را ترک می‌کنند» (بامداد جنوب) تا آنجا که رسانه ها را رصد کرده ایم هیچ یک از اعضای شورا حرفی مبنی بر ترک جلسه در اعتراض به فرماندار را مطرح نکرده اند و روابط عمومی فرمانداری دشتستان مستند این ادعای کذب را نیز نمی داند. 
از هشت مورد نشر اکاذیب و تهمت و افترا آن نشریه که بگذریم در مطلب منتشره بامداد جنوب سوال شده است: «اگر جلسه شما برای تاثیرگذاری بر انتخاب شهردار نبوده و به گفته یکی از اعضا برای حل مشکلات شهرداری بوده چرا از ریاست شورا، نایب رییس آن و دیگر اعضا دعوت نکردید؟» پاسخ اینکه ارتباط میان اعضای شوراهای شهر و روستا با فرمانداران و بخشداران امری است که هر هفته اتفاق می افتد و محور بحث ها هم بسیار متنوع است. علاوه بر این دعوت کننده و درخواست کننده جلسه فرماندار نبوده که از ریاست شورا و دیگران نیز دعوت به عمل آورد. دیگر اینکه جلسه رسمی شورای شهر هم نبوده که حتما رییس یا نائب رییس باید حضور داشته باشند و قبول نشست با چهار عضو شورا، احترام به نمایندگان مردم بوده و اینگونه نشست ها با اعضای مختلف شوراها بارها تاکنون برگزار شده است.

در بند دیگری از گزارش بامداد جنوب آمده است که: «وقتی فرماندار از موضوع (تعطیلی جلسه انتخاب شهردار) خبردار می‌شود یکی از افراد نزدیک به خود که مشخص هم نیست از چه جایگاه اداری برخوردار است را به جلسه شورا روانه کرده و وی اعلام می‌کند آقای فرماندار هم تاکید دارند در همین جلسه باید شهردار انتخاب شود!» لازم به توضیح است در حالی که شرایط قانونی برای انتخاب شهردار در جلسه وجود داشته است بواسطه تماس یکی از اعضا و اطلاع رسانی مبنی بر اینکه جلسه شورا ممکن است دچار چالش شود، یکی از کارکنان رسمی فرمانداری به جهت انجام وظیفه قانونی فرمانداری که همانا نظارت بر روند تصمیمات شوراهای شهر است به جلسه شورا اضافه می شود. در تماس رئیس شورا با فرماندار در رابطه با وضع پیش آمده فرماندار شهرستان اظهار می دارند که نظر مشورتی بنده آن است که در صورت توافق اعضا فرایند انتخاب شهردار در همین جلسه انجام شود؛ زیرا شاهد سپری شدن دوره قانونی سرپرستی هستیم و چون جلسه حد نصاب قانونی را دارد. رئیس شورا به دکتر زارع می گویند اشکالی دارد که من جلسه را روز شنبه یا یکشنبه (16 یا 17 بهمن ماه)برگزار کنم. فرماندار پاسخ می دهند که اشکالی ندارد و آقای قایدی رئیس شورا می گویند که بهتر می بینم که جلسه را به وقت دیگری موکول کنم و آقای فرماندار نیز اصراری نمی کنند. در واقع این جلسه با نظر ریاست شورا منحل شد. 
در پایان تاکید می نماید حاشیه گری برای یک نشریه چونان کبریت روشن است بر آرامش جامعه و البته صداقت و انصاف اولین چیزهایی است که در این میان می سوزد.
امید است که از ظن و گمان هایی که هیچ اساس درستی ندارند و اخلاق حرفه ای را پایمال می کند اجتناب گردد : "اجتنبو کثیرا من الظن ان بعض الظن اثم "
روابط عمومی فرمانداری دشتستان

19/11/1395
نظرات بینندگان