هنوز هم به اصلاح‌طلبان نیازی ندارید؟
کد خبر: ۷۷۰۶
تاریخ انتشار: ۴۶ : ۱۴ - ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۶

هنوز هم به اصلاح‌طلبان نیازی ندارید؟

انگار دیروز بود که همین چند نفری که در بوشهر خود را اصلاح‌طلب می‌خوانند دو بیانیه پشت سر هم دادند و نسبت به رفتار نماینده دولت حسن روحانی در بوشهر هشدار داده و حتی خواستار تعویض وی شدند.
کریم جعفری:
انگار دیروز بود که همین چند نفری که در بوشهر خود را اصلاح‌طلب می‌خوانند دو بیانیه پشت سر هم دادند و نسبت به رفتار نماینده دولت حسن روحانی در بوشهر هشدار داده و حتی خواستار تعویض وی شدند. مرکزنشین‌ها که زیاد خبر از حال و روز مردم بوشهر ندارند و به گزارش‌های بادکنکی ارسال شده از خیابان سنگی بسنده می‌کنند، اما آن روز این هشدارها را جدی نگرفتند تا اوضاع استان به سمتی برود که الآن شاهد آن هستیم، روزهایی که رقبای روحانی بیش از او در استان شانس کسب رای مردم دارند و کسی هم جز نماینده روحانی در بوشهر که همه را دروغگو، سهم‌خواه و بی‌اخلاق خواند، مقصر بدبختی روحانی در بوشهر نیست. به‌ عبارت بسیار ساده‌تر، اگر حسن روحانی به‌عنوان رئیس قوه مجریه است نتواند نظر مردم بوشهر را که همواره گرایش اصلاح‌طلبی داشته‌اند جلب کند باید یقه نماینده‌اش را بگیرد و بپرسد که در این چهار سال چه کرده که نتوانسته مردم را به دولت نزدیک کند. این روزها، روز امتحان است و باید دید نزدیکان نماینده دولت که رفت و آمدشان به ستادهای مخالفان روحانی و نشست‌های شبانه‌شان را بیش از همه خبر داریم، خواهند توانست نقش‌شان را خوب بازی کنند یا نه؟ اما آنچه که نگارنده در طول روزهای گذشته متوجه شده‌، عدم علاقه اصلاح‌طلبان پاک و واقعی برای حضور در ستادهای روحانی است. می‌توانید دلایل این نارضایتی را از خود آنها بپرسید، اما من یکی دو مورد را می‌گویم. روزی که سالاری با تبختر و تکبر گفت که «من نیازی به اصلاح‌طلبان ندارم» باید فکر این روزها را هم می‌کرد که کسی از اصلاح‌طلبان واقعی حاضر نباشد در ستادهای روحانی حاضر شود و چند نفر اصلاح‌طلب فرصت‌طلب و دست چندم حکمی سفارشی گرفته تا شاید با نَفَسِ پول تنور روحانی را گرم کنند. شاید دلیل دوم هم به رفتار سالاری با اعضای ستادهای روحانی باز می‌گردد که پس از نشستن در اتاق در بسته استانداری، همه این ستادها را نابود کرد و جز اسم چیزی از آنها باقی نماند، این افراد امروز برای حضور در ستادهای حسن روحانی دل خوشی ندارند، چرا که واهمه دارند که مبادا روحانی با این عملکرد در بوشهر رای نیاورد و روسیاهی به ذغال بماند و دوباره همان بلا سرشان بیاید. 

با این اوصاف اما هنوز هم مسائل بسیاری است که باعث شده تا اصلاح‌طلبان نخواهند به صورت علنی وارد عمل شوند، دلیل آن هم اطلاع از بازی‌های پشت پرده و اعمال نفوذ نماینده دولت در استان برای چینش ستادهای روحانی است. این اعمال نفوذ در حالی صورت می‌گیرد که رئیس ستاد روحانی در بوشهر مشخص شده، اما مشخص نیست که چرا فرد دیگری باید تصمیم‌گیر باشد، به‌عنوان مثال فرماندار فلان شهرستان که خدا را شکر این روزها سر ساعت سر کارش حاضر می‌شود بگوید که نزدیکی فلان فرد به آن آقای اصلاح‌طلب باعث شده تا او به‌عنوان رئیس ستاد تعیین نشود! اصلا چه کسی گفته که استاندار و فرماندار باید در انتخابات دخالت کنند؟
بدبختی و فلاکت ما اینجاست که این افراد این روزها برای استان در حال تصمیم‌گیری هستند، کسانی که از خدمت فقط نگاه‌شان به منافع خودشان بوده و فکر می‌کنند چون حتما روحانی دوباره رای می‌آورد همه غنائم را باید بین خودشان تقسیم کنند و نیازی به شریک ندارند. اما معادله قدرت حرف دیگری می‌زند، در معادله قدرت کسی واقعا نمی‌داند که چه اتفاقی در حال روی دادن است و مردم ایران چه تصمیمی می‌گیرند و چه کسی رئیس جمهور خواهد شد، اگر روحانی رای نیاورد، قیافه همه این جماعت دیدنی است. 
اما در استان بوشهر مانند خورشید حقیقت، این نکته برای نگارنده روشن و مبرهن است که اصلاح‌طلبان اگر هم قرار است در انتخابات حضور پیدا کنند برای دفاع از یک اندیشه است و نه دفاع از افرادی که هیچ تجربه مشخصی نداشته و همواره کینه‌توزی و عناد را سرلوحه کارشان قرار داده‌اند.
در مورد موضع‌گیری اصلاح‌طلبان حقیقی، در روزهای آینده بیشتر خواهم نوشت. در سال گذشته و در ضمن یادداشت‌های مختلفی یادآور شدم که در استان بوشهر چند دسته اصلاح‌طلب داریم، اصلاح‌طلب جیبی، منفعت طلب، غضنفرهای اصلاحات و اصلاح‌طلبان پایتخت‌نشین که هر کدام هم تعاریف خاص خود را دارند. ما این جماعت را از خود نمی‌دانیم، آنها همان مگسان دور شیرینی قدرت هستند که روز گذشته به آن اشاره کردیم که برای رسیدن به مدیرکلی و مشاوره فلان‌جا همه آبرو و حیثت خودشان را هم گرو می‌گذارند. 

در پایان ذکر یک نکته بد نیست و آن هم رفتار نماینده دولت در پرداخت 500هزار تومان به کارمندان استانداری است. شیوه‌ای که استاندار! دولت تدبیر و امید سه هفته مانده به انتخابات باب کرده و پول پخش می‌کند تا نظر کارمندان استانداری را که ماه‌هاست صدای نارضایتی‌شان گوش فلک را کرد کرده، جلب کند. واقعا در این نکته دچار شک و تردید شده‌ام که بوشهر قرار است به کدام سمت برود، بوشهر در طول چهار سال گذشته از قافله توسعه عقب افتاد و مردم خودشان باید بگردند مقصر را پیدا کنند. 
اصلاح‌طلبان واقعی و دلسوخته و هزینه‌داده هم هوشیار باشند و مراقبت کنند، بیخود و بی‌جهت هیزم تنور افراد فرصت‌طلب و دروغگو نشوند، اگر قرار است که به تفکرشان رای دهند، این کار را کنند، ایرادی هم ندارد. در مورد شیوه‌های رای دادن هم بیشتر خواهیم نوشت که چگونه باید عمل کرد. قرار نیست با گرمای دستان ما بدن افراد دیگری گرم شود، این گرما باید مردم بوشهر را گرم کند. 

نظرات بینندگان