بوشهر، پیشرو در آزمایشگاه‌های استاندارد کشور
کد خبر: ۹۴۸۳
تاریخ انتشار: ۴۳ : ۱۸ - ۰۵ مهر ۱۳۹۶

بوشهر، پیشرو در آزمایشگاه‌های استاندارد کشور

آزمون استاندارد 100درصد کالاهای تولیدی استان و 95 درصد کالاهای صادراتی و وارداتی بندر بوشهر در استان صورت می گیرد که نقش مهمی در سرعت تخلیه و بارگیری کشتی‌ها دارد.
رئیس انجمن آزمایشگاه همکار اداره کل استاندارد بوشهر گفت: 57 آزمایشگاه همکار در زمینه آزمون کالاهای وارداتی و صادراتی در استان فعالیت دارند و بوشهر از این نظر در کشور پیشگام می باشد.
ایوب محمودی در آستانه روز جهانی استاندارد در نشستی خبری که در مجتمع آزمایشگاهی چرخه طبیعت سبز برگزار شد، افزود: این آزمایشگاه‌ها از سال 86 با توجه به رویکرد دولت در برون سپاری خدمات شکل گرفته و تاکنون 50 میلیارد تومان توسط بخش خصوصی در استان بوشهر سرمایه‌گذاری شده است.

وی با اشاره به ایمکه آزمایشگاه‌های استاندارد در بوشهر بیش از 1600 قلم کالا را مورد آزمون قرار می دهند، ادامه داد: آزمون استاندارد 100 درصد کالاهای تولیدی استان و 95 درصد کالاهای صادراتی و وارداتی بندر بوشهر در استان صورت می گیرد که نقش مهمی در سرعت تخلیه و بارگیری کشتی ها دارد.

وی ادامه داد: برخی کالاها در صورت طولانی شدن زمان ماندگاری در بندر جهت تایید آزمون استاندارد، از کیفیت آن کاسته می شود که وجود آزمایشگاههای متعدد در بوشهر باعث شده تا بسیاری از این اقلام بجای هرمزگان و استان های ساحلی دیگر، راهی بوشهر شود، مثل باطری موبایل که اگر 10 روز در محیط کانتینری بماند، دچار افت کیفیت می شود.

محمودی یادآور شد: بسیاری از آزمون ها نظیر کلاه ایمنی، کاشی و صنایع شیمایی و پلیمر در استان بوشهر انجام می شود که باعث شده بوشهر به قطب آزمایشگاهی استاندارد در کشور مبدل شود، طوری که ما مشتریانی از سراسر کشور از چابهار در جنوب شرق تا خوی در شمال غرب کشور و از خراسان شمالی تا استان های همجوار داریم.

وی ادامه داد: عمده فعالیت های آزمایشگاه های همکار در قالب نظارت بر کیفیت کالاهای وارداتی و صادراتی و تدوین استانداردها تعریف شده است.

محمودی بیان کرد: یکی از مشکلات اصلی موجود در این بخش تهیه دستگاه های مورد نیاز آزمایشگاه ها است که در این زمینه، برای خرید دستگاه نو از خارج کشور با محدودیت هایی مواجه هستیم که  سعی می کنیم با اتکا به توان نیروهای داخلی دستگاه مورد نیاز را در کشور تولید و آنها را برای آزمایشگاه ها بکار گیریم.

وی ادامه داد: مشکل دیگر درخصوص زمان بر شدن تایید صلاحیت دستگاههای وارد شده در آزمایشگاهها می باشد، طوری که برخی دستگاه‌های آزمایشگاهی در بوشهر حتی 8 ماه در انتظار حضور گروه تایید صلاحیت از مرکز است تا زمینه فعالیت آن فراهم شود.

گفتنی است در پایان این نشست، خبرنگاران از بخش های مختلف آزمایشگاه استاندارد چرخه طبیعت سبز بوشهر بازدید کردند که شامل آزمون های کاشی و سرامیک، انواع الکتروموتور، مواد معدنی ساختمانی و... بود.
نظرات بینندگان