۴ منبع آگاه از اوپک اعلام کردند رسیدن قیمت نفت به نزدیک ۸۰ دلار کوتاه مدت بوده و به دلیل تشدید مناقشانت ژئوپلوتیک در جهان بوده است و ارتباط کمی با نگرانیها نسبت به عرضه آن در بازار دارد.
یک منبع آگاه نسبت به سیاستهای عربستان گفت: سعودیها معتقدند افزایش ناگهانی و کوتاه مدت قیمت نفت نمیتواند مبنایی برای بالا بردن صادرات تولیدکنندگان نفت باشد. این منبع آگاه تاکید کرد سعودیها معتقدند برای تجدید نظر در میزان عرضه نفت به بازار مبنای بالا رفتن قیمت نفت باید براساس آمارها و تاثیرات عرضه در بازار باشد.
یک هیأت دیگر از اوپک اعلام کردند که افزایش کنونی قیمت نفت بیش از آنکه به دلیل افزایش تقاضا و کاهش مازاد عرضه باشد به دلیل تصمیم آمریکا برای بازگرداندن تحریمهای نفتی علیه ایران و بالا گرفتن مناقشات در خاورمیانه بوده است. هماکنون قیمتها افزایش یافته است و دلیل آن فقط تشدید تنش است. از سال گذشته میلادی به دلیل تصمیم اوپک و دیگر کشورهای تولیدکننده نفت برای کنترل صادرات به بازار قیمت نفت روندی صعودی را در پیش گرفته است. قیمت نفت از ابتدای سال ۲۰۱۷ تاکنون حدود ۴۰ درصد افزایش یافته است.
روز گذشته قیمت نفت برنت ۷۹.۴۷ دلار شد که از ماه نوامبر سال ۲۰۱۴ بیسابقه بوده است.
برخی کارشناسان اوپک بر این باورند این احتمال وجود دارد که در آینده شاهد افزایش قیمت نفت پیش از آغاز روند نزولی آن باشیم./فارس