هنرنمایی علیرضا افتخاری در تالار وحدت
کد خبر: ۶۸۸۳
تاریخ انتشار: ۳۳ : ۱۴ - ۲۹ دی ۱۳۹۵
در چهارمین شب سی و دومین جشنواره موسیقی فجر؛

هنرنمایی علیرضا افتخاری در تالار وحدت

جشنواره موسیقی فجر فرصتی است برای هنرمندان جوان و پیشکسوت این عرصه تا هنر خود را به بهترین شکل برای مردم به نمایش بگذارند. هنر بسیار بسیط است، به‌خصوص هنر موسیقی که دربردارنده آواها و نواهای کهن و مدرن است، یعنی افزون بر این‌که...
بامدادجنوب- الهام بهروزی:
جشنواره موسیقی فجر فرصتی است برای هنرمندان جوان و پیشکسوت این عرصه تا هنر خود را به بهترین شکل برای مردم به نمایش بگذارند. هنر بسیار بسیط است، به‌خصوص هنر موسیقی که دربردارنده آواها و نواهای کهن و مدرن است، یعنی افزون بر این‌که این آواها و نواها ما را به گذشته خود پیوند می‌دهند، به موسیقی مدرن و امروزی نیز متصل می‌سازند. بنابراین در این میان نمی‌توان نقش هنرمندان پیشکسوت و جوان و نام‌آور را در حفظ و انتقال هنر نادیده گرفت. هنر زمانی ماندگار است که آلوده به سیاست نشود، چراکه با گرایش هنر به سیاست، جبروت و شوکت آن نیز از میان می‌رود. در طول تاریخ که نگاه می‌کنیم، عموما نام نوازندگان و خوانندگانی می‌درخشد که بدون کوچک‌ترین گرایش به سیاست، هنر خود را صرفا به‌خاطر خود هنر و مردم سرزمینش و معرفی آن به جهانیان می‌نوازد و می‌خواند. شوربختانه گاه هنرمندان مطرح ما که در هنر خود بی‌همتا پیش رفته‌اند، با گرایش به سیاست پیوند خویش را با مردم می‌گسلند اما مردم ایران ثابت کرده‌اند که همیشه هنردوست هستند و هنرمندان خود را نیز می‌ستایند، آنها خیلی زود آغوش خود را به روی هنرمندان مطرحی که اسیر حاشیه شده‌اند، می‌گشایند و با احترام به جایگاه هنری آنها به بازگشت این هنرمندان به عرصه هنر کمک می‌کنند. علیرضا افتخاری یکی از خوانندگان مطرح موسیقی اصیل و سنتی ایران‌زمین بود که شوربختانه چندین سال به‌دلیل مصاحبه‌ای که در دولت مهرورز داشت، در انزوا قرار گرفت اما سی و دومین جشنواره موسیقی فجر فرصتی شد برای بازگشت وی به عرصه موسیقی ایران و چه زیبا دوستداران موسیقی وی را پذیرا شدند. افتخاری در چهارمین شب (دوشنبه 27 دی‌ماه) این جشنواره معتبر موسیقیایی به همراه ارکستر سمفونیک تهران به رهبری فریدون شهبازیان در تالار وحدت به آوازخوانی پرداخت و لحظات شیرین و ماندگاری را برای افراد حاضر در سالن رقم زد. 

در این کنسرت که با استقبال زیاد مخاطبان همراه بود، افرادی مانند سیدرضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی جنتی وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهیندخت مولاوردی معاون رئیس‌جمهور در امور زنان، علی‌اکبر صفی‌پور  مدیرعامل بنیاد رودکی، حمیدرضا نوربخش مدیر جشنواره موسیقی فجر و مدیرعامل خانه موسیقی، علی مرادخانی معاون امور هنری وزارت ارشاد، فرزاد طالبی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد، هوشنگ کامکار، تهمورس پورناظری، داود گنجه‌ای، حسین نوش‌آبادی، حجت‌الله ایوبی و مرتضی طلایی حضور داشتند.

فصل جدید ارکستر ملی رونمایی شد
به گزارش ایسنا، از مهرماه که فریدون شهبازیان چوبِ رهبری ارکستر ملی را به دست گرفته، حضور در جشنواره موسیقی فجر اولین اجرای صحنه‌ای این ارکستر بود. شهبازیان در ابتدای این اجرا گفت: تولد ارکستر ملی ایران را تبریک می‌گویم. این ارکستر با هدف پیشبرد موسیقی ارکسترال و اصیل ایرانی تشکیل شده است. دل‌مشغولی من اجرای خوب و ارزشمند موسیقی ایرانی که موسیقیدانان کشورمان می‌سازند و موسیقی ملل است که امیدوارم محقق شود.
وی با اشاره به فرهاد فخرالدینی (رهبر پیشین این ارکستر) افزود: از فرهاد فخرالدینی یاد می‌کنم که پیشکسوت من است و این ارکستر را اداره می‌کرد. امیدوارم کارشان را ادامه دهند. با آمدن نام فخرالدینی، مخاطبان حاضر در سالن او را تشویق کردند.
در ادامه، رهبر ارکستر ملی خطاب به سیدرضا صالحی امیری گفت: من از وزیر می‌خواهم حمایت کند تا موسیقی ما در جهان شنیده شود، نه به‌صورت ارکسترهای کوچک و سازهای ایرانی، بلکه موسیقی ارکسترال ما به جهان معرفی شود.

شهبازیان در ادامه با بیان این‌که ما از سبک‌های موسیقی جهان استفاده می‌کنیم که آنها تدوین کردند و آن را با موسیقی خودمان درمی‌آمیزیم تا آثار بهتری را پدید آوریم، ادامه داد: امیدوارم در استان‌های ما که مردم با موسیقی ارکسترال غریبه‌تر هستند، این موسیقی اجرا شود. موسیقی ما، به‌ویژه موسیقی مقامی، بسیار غنی است و کمتر جایی پیدا می‌شود که ربع پرده‌های ما را داشته باشد.
وی همچنین تاکید کرد که روی خواهشش با وزیر و کسانی است که در کنار او هستند، مانند معاون امور هنری وزارت ارشاد، مدیرعامل بنیاد رودکی و دیگر موسیقیدانان. در ابتدای اجرای ارکستر ملی، یک قطعه بی‌کلام اجرا شد و سپس علیرضا افتخاری به‌عنوان خواننده به این ارکستر اضافه شد.

افتخاری بعد از آن‌که از سوی شهبازیان به صحنه دعوت شد، در سخنانی کوتاه گفت: نمی‌دانم در مقابل شما باید چه کار کنم، باید به خاک بیفتم. من پَر درآورده‌ام، نمی‌دانم پرواز کنم یا بخوانم.
در بخش نخست، قطعات «اوور تو آوار» ساخته فریدون شهبازیان، «نیلوفرانه و بهشت یاد» اثر عباس خوش‌دل، «سبکبال» اثر حسین دهلوی و «در هوای تو و کوی بی‌نشان» ساخته عباس خوش‌دل اجرا شد. برای اجرای دو قطعه «شور عشق» (۱ و ۲) در بخش دوم کنسرت، گروه کر به ارکستر ملی اضافه شد و از همان ابتدا افتخاری همراه با شهبازیان روی صحنه آمد.
قطعه چهار مضراب شوشتری برای ویولن و ارکستر اثر حسین دهلوی، قطعه بعدی بود که از سوی این ارکستر اجرا شد. پس از آن به ترتیب «نعمه محرم راز»، «ساقی‌نامه» و «شور عاشقانه» آثار شهبازیان اجرا شدند. رهبر ارکستر ملی ایران قطعه «شور عشق» را به‌عنوان قطعه بیز نواخت و افتخاری خواند: «عشق، شوری در نهاد ما نهاد/ جان ما در بوته سودا نهاد/ گفت‌وگویی در زبان ما فکند/ جست‌وجویی در درون ما نهاد». 
هنگام برگزاری این کنسرت به‌دلیل ازدحام جمعیت، افرادی در دو طرف سالن ایستاده اجرا را تماشا می‌کردند. پس از پایان کنسرت نیز عباس خوش‌دل، آهنگساز مطرح کشورمان به‌دعوت شهبازیان روی سن آمد و با تشویق مردم روبه‌رو شد.
همچنین شهبازیان تصمیم داشت از سوسن اصلانی، همسر حسین دهلوی (آهنگساز) نیز دعوت کند تا روی سن بیاید و به‌خاطر این‌که قطعات دهلوی را برای اجرا در اختیارش گذاشته است، از او تشکر کند اما اصلانی در سالن حضور نداشت.

برای هر دو ارکستر سمفونیک و ملی بودجه ۱۲ میلیاردی تصویب شد
پس از به پایان رسیدن اجرای ارکستر ملی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که برای نخستین‌بار در یکی از اجراهای جشنواره موسیقی فجر حضور یافته بود، با بیان این‌که آنچه مهم است، تداوم حیات این ارکستر است، گفت: برای سال آینده، برای هر دو ارکستر سمفونیک و ملی بودجه ۱۲ میلیارد تومان تصویب کردیم و ان‌شاءالله در سال آینده شاهد اجراهای مستمر ارکستر ملی و ارکستر سمفونیک در تهران خواهیم بود.

سیدرضا صالحی‌امیری در ادامه با بیان این‌که ارکستر ملی بخشی از هویت ایران است و همه ما به این هنرمندان و به‌خصوص به استاد شهبازیان افتخار می‌کنیم، افزود: حضور امشب من در اجرای این ارکستر در حقیقت، توجهی به هنر موسیقی، اصحاب موسیقی و ارکستر ملی ایران بوده است. من برای این ارکستر احترام زیادی قائل هستم.
وی با اشاره به این‌که حوزه موسیقی می‌تواند در نشاط جوانان تاثیر زیادی داشته باشد. ما باید تلاش کنیم موسیقی ما از مرزهای ایران خارج شود و پیام صلح، وحدت و انسجام را به همه جهانیان منتقل کند، خاطرنشان کرد: امشب یکی از شب‌های زیبای موسیقی ایران بود، ارکستر ملی به رهبری استاد شهبازیان و خوانندگی آقای افتخاری لبخند را به چهره‌های مردم نشاند. نشاط و شادی جوانان آرزوی ما و دولت است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر با تاکید بر این‌که نسل جوان ما انسان‌های خوش‌قلب و فرهیخته‌ای هستند، ما باید جوانان را به رسمیت بشناسیم، یادآور شد: جوانان امروز به هنر موسیقی، شعر و معنویت نیاز دارد و ما باید در حوزه‌های موسیقی، تئاتر، سینما و قرآنی تلاش کنیم تا معونیت، معرفت و هنر را در نسل جوان منتشر کنیم.

نظرات بینندگان