هندبال ساحلی بوشهر در خواب زمستانی است
کد خبر: ۶۹۶۵
تاریخ انتشار: ۲۴ : ۱۷ - ۰۵ بهمن ۱۳۹۵
دبین انجمن هندبال ساحلی در گفت‌وگو با بامداد جنوب؛

هندبال ساحلی بوشهر در خواب زمستانی است

هندبال ساحلی یکی از فرم‌های هندبال است که در ساحل در دو یا سه ست برگزار می‌شود. تاریخ ورزش هندبال ساحلی از 20 ژوئن 1992 در جزیره کوچکی در جنوب ایتالیا رقم خورد.
بامدادجنوب- علی پورتنگستانی:
هندبال ساحلی یکی از فرم‌های هندبال است که در ساحل در دو یا سه ست برگزار می‌شود. تاریخ ورزش هندبال ساحلی از 20 ژوئن 1992 در جزیره کوچکی در جنوب ایتالیا رقم خورد. این رشته چند سالی است که در ایران فعالیت خود را شروع کرده است. البته در یک سال گذشته، به‌دلیل مشکلات مدیریتی در فدراسیون هندبال این رشته با مشکلاتی زیادی روبه‌رو شده است. در بوشهر نیز، به‌دلیل ساحلی بودن استان، این رشته فعالیت دارد و تیم‌های ما توانسته‌اند در رقابت‌های مختلف کشوری مقام‌های خوبی کسب کنند‌ اما مشکلات مدیریتی فدراسیون، به هندبال ساحلی استان بوشهر هم ورود کرده است و چند وقتی است که میزان پیشرفت این رشته در استان بوشهر کم شده است. در ادامه این گزارش به سراغ عضو کمیته مربیان هندبال ساحلی و دبیر هندبال ساحلی استان، فرشاد سیف‌زاده رفتیم.

فرشاد سیف‌زاده در گفت‌وگو با بامداد جنو می‌گوید: امسال در رده‌های پایه مثل نوجوانان و جوانان فعالیت خاصی نداشتیم، چراکه الان مدت‌هاست که فدراسیون رئیس ندارد و به وسیله سرپرست اداره می‌شود. چند وقت پیش قرار شد کاندیدا‌ی فدراسیون برای پست ریاست معرفی شود و چند نفر هم اسم نوشتند ولی هیچ رای‌گیری برگزار نشد. اوایل سال جاری مسابقات لیگ برتر هندبال ساحلی بزرگسالان برگزار شد که از بوشهر یک تیم و از برازجان هم دو تیم در این مسابقات شرکت کردند. چهار تیم از جنوب کشور می‌توانستند جواز حضور در مرحله نهایی را کسب کنند که دو تیم برازجانی در این کار موفق بودند ولی تیم بوشهر خیلی زود حذف شد. در مرحله نهایی که در اصفهان برگزار می‌شد، هر دو تیم برازجان با وجود این‌که نمایش خوبی داشتند ولی نتواستند نتیجه مطلوب را کسب کنند و در مرحله مقدماتی حذف شدند. در اردیبهشت سال آینده، مسابقات نکوداشت اصفهان را پیش‌رو داریم. البته این مسابقات امسال برگزار شد و تیم برازجان در کنار دیگر تیم‌‌های کشور به رقابت پرداخت. در نهایت تیم هندبال برازجان در مسابقه فینال، بازی را به تیم اصفهانی واگذار کرد و به مقام نائب قهرمانی رسید. متاسفانه وضعیت تیم ملی در این بخش خیلی خوب نیست. مثلا امسال مسابقات هندبال ساحلی آسیا در ویتنام برگزار شد ولی به‌دلیل رعایت نشدن شئونات اسلامی، تیم ملی نتوانست در این مسابقات شرکت کند. این در حالی بود که این مسابقات انتخابی جام جهانی بود. فقط تیم ملی نوجوانان ما توانست در مسابقات آسیایی انتخابی جام جهانی 2017 شرکت کند که این تیم هم به‌دلیل یک برد کمتر نتوانست سهمیه جام جهانی را به‌دست آورد. تیم بانوان برازجان هم امسال برای بار اول در مسابقات کشوری شرکت کردند که در نهایت مقام چهارمی مسابقات را به‌دست آورد.

عضو کمیته مربیان هندبال ساحلی در پاسخ به این سوال که چرا مسوولان توجه خاصی به هندبال ساحلی ندارند، تاکید کرد: هندبال ساحلی در ایران، استعداد‌های زیادی را معرفی کرده است و پیشرفت خیلی خوبی داشته است. بحث اصلی این است که هندبال ساحلی هنوز تصویب نشده است و بازیکنان فرصت حضور در لیگ ساحلی را ندارند. فدراسیون هم روی هندبال ساحلی نظر خاصی ندارد و آن را بیشتر یک ورزش تفریحی می‌داند. این در حالی است که در دیگر کشورها، سرمایه‌گذاری خوبی روی این رشته شده است و تیم ملی‌ برای بازیکنان هندبال ساحلی و سالنی تفاوتی قائل نیستند و همه بازیکنان قرارداد رسمی دارند. در طی سال گذشته به‌دلیل نبود ریاست در فدراسیون، لیگ هندبال سالنی هم وضعیت خوبی ندارد. لیگ برتر سالنی با 10 تیم شروع شده است و نه تنها اسپانسری وارد این لیگ نشده، بلکه قرارداد‌ها بسیار پایین هستند و برخی از بازیکنان ملی‌پوش بدون تیم مانده‌اند. آن دست از ملی‌پوشانی که هم‌اکنون در تیم‌های ایرانی بازی می‌کنند، با قرارداد مالی بسیار کم وارد این تیم‌ها شده‌اند. کلا هندبال ما به‌دلیل نبود ریاست و اسپانسر قوی اوضاع خوبی ندارد. مسابقات نوجوانان و جوانان سال گذشته در بوشهر برگزار شد ولی امسال این مسابقات به‌دلیل مشکلاتی که گفتم برگزار نشد. اوضاع فدراسیون هندبال بسیار اسفناک است.

سیف‌زاده در مورد میزان علاقه مردم به این رشته در شهرستان‌های استان تاکید کرد: اوایل سال جاری سرپرست فدراسیون به بوشهر آمد و در جلسه‌ای که با وی برگزار کردیم، قرار شد که کارگاه‌های آموزشی مربیگری و استعدادیابی در تمام شهرهای استان برگزار کنیم تا بتوانیم علاقه‌مندان به این رشته‌ها را جذب کنیم. ولی متاسفانه به‌دلیل نبود پیگیری‌های کافی و بودجه، این کلاس‌ها هم برگزار نشد و کلا می‌توان گفت که هندبال ساحلی استان در خواب زمستانی فرو رفته است. در مورد امکانات هم بگویم که با همکاری‌های صورت گرفته با اداره ورزش و جوانان استان توانسته‌ایم، یک زمین هندبال ساحلی درست کنیم ولی کیفیت آن خیلی مطلوب نیست فقط می توانیم بگوییم که یک زمین داریم. در بوشهر هم زمین اختصاصی وجود ندارد و فقط مجبوریم برای برگزاری مسابقات و تمرینات از زمین فوتسال ساحلی دریانوردان پارس جنوبی استفاده کنیم. در گناوه هم زمین اختصاصی داریم. در کل بیشتر شهرهای ما زمین اختصاصی برای این رشته ندارند. 

فرشاد سیف‌زاده در پایان گفت‌وگو خاطرنشان کرد: از همین جا از آقای رضا مصباحی، رئیس انجمن هندبال ساحلی استان تشکر می‌کنم که با وجود همه سختی‌ها، نامهربانی‌ها و بی‌مهری‌ها، همچنان فوتسال ساحلی زنده نگه داشته است و در کشور با تیم‌های خوبی شرکت می‌کند که این باعث شده است که همچنان آبروی استان همچنان حفظ شود. همچنین از آقای نکویی، رییس هیات هندبال استان بوشهر تشکر می‌کنم که همچنان مرد اول هندبال استان است و از جیب خود برای پیشرفت این رشته استفاده می‌کند. 

نظرات بینندگان