
گرما گام به گام پیش میآید و دمای هوا در جنوب کشور و بهخصوص بوشهر به سرعت در حال بیشتر شدن است. بوشهر از گرمترین شهرهای کشور است، متوسط دمای هوا در این شهر در فصل تابستان بین 35 تا 45 درجه در حال نوسان و تغییر است. البته شهروندان بوشهری دیگر به دماهای 40 تا 50 درجه هوا عادت کردهاند اما شرجی هوا در بسیاری از روزها طاقتفرسا میشود. بنابراین بسیاری از مردم همواره بهدنبال راه چارهاي براي گريز از گرما هستند؛ يكي با پناه بردن به سايه درختي تنومند، ديگري با نشستن در ايستگاههاي اتوبوس و بسیاری ديگر با نوشيدنيهاي و خوراکیهای خنك سعی میکنند بهنوعی خود را از گرما دور کنند.
بستنی جزء مواد خوراکی است که در همه فصول بهخصوص در شهرهای جنوبی کشور طرفداران خاص خود را دارد و برخی حتی در فصول سرد سال هم ترجیح میدهند از بستنی بهعنوان یک خوراکی لذیذ استفاده کنند اما هوا که گرم میشود حتی آنها که طرفدار بستنی هم نباشند برای فرار از گرما و فرونشاندن عطش به بستنی روی میآورند.
با این حال، با در نظر گرفتن قدرت خرید مصرفکنندگان و از آنجا که بستنی بهعنوان یک کالای تفننی و لوکس بهشمار رفته و در سبد دائمی خرید قرار نمیگیرد، افزایش قیمت این کالا ممکن است تا حدودی برای مصرفکنندگان مشکل ایجاد کند. البته سال گذشته اتحادیه آبمیوه و بستنی قیمت بستنی را بهصورت رسمی افزایش نداد با این حال در دو مرحله در مغازههای بوشهر قیمت بستنی در حدود بیش از 15 درصد افزایش یافت. امسال نیز با نزدیک شدن به گرمای بیشتر، قیمت بستنی رو به افزایش گذاشته با این تفاوت که در سال جاری این افزایش قیمت قانونی نیز هست.
در همین زمینه، رئیس اتحادیه آبمیوه و بستنی از افزایش ۱۳ درصدی قیمت محصولات این صنف از ابتدای امسال خبر داد. اسکندر آزموده با بیان اینکه از ابتدای امسال تا حدی افزایش قیمت در محصولات صنف داشتهایم اما با توجه به مجموع شرایط نمیتوان افزایش قیمت زیادی را در قیمتها ایجاد کرد، چراکه در این صورت توان خرید مشتریان ما کاهش پیدا میکند، ادامه داد: در واقع برای آبمیوهها نمیتوان نرخ تعیین کرد، چراکه کیفیت میوهها با یکدیگر متفاوت است و سایر موارد مانند ظرفهایی که برای آنها استفاده میشود نیز در قیمت تاثیر میگذارد اما به هر صورت بازرسان بهصورت مرتب قیمتها را چک کرده و مناطق مختلف شهر هر یک دارای دو بازرس هستند.
وی درباره کیفیت آبمیوهها نیز توضیح داد: کیفیت آبمیوه بهگونهای است که قطعا مشتریان به تجربه درخواهند یافت خرید از کدام واحد کیفیت بیشتری را بهدنبال دارد اما در خصوص برخی آبمیوهها مثل آب هویج نیز میتوان از روی ظاهر قضاوت کرد. اگر آب هویجی که شما خریداری میکنید مانند نوشابه زرد باشد از محصول با کیفیت در آن استفاده شده اما اگر رنگ آن کدر باشد طبیعی است که کیفیت آن پایین بوده و حتی شستوشو هم تکمیل نبوده است.
آزموده همچنین با اشاره به اینکه در اتحادیهها آموزشهای مختلف به واحدها داده میشود و پیش از شروع به کار لازم است واحدها تائیدیه بهداشت را هم بگیرند، عنوان کرد: پس از آن هم بهطور مرتب به کار آنها نظارت میشود و در صورتی که از نظر بهداشتی محصولات آنها دچار اشکال باشد جریمههای سنگینی برای واحدها لحاظ خواهد شد.
بهگفته وی، در مجموع بهنظر میرسد طی ۱۰ سال گذشته تعداد تولیدکنندگان بستنی دو برابر شده است، البته در کنار این موضوع موارد بسیار هم داشتهایم که عدهای برای ابطال جواز خود اقدام میکنند، چراکه هزینههای بالایی که واحدهای استیجاری به آنها تحمیل میکند در نهایت کار را به جایی میرساند که ادامه فعالیت در این صنف مقرون به صرفه محسوب نمیشود.
آزموده در ادامه از بحث مالیاتی بهعنوان یکی از عمده مشکلات اعضای صنف خود یاد کرد و افزود: محصولات مورد نیاز ما نیز بهطور دائم افزایش قیمت دارند، اما ما در نهایت در طول سال یکبار و تا حدی محدود میتوانیم قیمتهای خود را افزایش دهیم، چراکه در غیر این صورت توان خرید وجود نخواهد داشت.
گفتنی است، گزارش بامداد جنوب از تازهترین قیمت بستنی در سطح شهر بوشهر نشان میدهد که قیمت هر کیلو بستنی خامهدار درجه یک 12 هزار تومان، بستنی میوهای بدون مغز و شکلات 9 هزار تومان، بستنی بدون خامه و بدون مغز 9 هزار تومان، بستنی سنتی خامهدار مغزدار و ویژه ۱۸ هزار تومان، بستنی میوهای مغزدار درجه یک 13 هزار تومان، قیمت هر کیلو فالوده نیز هشت هزار تومان محاسبه میشود.