مقصر کاهش کیفیت نان کیست؟
کد خبر: ۹۵۸۶
تاریخ انتشار: ۵۷ : ۱۵ - ۱۷ مهر ۱۳۹۶
حرف‌های ضد و نقیض دولتی‌ها و اتحادیه نانوایی؛

مقصر کاهش کیفیت نان کیست؟

نان سنگک دیگر کیفیت سابق را ندارد. این روزها شاید این جمله را به کرات شنیده باشید و یا خودتان از آن استفاده کرده باشید، با این حال، برخی مسوولان نظر دیگری دارند و معتقد هستند که کیفیت آرد و نان رو به افزایش بوده است.
بامداد جنوب:
 نان سنگک دیگر کیفیت سابق را ندارد. این روزها شاید این جمله را به کرات شنیده باشید و یا خودتان از آن استفاده کرده باشید، با این حال، برخی مسوولان نظر دیگری دارند و معتقد هستند که کیفیت آرد و نان رو به افزایش بوده است. برای نمونه، معاون وزیر جهاد کشاورزی از بالا رفتن کیفیت آرد و نان خبر می‌دهد در حالی که رئیس اتحادیه نانوایان سنگک پایین بودن کیفیت آرد یارانه‌ای را یکی از دلایل کاهش کیفیت نان سنگک اعلام کرده و می‌گوید ۹۰ درصد نانوایان از کیفیت آردهای دولتی ناراضی‌ هستند. 

در همین زمینه، روز گذشته یزدان سیف - مدیر‌عامل شرکت بازرگانی دولتی روز گذشته درباره ارتقای کیفیت گندم، آرد و نان طی نیمه امسال گفت: بر اساس آزمایش‌های انجام شده، پروتئین گندم امسال یک تا 5/1 درصد افزایش یافته و با آن‌که در سال ۱۳۹۶ واردات گندم نداشته‌ایم، کیفیت نان ایرانی از نمره ۸۲ به ۸۴ افزایش یافته که ثمره زحمات معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی است.

این اظهارات در حالی مطرح شد که رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی در این‌باره به ایسنا گفت: آردهای دولتی که در اختیار نانوایی‌ها قرار می‌گیرد، کیفیت بسیار نامرغوبی دارد و ۹۰ درصد نانوایان از کیفیت آنها شاکی هستند، چرا که نان سنگک باید با گندم مناسب و آرد با گلوتن بالا باشد که خمیر حاصل از آن نرم و برای پخت سنگک مناسب باشد اما در حال حاضر به‌دلیل نامرغوب بودن گندم و آرد دولتی شاهد نارضایتی نانوایان، مردم و حتی مسوولان هستیم.
محمدرضا نظرنژاد با بیان این‌که ۹۰ درصد نانوایان از کیفیت آردهای دولتی یارانه‌ای رضایت ندارند، افزود: در شرایطی که مزد کارگران و دیگر هزینه‌های تولید مانند گاز، آب و... افزایش یافته است و دولت وظیفه دارد هر ساله بر اساس نرخ تورم قیمت‌های جدید تمام‌شده محصولات مختلف از جمله  نان را محاسبه و اعلام کند، سه سال است که نرخ جدیدی برای نان سنگک اعلام نشده است. 

به‌گفته وی، در چنین شرایطی که نانوایان با افزایش هزینه‌هایی مانند رشد ۶۰ برابر قیمت گاز افزایش هزینه‌های تولید مانند مالیات، بیمه، دستمزد کارگران و ... مواجه هستند و نرخ نان افزایش پیدا می‌کند، ضرر و زیان تنها حاصل کار نانوایان است اما آنها با دولت همکاری کرده‌اند و طی سال‌های گذشته قیمت نان را افزایش نداده‌اند.
نظرنژاد با اشاره به این‌که در پیشنهاد افزایش ۱۵ درصدی قیمت نان در مردادماه امسال از سوی اتحادیه پذیرفته نشد، گفت: این میزان افزایش قیمت دردی از صنعت دوا نمی‌کند و حداقل باید ۲۰ تا ۲۵ درصد قیمت نان بیشتر می‌شد اما چنین اتفاقاتی سبب می‌شود که تخلفات در واحدهای خبازی نمود و بروز بیشتری پیدا کند.

این مقام مسوول تاکید کرد که در ابتدا ۲۰ درصد از نانوایی‌ها از آرد آزادپز استفاده می‌کردند و قرار بود هر ساله ۲۰ درصد به این میزان اضافه شود و در سال ۱۳۹۶ تصدی‌گری در حوزه آرد به اتحادیه‌های متولی از جمله اتحادیه‌های نانوایی واگذار شود تا به‌تدریج آرد یارانه‌ای به دولتی که هزینه زیادی نیز برای دولت دربر دارد، جمع شود اما تاکنون این کار انجام نشده و بهترین شیوه برای مدیریت آرد و نان از نظر کمی و کیفی واگذاری آن به بخش خصوصی است.

برچسب ها: اقتصاد ، نان ، گندم ، آرد ، نانوایی ، کیفیت
نظرات بینندگان