نرخ ارز پس از اربعین کاهش می‌یابد
کد خبر: ۹۶۳۱
تاریخ انتشار: ۴۱ : ۱۸ - ۲۰ مهر ۱۳۹۶
یک کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با بامداد جنوب:

نرخ ارز پس از اربعین کاهش می‌یابد

نرخ بالای دلار و سیر صعودی آن، این روزها حرف اول اقتصاد ایران را می‌زند و بسیاری از اقتصاددانان و متخصصان اقتصادی را به حرف واداشته است اما وضعیت در بوشهر اندکی متفاوت است. چندوقتی می‌شود که بحث دلار و نرخ آن در بازار بوشهر بیش از گذشته به گوش می‌رسد تا جایی که در هر کوچه و خیابان، هر مغازه یا فروشگاه، از رانندگان تاکسی تا مدیران بنگاه‌های اقتصادی و صادرکنندگان و واردکنندگان می‌توانید صحبت‌ها و تحلیل‌هایی در خصوص نرخ بالای دلار بشنوید.

بامدادجنوب- جواد شكريان:

نرخ بالای دلار و سیر صعودی آن، این روزها حرف اول اقتصاد ایران را می‌زند و بسیاری از اقتصاددانان و متخصصان اقتصادی را به حرف واداشته است اما وضعیت در بوشهر اندکی متفاوت است. چندوقتی می‌شود که بحث دلار و نرخ آن در بازار بوشهر بیش از گذشته به گوش می‌رسد تا جایی که در هر کوچه و خیابان، هر مغازه یا فروشگاه، از رانندگان تاکسی تا مدیران بنگاه‌های اقتصادی و صادرکنندگان و واردکنندگان می‌توانید صحبت‌ها و تحلیل‌هایی در خصوص نرخ بالای دلار بشنوید. «تحریم‌های جدید امریکا نیامده کار خودش را کرد»، «دولت کسری بودجه‌‌اش را با افزایش قیمت دلار پر می‌کند»، «تک‌نرخی کردن ارز در حال کلید خوردن است»، «مقاومت دولت در مقابل دلار در حال شکستن است» و...، نمونه‌هایی از این تحلیل‌هاست.


البته ریشه این اظهارنظرها و حساسیت‌ها به افزایش نرخ دلار در بوشهر را می‌توان در افزایش ناگهانی قیمت برخی کالاهای مورد استفاده در استان جست‌وجو کرد؛ کالاهایی که به‌صورت مستقیم از کشورهای حوزه خلیج فارس خریداری و در بازار بوشهر به فروش می‌رسد؛ از کالاهای الکترونیکی نظیر رایانه‌ها و گوشی‌های تلفن همراه گرفته تا کالاهای خوراکی ته‌لنجی، همه و همه کالاهایی هستند که به‌صورت آنی از نرخ دلار و ارزش پول کشورمان در مقایسه با سایر ارزها پیروی می‌کنند.

اما علت این افزایش قیمت در نرخ دلار چیست؟ یک کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با بامداد جنوب دلیل اصلی این افزایش نرخ دلار را نزدیک شدن به اربعین حسینی و افزایش تقاضا برای دریافت دلار از سوی خیل عظیم زائران کربلا عنوان کرد.


احمد رضایی با تاکید بر این‌که در افزایش نرخ دلار موضوعات بسیاری دخیل هستند که هرکدام به‌ثورت جداگانه قابلیت بررسی دارند، ادامه داد: نرخ دلار در طول سال با نوسانات زیادی همراه می‌شود که هربار دلایل خاص خودش را دارد. با این حال، در این برهه به‌نظر می‌رسد که افزایش تقاضا برای دریافت دلار در آستانه اربعین حسینی مهم‌ترین دلیل این گرانی باشد. اگر به خاطر داشته باشید سال گذشته نیز نرخ دلار با افزایش چند هزار ریالی، تا مرز چهار هزار و 100 تومان نیز بالا رفت اما پس از پایان ماه صفر قیمتها به روال سابق برگشته و در کانال سه هزار و 750 تومانی ایستاد.


این صادرکننده با بیان این‌که الان چند سالی می‌شود که این افزایش نرخ دلار در آستانه محرم اتفاق می‌دهد و موضوع جدیدی نیست، تصریح کرد: به احتمال زیاد پس از اربعین حسینی، قیمت دلار بار دیگر روند کاهشی به خود خواهد گرفت. البته به‌صورت کلی سیاست‌های دولت مبنی بر تک‌نرخی کردن ارز تا پایان سال جاری، احتمال وضع تحریم‌های ناجوانمردانه علیه ایران و برخی موارد دیگر، به خودی خود سبب افزایش نرخ دلار خواهند شد اما پیش‌بینی‌ها برای دوران پس از تک‌نرخی شدن ارز، ثبات نسبی بازار است.


وی با اشاره به این‌که تک‌نرخی شدن ارز کمک زیادی به رقابت بازار آزاد و واقعی شدن قیمت دلار می‌کند، خاطرنشان کرد: هم‌اکنون به‌علت نوسان بالای نرخ دلار، صادرکنندگان و واردکنندگان ممکن است با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو شوند. برای مثال در زمانی که نرخ دلار به‌صورت حبابی افزایش پیدا می‌کند، کسانی که اقدام به واردات می‌کنند ممکن است با برگشتن نرخ دلار به نرخ قبلی ضرر قابل توجهی را متوجه خود بینند.

برچسب ها: اقتصاد ، ارز ، دلار ، سفر ، بازار
نظرات بینندگان