خط لوله ششم سراسری به زودی به بهره برداری می‌رسد
کد خبر: ۹۶۷۰
تاریخ انتشار: ۱۹ : ۱۶ - ۲۳ مهر ۱۳۹۶

خط لوله ششم سراسری به زودی به بهره برداری می‌رسد

خط لوله ششم سراسری یکی از استراتژیک ترین خطوط انتقال کشور است که وظیفه انتقال گازهای تولیدی در عسلویه به ظرفیت 100 میلیون متر مکعب در روز را به استان های غرب و شمال غرب بر عهده دارد.
به گزارش روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران، حسن منتظرتربتی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران که به منظور بازدید از عملیات ساخت خط انتقال گاز دماوند لاریجان با دکتر عزت‌الله یوسفی ملا، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات و نماینده مردم آمل و لاریجان در مجلس شورای اسلامی به این منطقه سفر کرده بود، با بیان این مطلب، از راه‌اندازی خط لوله ششم سراسری قبل از فصل سرما خبر داد و گفت: طول خط ششم سراسری از اهواز تا دهگلان 600 کیلومتر است که در مسیر خود به تقاطع رودخانه پرآب کارون می‌رسد.

وی درباره ویژگی های پلی که برای عبور خط از رودخانه احداث شده است، گفت: برای این منظور، ترانشه ای به طول 220 و ارتفاع 80 متر ایجاد شده که حجم ترانشه برداشته شده به یک میلیون متر مکعب می‌رسد و هم اکنون نیز تجهیزات و ماشین آلات در مرحله لوله گذاری اند.

تربتی توضیح داد: در ابتدا قرار بود مسیر لوله به صورت H.D.D از بستر کارون عبور کند که به دلیل سنگی بودن بستر کارون این برنامه میسر نشد و تصمیم گرفتیم خط را به صورت هوایی از روی پل عبور دهیم که این اقدام با وجود حجم عظیم آب در کارون عملیاتی شد، به گونه ای که دو خط لوله 56 اینچ (خطوط ششم و در آینده نهم) از روی عرشه عبور می کنند که این دستاورد در دنیا کم نظیر است.

وی در ادامه از لوله گذاری روی عرشه در آینده نزدیک خبر داد و گفت: تا کیلومتر 107 خط ششم آماده سازی شده و آماده تزریق گاز است و پیش بینی می‌شود 95 کیلومتر باقی مانده نیز با اتمام مسیر سازی و پیشرفت چشمگیر در زمینه‌های حفاری کانال، جوشکاری و لوله گذاری ظرف 2 ماه آینده به بهره برداری برسد.

نظرات بینندگان