عضو شورای شهر بوشهر: چیزی تحویل نگرفته‌ایم
کد خبر: ۱۰۰۶۵
تاریخ انتشار: ۰۸ : ۱۵ - ۳۰ آبان ۱۳۹۶
حقانیت گزارش‌های بامداد جنوب در مورد عاقبت دهکده گردشگری؛

عضو شورای شهر بوشهر: چیزی تحویل نگرفته‌ایم

دهکده گردشگری بوشهر، یکی از سوژه‌های اجتماعی روزنامه بامداد جنوب بود که با دغدغه‌های دوستداران طبیعت به روزنامه اطلاع داده می‌شد و ما نیز با جمع‌آوری مستندات و شواهد موجود گزارش‌های مشروحه این دهکده و آسیب‌های خانمان‌براندازش در حوزه محیط زیست را به اطلاع عموم می‌رساندیم اما...
عضو شورای شهر بوشهر: چیزی تحویل نگرفته‌ایمبامداد جنوب- مرتضی بهادر:
دهکده گردشگری بوشهر، یکی از سوژه‌های اجتماعی روزنامه بامداد جنوب بود که با دغدغه‌های دوستداران طبیعت به روزنامه اطلاع داده می‌شد و ما نیز با جمع‌آوری مستندات و شواهد موجود گزارش‌های مشروحه این دهکده و آسیب‌های خانمان‌براندازش در حوزه محیط زیست را به اطلاع عموم می‌رساندیم اما خیل سینه چاکان و فداییان استاندار سابق به بهانه «گزارش‌های مغرضانه» به فریب افکار عمومی می‌پرداختند و هیچ‌کدام از نهادهای مسوول در این بخش نیز روزه سکوت خود را با بیان حقایق باز نکردند تا امروز که آوای طبل رسوایی بلند شده و از دهکده گردشگری نیز جز بیابان خشک و بی‌آب و علف چیزی باقی نمانده است. 

در زمان مسوولیت مصطفی سالاری، شهرداری بندر بوشهر همه تلاش خود را به کار بست تا دهکده گردشگری واگذار شود و آنها امکان خدمات‌رسانی در این دهکده را داشته باشند که متاسفانه به هر بهانه‌ای، سنگین‌ترین پروژه عمرانی استاندار جوان که یکی از پرطمطراق‌ترین پروژه‌های وی بود و هوادارانش به آن افتخار می‌کردند، مانع از واگذاری دهکده گردشگری به بوشهر شدند تا اینک که این پارک شهری و نه دهکده گردشگری! مایه شرمساری همین هواداران شده و همان‌هایی که آن روزها بامداد جنوب را مغرض قلمداد می‌کردند، به حقانیت این روزنامه مردمی پی بردند، هر چند آن اندازه شهامت ندارند که لب به اعتراف این واقعیت بگشایند. 
جای شکرش باقی است که امروز هر شهروند یک خبرنگارست و از نزدیک فعالیت مسوولان را رصد می‌کنند که اگر شهروندان هشیار نباشند خدا می‌داند چه بر سر هزینه‌های بیت‌المال می‌آید. جا دارد همین‌جا از همه فعالان مدنی و دوستداران طبیعت به پاس دغدغه‌ها و پیگیری‌هایشان قدردانی کنیم. 

این بار شهروندان بیدار و مسوول در فضای مجازی کلیپی در خصوص دهکده گردشگری بوشهر و اسباب‌کشی پیمانکار این دهکده را منتشر کردند که بیانگر هدررفت بودجه و هزینه‌هایی بود که در این پروژه صرف شد. حال سوال اینجاست که چه کسی پاسخگوی این هدررفت هزینه‌هاست؟ دهکده گردشگری که قرار بود در آن هتل پنج ستاره و رستوران‌های شناور و ... احداث شود، چرا باید همان مقدار فضای سبز اندکش هم خشک شود! چرا به جای برطرف کردن مشکلات حوزه سلامت و بهداشت که از مهم‌ترین معیارهای توسعه در یک جامعه است، پروژه‌ها و طرح‌هایی را در اولویت قرار می‌دهیم که این‌گونه نیمه‌کاره رها شوند. آیا بهتر نبود به جای صرف هزینه‌های هنگفت در این پارک شهری، تدبیری برای تصفیه‌خانه بوشهر می‌اندیشیدیم تا فاضلاب را از سفره‌هایمان حذف کنیم. از دیگر شاهکارهای استاندار جوان احداث دهکده گردشگری در روستایی با پنج خانوار بود! بامداد جنوب درباره طرح‌های غیر کارشناسی استانداری بوشهر و هزینه‌هایی که نیمی بر باد رفت و نیمی در جیب آقایان، گزارش‌های گوناگونی منتشر کرد که مراجعه به آرشیو روزنامه بیانگر این افشاگری‌ها و اطلاع‌رسانی‌هاست. در این گزارش قصد اطناب و تفصیل نداریم و خوانندگان را به آرشیو روزنامه ارجاع می‌دهیم. صادق بودن و در جبهه مردم ماندن هزینه دارد و ما هزینه‌های بسیاری در این خصوص متقبل شدیم. 

خبر اسباب‌کشی پیمانکار دهکده گردشگری در حالی به سرعت منتشر شد که مدیرکل جذب و سرمایه‌گذاری استانداری با ارسال این پیام در فضای مجازی، علت این اسباب‌کشی را منطقی و عادی جلوه داد. در این پیام علت اسباب‌کشی شرکت پازارگاد، واگذاری دهکده گردشگری به شهرداری بوشهر اعلام شد. برای بررسی این موضوع با عضو کمیسیون برنامه، بودجه و حقوقی شورای اسلامی شهر بوشهر گفت‌وگو کردیم. 
طاهره شمشیری در گفت‌وگو با بامداد جنوب در پاسخ به این سوال که آیا دهکده گردشگری بوشهر به شهرداری واگذاری شده یا خیر، تصریح کرد: در زمان استاندار سابق چندین بار بحث واگذاری دهکده گردشگری مطرح شد و مجموعه شورا و شهرداری نیز هر بار اعلام آمادگی کرده بودند که در چارچوب قانون عهده‌دار حفاظت و اجرای فضای سبز در این دهکده شوند که بنا به دلایلی مجموعه استانداری از این واگذاری ممانعت کردند. 
شمشیری با اشاره به این‌که در حال حاضر خبری از واگذاری این دهکده به شهرداری بندر بوشهر نیست و حتی برای اجرای فضای سبز در این مکان نیز باید تفاهمنامه‌ای منعقد می‌شد که این تفاهمنامه هم بین دو مجموعه شهرداری و استانداری منعقد نشد، افزود: مجموعه شورا و شهرداری این آمادگی را دارند که در صورت واگذاری دهکده گردشگری در راستای تکمیل نواقص و بهسازی آن اقدامات لازم را انجام دهند، آن هم در چارچوب قوانین و رعایت الزامات زیست‌محیطی.
این عضو شورای شهر بوشهر با تاکید بر این‌که من به شخصه با هر گونه ساخت و سازهای غیر قانونی که مخرب محیط زیست باشد مخالفم و با اجرای آن مقابله می‌کنم، خاطرنشان کرد: از آنجا که دهکده گردشگری جزء پروژه‌های استانی و بودجه آن از محل اعتبارات استانی است، شهرداری بوشهر به عنوان «مجری» در صورت اختصاص و تزریق هزینه‌ها از سوی استانداری، آمادگی لازم برای بهسازی و تکمیل دهکده گردشگری را دارد.

پس از انتشار گزارش بامداد جنوب با تیتر «دهکده گردشگری بوشهر امنیت ندارد» در سایت خلیج فارس، یکی از هواداران استاندار جوان ذیل گزارش پیامی گذاشته بود با این مضمون: «این دهکده گردشگری شده خار چشم بعضی‌‌ها و دنبال پاک کردن صورت مسئله و تلاش برای تعطیلی آنجا هستند»! توسعه مکان‌های گردشگری در بوشهر که شهروندان هیچ مکانی برای تفریح در آن ندارند، دغدغه ما هم بود اما نه با تخریب طبیعت بکر، نه با نابودی درخت‌های حرا، نه با هدررفت هزینه‌ها، نه با لایروبی‌های غیر قانونی، نه با آسیب به دریا و آبزیان و ... . به نظر می‌رسد دهکده امروز مایه شرمساری شما باشد... . 
مردم خود بهترین قاضی هستند. آنها امروز فعالیت مسوولان را رصد می‌کنند و مطالبات بحق خود را با صدای بلند فریاد می‌زنند. مردم امروز خواستار تغییر و تحول هستند و اتحاد و همدلی آنها با یکدیگر قطعا اوضاع را تغییر می‌دهد. حال مسوولان و مجریان طرح دهکده گردشگری به عموم مردم توضیح دهند که آسیب‌های زیست‌محیطی و هدررفت هزینه‌ها در این پارک شهری را چه کسی قرار است جبران کند؟! آیا بهتر نبود استاندار سابق به جای هزینه‌های هنگفت این‌چنینی اقدام به ثبت تاریخ و فرهنگ غنی این استان دارد که در گوشه‌گوشه این استان در حال نابودی است. جاذبه‌های طبیعی که گَرد فراموشی بر آنها نشسته و یکی از مهم‌ترین ابعاد توسعه صنعت گردشگری در استان هستند و آوردهای اقتصادی دارند. 

نظرات بینندگان