چالش‌های سلامت استان
کد خبر: ۱۰۰۸۶
تاریخ انتشار: ۲۳ : ۱۸ - ۰۱ آذر ۱۳۹۶

چالش‌های سلامت استان

حوزه سلامت استان با چالش‌های زیادی همراه است. این در شرایطی است که بخش درمان جزئی از سلامت است (25 درصد سلامت). در یاداشت هفته پیش تاکید شد که تمام شهرستان‌های استان دارای بیمارستان و بخش‌های درمان هستند اما دارای سلامت یکسان نیستند.
عیسی صفوی:
حوزه سلامت استان با چالش‌های زیادی همراه است. این در شرایطی است که بخش درمان جزئی از سلامت است (25 درصد سلامت). در یاداشت هفته پیش تاکید شد که تمام شهرستان‌های استان دارای بیمارستان و بخش‌های درمان هستند اما دارای سلامت یکسان نیستند. حوزه سلامت دارای چهار پازل؛ عوامل اجتماعی و اقتصادی مرتبط باسلامت، عوامل ژنی، سوانح و تصادفات و نظام مراقبت درمانی و بهداشت است. بیشترین چالش‌های بخش سلامت استان با نظام مراقبت بهداشتی درمانی مرتبط نیست. سه بخش دیگر بیشترین چالش‌های حوزه سلامت استان را رقم می‌زنند. از بین این سه مورد بیشترین آنها مربوط به عوامل اجتماعی و اقتصادی است، این ادعا از لیست مسائل و مشکلات مستخرج از 10 شهرستان استان بیان می‌شود. بر اساس این لیست هیچکدام از شهرستان‌های استان، اولویت مشکل سلامت آنها یکسان نبود، در حالی که «ریزگردها» مشکل سلامت شهرستان عسلویه بود، مشکل اول شهرستان دیلم نبود امنیت و سلامت مواد غذایی بود. در گناوه مشکل اول «پسماندها» بود و سایر شهرستان‌ها نیز دارای مشکلات خاص خود بودند. با توجه به احصاء این مشکلات گام اول که شناسایی مشکلات سلامت شهرستان‌های استان بود، صورت گرفته است. در این مرحله بهتر است این چالش‌ها به سمع و نظر همه مسوولان و متولیان سلامت برسد. هم‌چنین نهادهای مذهبی هم باید در این راستا نهایت همکاری را داشته باشند. 

تریبون‌های مذهبی دارای قدرت نفود و اثرگذاری مضاعف هستند. این مشکلات باید به مدت پنج سال از تمام تریبون‌های سیاسی، اجتماعی، مذهبی و فرهنگی شهرها فریاد زده شود. این مشکلات قرار است در قالب تفاهمنامه شهرستانی، استانی و ملی حل شود. بسیاری از این مشکلات در سطح شهرستان با تفاهمنامه درون شهرستانی قابل حل است. نمونه آن را می‌توان در حل شدن مشکل «سگ های‌ ولگرد» به‌وسیله خانه مشارکت مردمی سلامت شهرستان گناوه نشان داد، یکسری دیگر از این مشکلات را تفاهمنامه‌های استانی حل می‌کند؛ مانند پسماندهای بیمارستانی و برخی از این مشکلات باید در سطح ملی حل شود. البته که بیشتر این مشکلات با تفاهمنامه استانی قابل حل است. عزم و اراده مدیران استانی شرط اساسی در این راستاست. از نمونه‌هایی که باید در سطح ملی حل شود می‌توان به ریزگردها اشاره کرد. شهرستان عسلویه از جمله شهرستان‌های استان است که مساله ریزگردها مشکل اساسی سلامت آن است، هرچند می‌توان گفت قسمتی از این مشکل ملی را می‌توان در سطح استانی حل کرد. 

همه اینها درحالی است که خانه مشارکت مردمی به‌عنوان بازوی مردمی در کنار مسوولان جهت گره‌گشایی حضور دارد. هر ده شهرستان استان دارای خانه مشارکت مردمی است. این خانه از صنوف مختلف و سمن‌های گوناگون تشکیل شده است. این صنوف و سمن‌ها به‌عنوان نمایندگان مردم قادر به حل بسیاری از مشکلات حوزه سلامت شهرستان‌های استان هستند. مثلث خانه مشارکت مردمی سلامت، شورای پیام‌گزاران سلامت و اندیشگاه سلامت گامی اساسی در این راستاست، این مثلث گامی اساسی در حل مشکلات حوزه سلامت بود که اولین اقدام آن نیز استخراج مشکلات سلامت شهرستان‌های ده‌گانه استان بوده است.  

برچسب ها: سلامت ، درمان ، بهداشت
نظرات بینندگان