توسعه خانه‌های جوان، اولویت ماست
کد خبر: ۱۰۲۳۴
تاریخ انتشار: ۰۲ : ۱۹ - ۱۹ آذر ۱۳۹۶
معاونت جوانان اداره‌کل ورزش و جوانان استان بوشهر:

توسعه خانه‌های جوان، اولویت ماست

حضور پررنگ جوانان در برهه‌های حساس تاریخی خود گواه مبرهنی است بر لازمه این حضور. حال این حضور در دوره‌هایی دچار رکود شده و در دیگر دوره‌ها با رشد چشمگیری روبه‌رو بوده که درصد قابل ملاحظه‌ای از این رکود یا رشد به نوع نگاه دولت‌ها به جوانان مرتبط بوده است.
بامداد جنوب- هدی‌ خرم‌آبادی:
حضور پررنگ جوانان در برهه‌های حساس تاریخی خود گواه مبرهنی است بر لازمه این حضور. حال این حضور در دوره‌هایی دچار رکود شده و در دیگر دوره‌ها با رشد چشمگیری روبه‌رو بوده که درصد قابل ملاحظه‌ای از این رکود یا رشد به نوع نگاه دولت‌ها به جوانان مرتبط بوده است. این در حالی است که با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید جوانانی که در دولت قبل اغلب خانه‌نشین شده بودند، پرانرژی و فعال وارد میدان شدند و سازمان‌های مردم‌نهاد رشد کردند تا به امروز که به مثابه بازوان دولت، دوشادوش مسوولان در راستای مرتفع کردن مشکلات گام برمی‌دارند و امروز روح مطالبه‌گری بیش از پیش در جامعه دمیده شده است.

 سازمان ملی جوانان از جمله سازمان‌های دولتی ایران بود که بنا بر قانون برنامه سوم توسعه، مهر ۱۳۷۹ جایگزین «شورای عالی جوانان» شد. سازمانی که 11 سالگی را تجربه نکرده، در راستای اجرای قانون برنامه پنجم توسعه و کوچک‌سازی دولت در خردادماه ۱۳۹۰ با رای مجلس، تائید شورای نگهبان و حکم رئیس‌جمهور وقت، «محمود احمدی‌نژاد» منحل شد. ادغام دو سازمان مذکور با استناد بر قانون برنامه پنجم توسعه و در راستای کوچک‌سازی بدنه دولت صورت گرفت، زیرا بر اساس ماده (۵۳) قانون برنامه پنجم توسعه دولت وقت مکلف بود یک یا چند وزارتخانه را به نحوی در یکدیگر ادغام کند که تا پایان سال دوم برنامه، تعداد وزارتخانه‌ها از ۲۱ به ۱۷ کاهش یابد، بنابراین در سال ۱۳۹۰ بود که ادغام چند وزارتخانه و سازمان کلید خورد که تشکیل «وزارت ورزش و جوانان» نیز محصول همین قانون و ادغام بود. این سازمان عالی‌ترین مرجع رسیدگی به مسائل مربوط به ورزش و جوانان در ایران است. 

در این گزارش بنا داریم در خصوص خانه‌های جوانان و فعالیت این خانه‌ها مطلبی را منتشر کنیم. از همین رو، برای آگاهی بیشتر با معاونت جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان گفت‌وگو کردیم. حسین دهجان در پاسخ به این سوال که خانه جوانان بوشهر در چه سالی تاسیس شده، با بیان این‌که خانه جوانان پس از فراز و نشیب‌های بسیار در دوره‌های مختلف به ویژه در دولت نهم و دهم، سرانجام در دولت تدبیر و امید با رشد سازمان‌های مردم‌نهاد، فعال شدند، تصریح کرد: در حال حاضر از فضاهای خانه‌های جوانان به بهترین نحو ممکن بهره‌برداری می‌شود و سرانجام با حمایت‌های وزارت ورزش و جوانان و اختصاص بودجه مورد نظر، خانه جوانان بوشهر را در اردیبهشت 96 راه‌اندازی کردیم و در اختیار جوانان قرار دادیم.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این‌که چه فعالیت‌هایی در خانه جوانان انجام می‌شود، گفت: فعالیت‌های این خانه در اختیار جوانان، تشکل‌های دانش‌آموزی و سازمان‌های مردم‌نهاد است، به عبارتی محدودیتی در این خصوص قائل نشده‌ایم. از نظر ما هر فعالیتی که به رشد و توسعه استعدادهای جوانان کمک می‌کند و در قالب چارچوب‌ها و قوانین باشد، بلامانع است.
معاون جوانان اداره‌کل ورزش و جوانان استان درباره برنامه‌هایی که در آینده برای خانه‌های جوانان مد نظر قرار دارند نیز خاطرنشان کرد: ما امکانات لازم و ضروری را در خانه جوانان بوشهر فراهم کرده‌ایم اما بنا داریم از لحاظ فیزیکی فضاهای موجود را توسعه دهیم و در همه شهرستان‌های استان خانه جوانان راه‌اندازی کنیم. در بوشهر نیز قصد داریم ساختمان چند طبقه‌ای را جایگزین خانه فعلی کنیم که بخش‌های مرتبط با این حوزه به همان ساختمان منتقل شود. از لحاظ هدف‌گذاری نیز ما بستر را فراهم کرده‌ایم و انتظار داریم جوانان از این فضا به نحو احسن استفاده کنند. هدف این است که جامعه هدفمند و بارور شود.

دهیجان در ادامه با اشاره به امکانات لحاظ شده در خانه جوانان بوشهر که شامل دفتر مدیریت، سالن مطالعه، سالن کنفرانس، اتاق مشاوره، سرویس بهداشتی، وسایل گرمایشی و سرمایشی می‌شود، یادآور شد: کاستی ما در حال حاضر استقبال اندک جوانان است که اگر این مساله مرتفع شود، مشکل خاص دیگری نداریم. 

وی با تاکید بر این‌که حوزه جوانان اداره‌کل ورزش و جوانان استان متعهدات دولت در این بخش را با تلاش‌ها و پیگیری‌های مستمر محقق کرده، تصریح کرد: اما لازم می‌دانم از جوانانی همچون حیدر حکمت‌شعار که خود یکی از اهالی سازمان‌های مردم نهاد است و دیگر افرادی که در کارهای داوطلبانه مشارکت می‌کنند، تقدیر کنم و از آنها می‌خواهم که کنار ما قرار بگیرند. امیدوارم تا افق 1400 فعالیت این سازمان‌ها هدفمندتر و پویاتر شود و شاهد بهبود شرایط و توسعه شهر باشیم. 
بدیهی است که لازمه توسعه و بهبود شرایط، منوط به تعامل دوجانبه است، به عبارتی بستر لازم برای فعالیت جوانان فراهم شده اما این فضا مهیای حضور جوانان و استقبال آنها از این فضا به نحو احسن و در قالب چارچوب‌ها و قوانین است که این امر نیازمند اطلاع‌رسانی به جوانان در خصوص وجود خانه جوانان و فراهم شدن چنین بستری است. حال سوال دیگری که در این خصوص مطرح می‌شود، این است که ادغام سازمان تربیت بدنی و جوانان چه مزایا و معایبی در بر داشته و با بررسی فعالیت‌ها و خروجی‌ها و دستاوردها، آیا کفه مزایا سنگین‌تر است یا معایب و با توجه به جمعیت بیش از 23 میلیونی جوانان در کشور و مشکلاتی که جوانان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، آیا بهتر نیست این دو سازمان بار دیگر منفک شوند؟ این سوال مهمی است که بامداد جنوب طی روزهای آینده گزارشی را در خصوص آن منتشر می‌کند.

نظرات بینندگان