
بامداد جنوب: همه از لزوم صادرات میگویند و اینکه این امر میتواند گرهگشای بسیاری از مشکلات باشد. شعارِ بدی هم بهنظر نمیرسد اما این شعار پیششرطهایی میخواهد که اگر اطلاع دقیقی از کم و کیف آن نداشته باشیم، عملا به کاهدان زدهایم.
استاندار بوشهر روز گذشته در نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید شهرستان دشتستان، توسعه صادرات واحدهای تولیدی استان بوشهر را ضروری عنوان کرد. سخنان گراوند در حالی مطرح میشود که صنایع استان سالهاست در رکود بهسر برده و با حداقل ظرفیت خود به فعالیت ادامه میدهند.
در اینکه توسعه صادرات امر بسیار مهمی در اقتصاد استان و کشور محسوب میشود شکی نیست اما سوال نگارنده از استاندار بوشهر این است که وقتی صنایع استان حتی توان رقابت با همتایان داخل کشور را هم نداشته و در رکود بهسر میبرند، چگونه میتوانند در بازارهای بینالمللی و با وجود رقبای قدرتمند منطقه، کالاهای خود را عرضه کنند. بامداد جنوب در چند سال اخیر گزارشهای زیادی را در خصوص فضای مسموم کسب و کار در استان، نبود شرایط مناسب برای ورود سرمایهگذاری به استان، مشکلات عدیده تولیدکنندگان و... منتشر کرده و گلایههای تولیدکنندگان بوشهری را به گوش مسوولان این استان رسانده است، با این حال مشکلات آنها همچنان به قوت خود باقیمانده و بهبودی در فضای اقتصادی استان حاصل نشده است.
بنابراین در شرایط حاضر، تاکید بر افزایش صادرات کالا از سوی صنایع راکد بوشهری اندکی دور از واقعیت بهنظر میرسد؛ به عبارت دیگر «سنگ بزرگ، نشانه نزدن است». بر همین اساس، بهتر است استاندار بوشهر بهدنبال بهبود وضعیت کسب و کار، ساماندهی فضای آلوده و ناامن اقتصادی استان و ایجاد اطمینان در سرمایهگذاران، تسهیل شرایط تولید و همچنین رفع مشکلات تولیدکنندگان بوشهری باشد تا شاید پس از چند سال، اقتصاد استان به رونق نسبی دست یابد و پس از آن به فکر صادرات در ابعاد کلانتر باشد.
استاندار بوشهر باید بداند که در حال حاضر و با سپری کردن چهار سال سیاه در اقتصاد و آمارهای اقتصادی استان، اکنون زمان اصلاح امور است نه برداشتن گامهای بزرگی که با شرایط فعلی هرگز رخ نمیدهند، مگر اینکه منظور گراوند از صنایع تولیدی استان، صنایع خرما، شیلات و یا نفت و گاز بوده باشد!
گراوند: تولیدکنندگان استان بازارهای خارجی را هدف بگیرند
عبدالکریم گراوند در این نشست با بیان اینکه با توجه به فراهم بودن بازارهای صادراتی در کشورهای همجوار صادرات محصولات در اولویت برنامههای صنایع استان بوشهر قرار گیرد، خاطرنشان کرد: توجه به رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال در اولویت برنامههای استان بوشهر است که در این راستا اقدامات مهمی تدوین و اجرائی شده است.
وی حل مشکلات صنایع و بنگاههای اقتصادی تولیدی را مورد تاکید قرار داد و افزود: دنبال کردن و حل مشکلات واحدهای تولیدی وظیفه مسوولان است. از طرف دیگر توجه به قانون در همه عرصههای جامعه حساس و کلیدی است. قانونمداری و رعایت قانون، شعار دولت است که در این راستا حل مشکلات جامعه بهویژه واحدهای اقتصادی از رسالتهای مسوولان است.
گراوند با بیان اینکه سفرهای شهرستانی با رویکرد اقتصاد مقاومتی صورت میگیرد، گفت: در این سفرها با حضور مسوولان ذیربط و بانکهای عامل مشکلات صنایع بررسی و راهکارهای لازم برای فعال شدن آنها ارائه میشود تا زمینه رونق تولید و ایجاد اشتغال در شهرستانها فراهم شود. تلاش همگانی برای گرهگشایی از مشکلات مردم و رفع نیازهای آنان یک ضرورت است. دست کسانی را که از پشت میزشان بلند شده و برای حل مشکلات مردم اقدام میکنند، میبوسم.
استاندار بوشهر با بیان اینکه به بهانههای مختلف نباید واحدهای صنعتی دچار رکود و تعطیلی شود، تصریح کرد: به بهانه قاچاق سوخت نباید واحدهای تولیدی تعطیل شود، چراکه این دلسوزی برای نظام و کشور نیست. فلسفه تشکیل کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در شهرستانها، برداشتن موانع پیش پای واحدهای تولیدی است. واحدهای تولیدی باید در این زمینه کوشا باشند و برای افزایش کیفیت تولید و بازاریابی اقدام کنند.
این مقام مسوول، بازاریابی بهینه و با استفاده از دانش روز را یک ضرورت عنوان کرد و افزود: با توجه به فراهم بودن بازارهای صادراتی در کشورهای همجوار صادرات محصولات در اولویت برنامههای صنایع استان بوشهر قرار گیرد. احیای واحدهای تولیدی نیمهفعال و راکد در دستور کار ماست، بنابراین، نباید بهدنبال ایجاد واحدهای جدید تولیدی باشیم و باید همین واحدهای موجود را احیا و فعال کنیم.
بهنظر میرسد گراوند که پیش از استاندار شدن با انتقادات زیادی از سوی فعالان اقتصادی استان بهدلیل نداشتن سابقه اقتصادی، مواجه بود، میخواهد با برداشتن گامها و وعدههای بزرگ به این انتقادات پاسخ دهد اما باید بداند که برای توسعه صادرات، باید ابتدا رکود صنایع استان را رفع کند، و توضیح دهد که اصولا با کدام صنایع بوشهریها باید در عرصه جهانی حضور پیدا کنند. آیا با قرار گرفتن یک فرد رسانهای که پیشتر مشاور فرهنگی بوده در سمتِ قائممقام یک منطقه اقتصادی، این کار شدنی است.... و دهها سوال دیگر.