
شاهیور رجایی با بیان اینکه استان بوشهر در وضعیت مناسبی در تامین آب کشاورزی، صنعت و بخشهای عمومی قرار ندارد، خاطرنشان کرد: بارش کم باران و برداشت بیرویه از دشتها و چاههای آب سبب تشدید و افزایش بحران کمآبی در استان بوشهر شده است. خشکسالیهای پی در پی سبب خشک و شور شدن چاههای آب شده و با توجه به اینکه کشاورزی در استان بوشهر وابسته به آبهای زیر زمینی است، از همین رو طرح احیا و تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی در دشتهای استان اجرایی شده است.
وی با تاکید بر ممنوع شدن توسعه باغات و ایجاد باغ جدید در استان تصریح کرد: با توجه به کاهش حجم آب در سفرههای زیرزمینی و سدها، توسعه باغات در استان بوشهر ممنوع است و افزایش عملکرد تولید در واحد سطح مورد توجه قرار دارد.
رجایی، مزایای طرح تحول کشاورزی در باغات نخیلات استان بوشهر را مورد اشاره قرار داد و افزود: با اجرای این طرح عملکرد تولید محصول در باغات و اراضی کشاورزی تا دو برابر افزایش مییابد. ضمن اینکه تعرفه حقآبه بر اساس قانون پرداخت میشود و حقآبه دریافتی از کشاورزان صرف طرحهای زیرساختی از جمله شبکههای آبیاری نخیلات میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان بوشهر، با تاکید بر اینکه شبکههای آبیاری استان در 17 هزار هکتار نخیلات اجرا شده است، خاطرنشان کرد: 50 درصد این شبکهها خاکی است که برای جلوگیری از هدر رفت آب باید ساماندهی شود.
این مقام مسوول از اجرای پهنه بندی کشت در استان بوشهر خبر داد، و بیان کرد: توزیع و تامین آب بر اساس پهنهبندی کشت در استان بوشهر صورت میگیرد و حقوق آب استان در تمام مراحل تاریخی باید مراعات شود.