ازدواج به سبک سنتی-مدرن
کد خبر: ۲۹۵۷
تاریخ انتشار: ۴۷ : ۱۲ - ۰۱ اسفند ۱۳۹۴
دوروی یک سکه؛

ازدواج به سبک سنتی-مدرن

چراکه ازدواج‌های سنتی در گذشته ساده‌‌تر برگزار می‌شد و این سادگی هم تنها مختص به برگزاری مراسم نمی‌شده بلکه در همه زوایای زندگی سادگی موج می‌زده است.
بامدادجنوب- هدی خرم آبادی: در جامعه امروزی ما ازدواج هم به شکل سنتی انجام می‌شود و هم به شکل مدرن، این در حالی است که هر دو نوع سبک سنتی و مدرن، معایب و مزایای خود را دارند و هیچ‌کدام به تنهایی مثبت یا منفی نیستند. 
در همین زمینه یک جوان بوشهری در گفت‌وگو با بامداد جنوب در چاسخ به این سوال که ازدواج سنتی بهتر و مناسب‌تر است یا مدرن، گفت: ازدواج به‌صورت سنتی بهتر است، چراکه ازدواج‌های سنتی در گذشته ساده‌‌تر برگزار می‌شد و این سادگی هم تنها مختص به برگزاری مراسم نمی‌شده بلکه در همه زوایای زندگی سادگی موج می‌زده است. 

وی در پاسخ به این سوال که دلیل افزایش آمار طلاق نسبت به گذشته چیست، افزود: به گمان من از خودگذشتگی که در زندگی والدین ما وجود داشته، در زندگی زوجین وجود ندارد و همچنین آستانه تحمل‌پذیری نسل امروزی بسیار پایین است. همچنین پدر و مادرهای ما در گذشته چیزی نداشتند و زندگی را با تمام فراز و نشیب‌ها در کنار یکدیگر و با هم می‌ساختند و پس از طی کردن سختی‌های زندگی با تجربیاتی که کسب کرده‌‌ بودند، در کنار یکدیگر زندگی می‌کردند، این در حالی است که اکنون این روند تغییر کرده و زوجین قبل از ازدواج تا حدودی از رفاه نسبی برخوردارند و پس از ازدواج به‌علت بار اقتصادی موجود، فشار ناشی از مسائل مالی بر دو طرف وارد می‌شود و از آنجا که «ازخودگذشتگی» در دوران معاصر بین زوجین رنگ باخته، بنای ناسازگاری گذاشته می‌شود.

در این بین عده‌ای همچنان با وجود آمارهای بالای طلاق بر این باورند که خواستگاری و ازدواج به سبک مدرن بسیار مناسب‌تر از خواستگاری و ازدواج به سبک سنتی است. در همین راستا، بسیاری از جوانان امروزی ترجیح می‌دهند پیش از ازدواج طرف مقابل خود را تمام و کمال بشناسند. اینها ازدواج‌های سنتی را که اغلب زوجین سر سفره عقد همدیگر را رویت می‌کردند، قبول ندارند، این در حالی است که با وجود چنین آشنایی‌ها و رابطه‌های گسترده پیش از ازدواج باز هم وقتی دو طرف زیر یک سقف می‌روند، مانند پنبه و آتش بنای ناسازگاری می‌نهند و ... .
حال این سوال مطرح می‌شود که چرا با وجود فراهم بودن بستر مناسب برای آشنایی زوجین باز هم آمار طلاق در کشور بالاست؟
نمی‌توان به‌صورت کلی ازدواج به سبک سنتی یا مدرن را رد یا تائید کرد اما باید جنبه‌های مثبت و منفی هر کدام را با توجه به شرایط محیط، خانواده و ویژگی‌های روحی و فردی دو طرف در نظر گرفت. به‌طور مسلم فردی که تمایل به ازدواج سنتی دارد، اگر بنا به دلایلی تن به آشنایی مدرن و ازدواج به سبک امروزی بزند، ناخودآگاه بر زندگی پس از ازدواج او تاثیر سوء خود را خواهد گذاشت و پس از گذران هیجان‌های اولیه، چه‌بسا این تمایل رنگ پشیمانی به خود بگیرد.
عکس قضیه هم صادق است. اگر فردی که تمایل دارد شریک زندگی‌اش را خودش انتخاب کند، به‌صورت سنتی تن به ازدواج دهد، بی‌شک با کوچک‌ترین مشکلی در زندگی گمان می کند به علت آن است که سنتی ازدواج کرده و در انتخاب شریک زندگی‌اش سهم صددرصدی نداشته است. 
هم سنتی هستیم، هم مدرن
در جامعه امروزی کشور ما ازدواج سنتی همچنان وجود دارد و می‌توان گفت مدرنیته به‌نوعی با آن درآمیخته شده است. نه می‌توان ادعا کرد ازدواج سنتی به‌طور کامل از بین رفته و نه می‌توان منکر ازدواج‌های مدرن شد و تلفیقی از هر دو ازدواج در جامعه وجود دارد. چه‌بسا بحث سنتی ازدواج در برخی خانواده‌ها بیشتر است و در برخی اقشار هم بعد مدرنیته در شیوه زندگی و نوع ازدواجشان پررنگ‌تر است.
همان‌طور که گفته شد، هر دو نوع ازدواج معایب و مزایایی دارند، بنابراین نمی‌توان گفت ازدواج سنتی بهتر است یا ازدواج مدرن اما خوب است افراد به هر سبکی که قرار است ازدواج کنند، مراحل آشنایی را به‌گونه‌ای پیش ببرند که معایب آن شیوه ازدواج پوشش داده شود و عشق و علاقه همراه با عقل و منطق بررسی شود. بهتر است خانواده‌ها به شکلی که دخالت در کار فرزندانشان تلقی نشود، مقوله «ازدواج» فرزندان خود را کنترل کنند، به عبارتی تلفیقی از شیه سنتی-مدرن باشد و از مزایای هر دو نوع سبک بهره کافی را برد. این دو نوع ازدواج دوروی یک سکه هستند؛ سکه‌ای به نام ازدواج. 

برچسب ها: جامعه ، زندگی ، ازدواج
نظرات بینندگان