بامدادجنوب- هدی خرمآیادی:
نخستین نشست شهردار جدید گناوه با اصحاب رسانه در حالی برگزار شد که همزمان با پرسش اولین خبرنگار، خبر فوت آیتالله هاشمی رفسنجانی نیز اعلام شد؛ خبری که شرکتکنندگان در جلسه را در بهت فرو برد. این نشست خبری اما با حضور فعالان اجتماعی و خبرنگاران شهرستان گناوه و مرکز استان به نحو مطلوبی برگزار شد و شرکت کنندگان در جلسه به ارائه انتقادها، پیشنهادها و نقطهنظرات خود پرداختند و حسین حسنزاده نیز با حوصله و وسواس خاصی به تکتک سوالات پاسخ داد.
گناوه تنها شهری است که تا کنون شهرداران زیادی را به خود دیده و در بحبوحه اختلافات میان شوراها با شهرداران نیز بیشترین تحرک را در این مدت نشان داد. دلیل این امر را شاید بتوان در تعارفات و رابطههای دوستانهای جُست که شهردر جدید گناوه هم به آن اشاره کرد.
حسین حسنزاده با اشاره به اینکه نزدیک به سه ماه است که سکان شهرداری گناوه را به دست گرفتهام از بدهی 300 میلیارد ریالی این شهرداری خبر داد و گفت: با وجود این برنامههای کوتاهمدت و بلندمدتی برای ایجاد دگرگونی و تحول در شهر در نظر گرفتهایم که امیدواریم با همت و همکاری تمام مجموعه، دیگر نهادها و توجه ویژه مرکز استان به گناوه محقق شوند.
بدهی 300 میلیارد ریالی شهرداری گناوه
وی با بیان اینکه دلیل اصلی بدهی 300 میلیارد ریالی شهرداری بهسبب پروژههای متعددی بود که در دورههای قبل تعریف شده بود، افزود: پروژه ساماندهی محور 45 کیلومتری وزیری به سمت امام علی (ع) که یک محور قدیمی و شلوغ و در عین حال حادثهخیز است، یکی از اولویتهای مهم شهرستان است. احداث پلها و ایجاد فضای سبز به ویژه در محلات، آسفالت کوچههای خاکی که تقریبا حدود 50 درصد کوچههای گناوه خاکی است و در نهایت ساماندهی بازار و دستفروشان و پارکینگ از دیگر پروژههای فعلی شهرداری گناوه است که در حال حاضر در حال مطالعه، بررسی و انجام عملیات اجرائی برخی از آنها هستیم.
شهردار بندر گناوه با بیان این که گناوه نیاز به کار زیاد دارد و شهری است که هنوز کوچههای خاکی دارد، تاکید کرد: برای آسفالت بخشی از کوچههای شهر گناوه نیازمند 81 هزار متر آسفالت و 75 هزار متر زیرسازی هستیم که تاکنون 15 هزار متر زیرسازی انجام شده است.
شهردار گناوه در ادامه به نورپردازی ورودی این شهر با اعتبار 130 میلیون تومان اشاره و تصریح کرد:بهسازی فضای سبز در ورودی شهرو رنگآمیزی از دیگر اولویتهای شهرداری است تا گناوه را تا حدودی در حد و اندازه شهروندان و مسافران و گردشگران تغییر دهد.
حسنزاده با اشاره به دیگر پروژههای شهرداری از جمله نورپردازی بلوار جمهوری اسلامی از اعتبارات داخلی، احداث پارک بانوان و بهسازی سد خاکی در سمت بلوار بندر که وضعیت زنندهای هم دارد، احداث سالن آمفیتئاتر روباز با ظرفیت 500 نفری و یک مسیر دوچرخهسواری و احداث پارکینگ با 60 هزار مساحت و حدود شش هکتار که ظرفیت تقریبا 1500 دستگاه خودرو را دارد، اقدامات دیگر شهرداری گناوه است.
723 نفر دستفروش ساماندهی میشوند
این مسوول با بیان اینکه با نزدیک شدن به ایام نوروز و استقبال گسترده مسافران از این شهر توریستی-تجاری، شهربازی قدیمی و فرسوده مقابل دانشگاه آزاد که به فضایی ناامن تبدیل شده بود در ایام نوروز برای محل اسکان مسافران آماده خواهد شد، خاطرنشان کرد: پنج زمینچمن مصنوعی در دستور کار قرار داشت که اکنون سه زمینچمن آماده شده است.
وی ضمن تاکید بر اینکه گناوه با توجه به توریستی-تجاری بودن با حجم بسیاری از گردشگران در طول سال روبهروست، بررسی نقاط حادثهخیز برای رفع ترافیک در دستور کار است، تصریح کرد: 723 نفر دستفروش در شهر گناوه فعالیت میکنند که 200 نفر مغازهدار دستفروش هستند، 100 نفر اتباع بیگانه هستند و 200 نفر معبر کامل کردهاند و 230 نفر هم دستفروش قدیمی هستند. این در حالی است که 12 نفر در مرحله اول پاکسازی شدند و هفت نفر آنها دیگر برنگشتند.
حذف کامل بازار دستفروشان امکانپذیر نیست
شهردار گناوه با بیان اینکه حذف کامل این بازار امکانپذیر نیست، گفت: حذف کامل این بازار شعاری بیش نیست اما میتوان در این زمینه اقداماتی را انجام داد که به برنامهریزی همهجانبه نیاز دارد.
حسنزاده با اشاره به اینکه همه مسوولان و شهروندان باید دست به دست هم دهند تا شهری آباد بسازیم و در همین زمینه ساماندهی و بهسازی 14 محله قدیمی و 4 محله جدید این شهر و بهروز کردن امکانات شهری در دستور کار و اولویت برنامههای شهرداری قرار دارد، افزود: توافقی با بازار ماهیفروشان کردهایم که از آنها عوارض نگیریم و آنها در عوض عوارض، این بازار را بسازند.
خرید ستهای ورزشی، وسایل بادی، نیمکتها و ... از دیگر اقدامات شهرداری برای تغییر مبلمان و چهره شهر توریستی گناوه است.
حسنزاده در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر بدهی 300 میلیارد ریالی شهرداری گفت: هماکنون این شهرداری دارای بدهی 300 میلیارد ریالی به پیمانکاران و بخشهای جاری کارکنان شامل معوقات پرسنلی است که نیازمند توجه جدی مجموعه استان برای رفع این میزان بدهی هستیم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه شهر گناوه با مساحت هزار و 250 متر مربع هماکنون 65 هزار نفر را در خود گنجانده است که با برنامهریزیهای انجام شده این بندر بزرگ تجاری و توریستی برای گنجایش 120 هزار نفر در سه هزار کیلومتر طی 50 سال آینده خود را آماده میکند، خاطرنشان کرد: احداث خور گردشگری در انتهای خیابان خلیج فارس با پیشرفت 15 درصدی همراه است که در صورت تزریق 40 میلیارد ریال تا پایان نیمه اول سال آینده میتواند در فازهای اولیه به بهرهبرداری برسد.
وی در ادامه یادآور شد: ساماندهی بازار ماهیفروشان، پایانه مسافربری، آرامستان این شهر و توجه جدی به نوسازی مبلمان شهری را نیز در دستور کار قرار دادهایم که در صورت تثبیت مدیریت در مراحل مختلف انجام میشود.
حسنزاده در پاسخ به این سوال که گناوه در طول سال با حجم وسیعی از مسافران و گردشگران روبهروست و جذب گردشگر یکی از راههای درآمدزایی در این شهر است اما خاطره مشترک همه مسافران از این هر نبود امکانات بهداشتی و اینچنینی است، گفت: برای نوروز امسال تمام همت خود را به کار بستهایم تا خدمات شهری را به نحو مطلوب برسانیم و با آماده کردن محل اسکان مسافران در محل شهربازی قدیمی مقابل دانگاه آزاد، افزایش امکانات بهداشتی را نیز در آنجا در دستور کار داریم.
بیرون شهر دیگران را کشته، درونش ما را
رئیس شورای شهر گناوه نیز در این نشست با بیان اینکه با توجه به زمان بسیار کم این شورا، تسهیل در رفت و آمدهای مردم و آسفالت معابر از جمله اولویتهاست، گفت: بدهیهای گذشته شهرداری برای شهردار فعلی کمرشکن است و این در حالی است که شهر گناوه به اعتبار بیشتری نیاز داشته و دارد اما مسائلی که اکنون میتوانیم روی آن تمرکز کنیم، مشکلات فعلی ما هستند.
سلیمان نظامپور با اشاره به اینکه ما دلمان میخواهد که گناوه را در حد مقام و منزلت مردم ایجاد و خواستههای بحق شهروندان را برآورده کنیم، افزود: با توجه به تعامل و تفاهم بین اعضای شورا و شهردار انتظار داریم که بتوانیم جبران مافات کنیم و براساس بضاعتمان مطالبات دیگر شهروندان از وظایف شوراست.
وی با اشاره به ضربالمثل «بیرونش مردم را کشته، درونش ما را» افزود: هر چند در وهله نخست ممکن است این ضربالمثل مضحک به نظر برسد اما واقعیت دارد. گناوه از طریق کارتپردازهای الکترونیکی بانکها نهایت درآمد را روانه این شهر و حتی استان میکند. من نه گلهای دارم و نه حتی انتقادی بلکه انتظار دارم که در ازای این درآمدزایی، ریالی از آن به خود شهر برگردد اما افسوس!
رئیس شورای شهر گناوه با بیان اینکه دولتمردانی که دست روی «تهلنجی» میگذارند بدانند مردی که تلاطم دریا را تحمل میکند و هر ساله تلفات مالی و جانی میدهد، حق و حقوقش زیر بیتوجهیها لگدمال میشود، خاطرنشان کرد: این مساله توجه ویژه مسوولان را میطلبد. شهری که توریستی و تجاری است و ساحل بکر دارد، «جذب توریست»، منبع مهم درآمدزایی آن محسوب میشود، نیازمند توجه جدی مسوولان است.
نخستین نشست خبری شهردار جدید گناوه با پرسش و پاسخ خبرنگاران و دقت و حوصله حسنزاده به پایان رسید. حال «زمان» تنها «مرهم» زخمهای خورده بر پیکر شهر گناوه است تا دید که آیا شهردار جدید با پروژههای اولویتدار خود میتواند برگ برندهای از شهروندان بگیرد؟ قطعا زمان ثابت میکند که حسنزاده تا چند ماه دیگر بر مسند شهرداری تکیه میزند... .