میزان جرائم و تخلفات انتخاباتی را به حداقل می‌رسانیم
کد خبر: ۶۹۶۱
تاریخ انتشار: ۳۱ : ۱۵ - ۰۵ بهمن ۱۳۹۵
تشکیل ستاد پیشگیری از وقوع جرائم انتخاباتی در بهمن‌ماه؛

میزان جرائم و تخلفات انتخاباتی را به حداقل می‌رسانیم

انتخابات همواره یکی از مهم‌ترین صحنه‌های سیاسی یک کشور و صد البته شاخصه اصلی استقرار مردم‌سالاری در هر جامعه‌ایی به‌شمار می‌رود.
 بامدادجنوب- مریم خوئنی:
انتخابات همواره یکی از مهم‌ترین صحنه‌های سیاسی یک کشور و صد البته شاخصه اصلی استقرار مردم‌سالاری در هر جامعه‌ایی به‌شمار می‌رود. بنا بر همین اصل جامعه ما نیز اوایل سال آینده در انتخاباتی دیگر به رئیس‌جمهور دولت دوازدهم و بهترین نمایندگان برای ورود به شورای اسلامی شهر و روستا رای می‌دهد. در هر دوره قبل از شروع نام‌نویسی کاندیداها و انتخابات، فعاليت‌هاي مقدماتي که رنگ و بوي تبليغات و مقدمه‌چيني براي ورود به عرصه انتخابات دارد، آغاز می‌شود و در این برنامه‌ها افراد درصدد کسب آرای حداکثری بر می‌آیند که در این محدوده زمانی است که اصطلاحاتی همچون تخلفات انتخاباتی به گوش می‌رسد و به همین منظور ستاد پیشگیری از وقوع جرائم انتخاباتی تشکیل می‌شود. قائم‌مقام معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه نیز روز گذشته از تشکیل شدن ستاد پیشگیری از وقوع جرائم انتخاباتی خبر داد.
مهدی امیری‌اصفهانی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که قوه قضائیه از یک طرف از باب مسوولیتی که در پیشگیری از وقوع جرم دارد و از طرف دیگر از باب احیای حق عمومی همانند ادوار گذشته در آستانه انتخابات هماهنگی کلی با دستگاه‌های مرتبط با موضوع انتخابات دارد، گفت: معمولا در این راستا یک ستاد با عنوان ستاد پیشگیری از وقوع جرائم انتخاباتی تشکیل می‌شود که در طول چند دوره گذشته عملکرد بسیار خوبی داشته است.

وی با بیان این‌که عملکرد خوب این ستاد به این معنا نیست که جرمی واقع نشده، افزود: اما می‌توان‌گفت به موجب آن میزان وقوع جرم کاهش پیدا کرده است. علی القاعده امسال هم در موضوع انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا این ستاد تشکیل خواهد شد و با دستگاه‌های مجری و ناظر هماهنگی صورت می‌گیرد تا میزان جرائم و تخلفات انتخاباتی به حداقل برسد یا سعی کنیم که بستر وقوع آن به حد ناچیز برسد.
امیری‌اصفهانی وظیفه این ستاد را ایجاد هماهنگی دانست و اضافه کرد: ما به‌صورت مستقیم وارد عرصه انتخابات نمی‌شویم و از ظرفیت دستگاه‌های مسوول اجرائی و نظارتی استفاده و میان این ظرفیت‌ها پیوند و هماهنگی ایجاد می‌کنیم و با نامزدها و دستگاه‌هایی که ممکن است زمینه‌ساز وقوع جرم و تخلف شوند، وارد مذاکره می‌شویم.

امیری اصفهانی همچنین با اشاره به این‌که در طول سال‌های گذشته جلسات ستاد پیشگیری از وقوع جرائم انتخاباتی با مسوولیت دادستان کل کشور و دبیری معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم تشکیل شده است عنوان کرد: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه دبیرخانه این ستاد بوده است و اعضای این ستاد غالبا از مسوولان دستگاه‌های اجرائی، انتظامی، سیاسی و رسانه‌ها هستند و همچنین دیوان عدالت اداری، سازمان بازرسی کل کشور، دادستان کل کشور، وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، سازمان قضائی نیروهای مسلح و وزارت کشور هستند که حسب مورد و بنا به وظایفی که در قانون انتخابات برای دستگاه‌ها معین شده، کنار هم فعالیت می‌کنند.
احمد‌رضا فرهی جانشین معاونت پیشگیری از جرم دادگستری بوشهر نیز در گفت‌وگو با بامداد جنوب، با بیان این‌که این ستاد ابتدا در مرکز تشکیل می‌شود و پس از آن در ایام نزدیک به انتخابات در مراکز استان‌ها شکل می‌گیرد، گفت: تشکیل این ستاد مربوط به زمان حال نیست. سال‌های گذشته در انتخابات‌های مختلف نیز این ستاد در دادگستری تشکیل شده است.
وی با تاکید بر این‌که در قانون هم مجازات و هم نحوه رسیدگی به آن قید شده است، تصریح کرد: در این ستاد آنچه که در قانون انتخابات آمده است را رصد می‌کند تا خدای نکرد تخلف انتخاباتی صورت نگیرد.

این کارشناس حقوقی با بیان این‌که تا‌کنون در بوشهر با تخلف انتخاباتی خاصی روبه‌رو نشده‌ایم، افزود: در ایام انتخابات همواره تلاش شده است که با برقراری ارتباط با ستادهای مختلف تبلغیاتی کاندیداها این موارد را مدیریت کرده و به حداقل برسانیم. خوشبختانه نامزدهای انتخاباتی نیز تمکین می‌کنند.
فرهی، فلسفه این ستاد را سلامت انتخابات دانست و تصریح کرد: با تشکیل ستاد پیشگیری از وقوع جرائم انتخاباتی مردم مطمئن می‌شوند که تخلف انتخاباتی صورت نمی‌گیرد.
گفتنی است استفاده از موقعيت شغلي براي تبليغات انتخاباتي، استفاده از مکان‌هاي غيرمجاز براي تبليغات انتخاباتي، پاره، معدوم و يا مخدوش کردن آگهي يا پوسترهاي تبليغاتي نامزدهاي انتخاباتي که در محل‌هاي مجاز الصاق شده در زمان قانوني تبليغات، تخريب و توهين به داوطلبان و تبليغ عليه آنها و جانبداري مجريان و ناظران انتخاباتي از فرد يا گروه خاص از جمله مواردي هستند که در قالب تخلفات و جرائم انتخاباتي جای مي‌گيرد. 

نظرات بینندگان