مدیریت استان توان فرماندهی تصمیمات دولت ندارد
کد خبر: ۷۰۵۵
تاریخ انتشار: ۳۱ : ۱۶ - ۱۲ بهمن ۱۳۹۵
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران با اشاره به مشکلات موجود در بوشهر؛

مدیریت استان توان فرماندهی تصمیمات دولت ندارد

اتاق بازرگانی بوشهر برای همه شناخته شده است، اتاقی که از آن انتظارات بسیاری می‌رفت اما در طول سال‌هایی که یک مدیریت با تفکر تجاری بر آن ریاست می‌کرد این اتاق به قهقرا رفت و به‌دلیل ناهمخوانی سیاست‌های اتاق با نماینده عالی دولت، چیزی دست مردم استان را نگرفت.
بامدادجنوب- مهدی محمدی:
اتاق بازرگانی بوشهر برای همه شناخته شده است، اتاقی که از آن انتظارات بسیاری می‌رفت اما در طول سال‌هایی که یک مدیریت با تفکر تجاری بر آن ریاست می‌کرد این اتاق به قهقرا رفت و به‌دلیل ناهمخوانی سیاست‌های اتاق با نماینده عالی دولت، چیزی دست مردم استان را نگرفت. در حالی که بر اساس سیاست‌های دولت تدبیر و امید باید بخش خصوصی عمده ماموریت تحول اقتصادی در کشور را بر عهده می‌گرفت و با تشکیل جلسات مختلف دولت و بخش خصوصی راهبردهای لازم در این مسیر طی می‌شد اما به‌نظر می‌رسد که این مهم در استان ما در نظر نگرفته نشده است.

به‌دلیل لجبازی و خودخواهی‌های نماینده دولت در استان که متاسفانه خود را عاقل‌تر از همه می‌داند و در حوزه اقتصادی نیز همه توانش در اندازه ساخت یک پارک تفریحی است، نتوانست با طرح‌ها و دیدگاه‌های اتاق بازرگانی همراهی داشته باشد و جلسات دولت و بخش خصوصی در استان بوشهر در پایین‌ترین میزان خود برگزار شد. البته در این زمینه نمی‌توان مدیریت اتاق را هم مقصر ندانست که ما نیز در این زمینه در صورت لزوم سلسله گزارش‌هایی را منتشر خواهیم کرد. نگاه تجاری به اقتصاد و بی¬توجهی به مبحث سرمایه‌گذاری باعث شده باوجود ثروت بسیار زیاد در بوشهر که پتانسیل سرمایه‌گذاری جاندار و عمیقی را دارد‌ اما متاسفانه همه توان و توجه اتاق به سمت نمایشگاه‌داری، استخرسازی، حضور در نمایشگاه‌های خارجی و کسب درآمد از زیرساختی که در دست داشت رفت.
با تغییر مدیریتی که چند ماه پیش در اتاق بازرگانی بوشهر صورت گرفت و تغییر هیات¬رئیسه که امید می‌رود تا بخش‌های دیگر مانند شرکت نمایشگاه‌ها نیز کشیده شود، به‌نظر می‌رسد نگاه تجاری و بازرگانی از اتاق برداشته شود و به سمت سرمایه‌گذاری‌های اشتغالزا و پایدار برود. البته این مساله یک روی دیگر هم دارد و آن نیز تغییر در سطح مدیریت استان است. در این صورت، می‌توان امیدوار بود که استان بوشهر از بن‌بست و رکودی که دچار آن شده، خارج و به سمت توسعه گام بردارد. 
با این حال، نماینده مردم شهرستان‌های تنگستان و دشتی به اتاق بازرگانی آمد و با اعضای آن نشستی برگزار کرد شاید با اطلاع از برخی‌ از این مشکلات و راهکارهای ارائه شده بتوان گرهی از مشکلات آنها باز کرد. اعضای اتاق که به‌نظر می‌رسد دیگر از نماینده دولت در استان برای پیگیری‌ مطالبات‌شان ناامید شده و مشخص هم نیست که آخرین جلسه دولت و بخش خصوصی کی برگزار شده، دست به دامان نمایندگان در مجلس شده‌ و انتظار دارند که در این زمینه اقدامی عاجل صورت بگیرد.

أنچه در این نشست مورد توجه جدی قرار گرفت، سخنان رئیس جدید اتاق بود که بر اوضاع نه چندان مساعد استان در حوزه اقتصادی و بازرگانی تاکید و خواستار کمک و همراهی برای بهتر شدن اوضاع شد. محمد عبادی در این جلسه، نخستین مشکل را گمرک دانست و گفت که یکی از این مشکلات در بخش بازرگانی بوشهر کندی در روند سامانه جامع امور گمرکی است که در برخی مواقع به هر دلیل باعث توقف یا تعطیلی کار فعالان این حوزه می‌شود. تاخیر فعالیت سامانه جامع گمرکی در نهایت باعث دیر رسیدن کالای ترخیصی به مقصد نهایی شده که این موضوع به کسب و کار فعالان اقتصادی آسیب جدی وارد می‌کند. به گفته وی، در گمرک بوشهر برخی از کالاها در مسیر ترخیصی سبز قرار می‌گیرند که با این شرایط باید ترخیص آن به‌صورت روان انجام شود ولی با وجود این باید از دستگاه ایکس ری نیز عبور داده شوند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، گفت که توقیف کالا در مرکز ایست و بازرسی شهید صلاحی شهرستان دشتستان از دیگر مشکلات بازرگانان است، زیرا در بسیاری از موارد کالاها به ظن قاچاق بودن توقیف و راننده نیز دستگیر می‌شود، در چنین شرایط صاحب کالا باید با گذاشتن وثیقه ملکی اقدام به آزادکردن راننده کند که با چنین موانعی فعالیت آنها به گفته خودشان توجیه اقتصادی نخواهد داشت.

وی یکی از مشکلات جدی بندر بوشهر را لایروبی نکردن کانال آن طی یک دهه دانست و خاطرنشان کرد: با وجود برنامه‌های ارسالی از بندر بوشهر، ولی مرکزنشینان با بیان این‌که هزینه 460 میلیارد تومانی برای این کار در اختیار ندارند، می‌گویند باید بخش خصوصی برای لایروبی جذب شود، ولی باید پرسید بخش خصوصی با چه انگیزه و امیدی برای برگشت سرمایه اقدام به این کار کند، در حالی که فراهم کردن زیرساخت‌های پرهزینه مثل لایروبی باید به¬وسیله سازمان بنادر انجام شود. به گفته وی، با توجه به این مشکل و این‌که در سال 96 بودجه ای برای توسعه بندر بوشهر در اعتبارات دولتی دیده نشده، عملا تیم بندر به سوی تعطیلی پیش می‌رود.
سیدحسین معروف عضو هیات نمایندگان اتاق ایران در این جلسه (شاید مهم‌ترین حرف‌ها را زد.) با اشاره به این‌که دولت بخش عمده توان خود طی این سال‌ها را برای رفع تحریم‌ها قرار داد و کار خوبی هم کرد، ادامه داد: اما در خصوص انضباط سازمان‌های دولتی و رونق تولید اقدام موثری صورت نگرفته، ضمنا اقداماتی هم که برای اصلاح ساختارهای بانک، مالیات و گمرک صورت گرفت، منجر به ایست همگانی به کلیه بخش‌های اقتصادی شد که تشدید رکود را در پی داشت، در استان ما هم بسیاری از کسب و کارها تعطیل شد. از طرفی دولت برای گزینش فرماندهان عالی در استان‌ها تدبیر خوبی نداشت، در حالی که پس از 8 سال بی‌تدبیری لازم بود نیروهای قوی برای این فرماندهی خطیر برگزیده شود که در استان ما نیز بخشی از مشکلات باقی مانده در حوزه اقتصاد ناشی از بی‌تدبیری و ضعف مجموعه مدیریتی استان است، طوری که استان طی سه سال گذشته فرصت‌های زیادی را از دست داد و امروز در پایان دولت دستاورد چندانی برای عرضه به افکار عمومی ندارد.

با این حال، کمال‌الدین شهریاری در این جلسه حرف واقع‌گرایانه‌ای زد و گفت که «به تنهایی از دست من کاری ساخته نیست» نماینده دشتی و تنگستان در ادامه با یادآوری این مساله که ولی با تمام قدرت در کنار شما هستم، منتها مسائل را به‌صورت استانی، دستگاه‌های ملی و قوانین مورد نیاز در مجلس دسته‌بندی کنید تا بنده در کنار شما پیگیر اصلاح آنها باشم، افزود: اگر مثلا درباره مالیات که در این جلسسه انتقاداتی بود، واقعا به این نتیجه برسیم که رفتار سلیقه‌ای در بوشهر می‌شود و قانون اجرا نمی‌شود، بنده با قدرت برای اصلاح این مدیریت پیگیری خواهم کرد، درباره مشکلات کشوری هم دسته‌بندی شده تا با دستگاه مربوطه نظیر گمرک یا تامین اجتماعی نشست‌هایی برای حل آن داشته باشیم.
با توجه به سخنان باید گفت که وظیفه نماینده دولت در استان را نمایندگان بر عهده خواهند گرفت و ناچار هستند بخشی از مشکلات را حل کنند تا آقایان به برکناری این مدیر و آن مدیر و همچنین دعواهای شخصی خود برسند. 

نظرات بینندگان