بيمارستان صحرايي چاه مبارک افتتاح شد
کد خبر: ۷۱۶۳
تاریخ انتشار: ۲۷ : ۱۵ - ۲۶ بهمن ۱۳۹۵
در راستای محرومیت‌زدایی در مناطق جنوبی؛

بيمارستان صحرايي چاه مبارک افتتاح شد

بيمارستان صحرايي، موسسه درماني متحرکي است که بهطور معمول در ناحيه رزم داير ميشود و منظور از داير شدن آن جلوگيري از تمرکز موقت بيماران در ناحيه مواصالتي است. بيمارستان صحرايي براساس تدابير فرمانده قرارگاه خط مقدم و فرمانده بهداري رزمي و از طرف منطقهاي با هماهنگي واحدهاي مرکز بهداري رزمي مربوط به منطقه بهمنظور ارائة خدمات تخصصي و فوق تخصصي که امکان ارائة آنها در يگانهاي منطقه وجود ندارد، احداث و فعال ميشود.
بامدادجنوب- هدی خرم‌آبادی:
بيمارستان صحرايي، موسسه درماني متحرکي است که بهطور معمول در ناحيه رزم داير ميشود و منظور از داير شدن آن جلوگيري از تمرکز موقت بيماران در ناحيه مواصالتي است. بيمارستان صحرايي براساس تدابير فرمانده قرارگاه خط مقدم و فرمانده بهداري رزمي و از طرف منطقهاي با هماهنگي واحدهاي مرکز بهداري رزمي مربوط به منطقه بهمنظور ارائة خدمات تخصصي و فوق تخصصي که امکان ارائة آنها در يگانهاي منطقه وجود ندارد، احداث و فعال ميشود. 

اين نوع بيمارستان در زمان جنگ در چادر يا ساختمانهاي پيشساخته با سازه فلزي يا بتني قابل برپايي بوده و در رابطه با بلايا و سوانح يا موارد اورژانس و جنگ، زلزله يا سيل بسته به شرايط حاکم و در ارتباط با نيازها از واحدهاي مراقبتي جامعي تشکيل ميشد. جمعيتي که به وسيله بيمارستانهاي صحرايي درمان ميشود محدود به کساني است که در مناطق آسيبديده ساکن بودهاند. حال اينکه بيمارستانهاي صحرايي نميتوانند به تاسيسات بهداشتي دائمي تبديل شوند، زيرا هدف از استقرار آنها رويارويي با شرايط اورژانس است و نه روبهرو شدن با خطرها و امراض روزانه که درگير جمعيتي است. البته بايد به اين نکته توجه داشت که بيمارستانها مجموعههايي متشکل از بخشهاي گوناگونند که ارتباط مستقيم و غير مستقيم با يکديگر دارند و چگونگي روابط داخلي و خارجي آن از اهميتي چشمگير برخوردار است. اين در حالي است که اين مساله با پيشرفت دانش پزشکي ابعادي جديد به خود گرفته است. 

به گفته ناظران نظامي در خصوص پيشينه بيمارستانهاي صحرايي در جنگ اول جهاني، مجروحاني که احتياج به عمل جراحي در خط مقدم جبهه داشتند، پس از دو هفته ميتوانستند به بيمارستانهاي مجهز انتقال يافته و تحت مداوا قرار گيرند که بهطور طبيعي تلفات جاني زيادي به همراه داشت. اين زمان، در جنگ دوم جهاني به 72 ساعت کاهش يافت و در جنگ امريکا عليه ويتنام به 12 ساعت رسيد. با وجود اين، اين رقم براي اولين بار در جهان با ساخت بيمارستانهاي مجهز و ايمن در نزديکترين فاصله از خط مقدم به سه ساعت کاهش يافت و ميتوان ادعا کرد که در جبهه فاو (والفجر 8) پس از ساخت بيمارستان سجاد (ع)، اين زمان رکورد، به کمتر از يک ساعت رسيد). در مجموع، از ميانههاي جنگ تحميلي، ميانگين مدتزمان ارائه خدمات درماني به مجروحان به کمتر از نيمساعت رسيد.

در حال حاضر در جنوب استان بوشهر نيز تلاش براي ساخت بيمارستانهاي صحرايي با جديت دنبال ميشود و اين در حالي است که روز گذشته بيمارستان صحرايي چاه مبارک با حضور مسوولان افتتاح شد. 
در همين راستا، جانشين فرمانده نيروي دريايي سپاه روز گذشته در آيين افتتاح بيمارستان صحرايي نيروي دريايي سپاه در روستاي چاه مبارک شهرستان عسلويه با بيان اينکه از ابتداي امسال تا کنون جهت رسيدگي به امور درمان محرومان جامعه در جنوب کشور، هفت بيمارستان صحرايي راهاندازي شده است، گفت: در کنار ايجاد و تثبيت امنيت در مرزهاي آبي کشور و برنامههاي محروميتزدايي، مساله بهداشت و درمان مردم بهخصوص در مناطق کمبرخوردار در دستور کار نيروي دريايي سپاه قرار گرفته است.

سردار عليرضا تنگسيري با اشاره به اينکه بر اين مبنا، نيروي دريايي سپاه اقدام به راهاندازي بيمارستانهاي صحرايي در اين مناطق کرده که با استقبال خوبي از طرف مردم مواجه شده است، افزود: در اين بيمارستانها پزشکان متخصص در رشتههاي تخصصي جراحي، داخلي، چشم، اطفال، قلب، زنان و کودکان به همراه امکاناتي پاراکلينيکي از جمله آزمايشگاه، سونوگرافي، داروخانه و دندانپزشکي حضور مييابند و به شکل کاملا رايگان به مداواي بيماران ميپردازند.
وي در ادامه يادآور شد: اين خدمات به نام نظام مقدس جمهوري اسلامي و بدون منت به مردم از سوي کادر دلسوز پزشکان بسيجي ارائه ميشود و در هر دوره از برگزاري اين بيمارستانها در سطح کشور شاهد درخواستهاي فراواني از پزشکان متخصصي هستيم که علاقهمند به حضور در اين بيمارستانها براي ارائه خدمت رايگان به مردم هستند.
ساخت بيمارستانهاي صحرايي بزرگ و متعدد از طرف سپاه پاسداران در جبهه جنوب که پس از عمليات والفجر1 و تغيير نحوه تعامل ارتش و سپاه پيگيري شد نسبت به تعداد کمتر اين نوع بيمارستانها در جبهه شمال غرب که حوزه فعاليت ارتش بود، نشاندهنده سهم بيشتر سپاه پاسداران در تعيين راهبرد کلان جنگ داشت.

بيشک همکاري در خصوص اعزام پزشکان متخصص براي ارائه خدمات در اين بيمارستانها به بالا بردن کيفيت خدماترساني در اين بيمارستانها و جلب اعتماد مردم کمک شاياني ميکند. تلاش مجموعه مورد نظر بهمنظور راهاندازي بيمارستانهاي صحرايي قابل تحسين است و به قطع و يقين ميتواند راهگشاي بخشي از کاستيها و کمبودها باشد. 

نظرات بینندگان