
بامدادجنوب- هدی خرمآبادی:
اهمیت سواحل به واسطه نقشی که در پیشبرد اهداف گوناگون از جمله اهداف اقتصادی و تجاری دارند بر هیچ کس پوشیده نیست. در کنار اهمیت نقش سواحل در توسعه جوامع، ارتباط سواحل پاک با بهداشت و سلامت جسم و البته سلامت روح و روان ساکنان منطقه مورد نظر غیر قابل انکار است. نقشی که سواحل پاک در توسعه گردشگری بر عهده دارند و ضریب تاثیر آنها در جذب گردشگران از ویژگیهای منحصر به فرد سواحل و مناطق ساحلی است. اشتغالزایی، رواندرمانی با فضای پاک و سبز سواحل و ... که بیشک پیامدهای مثبتی در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی دارد.
در همین راستا، دوستداران طبیعت از چند مدت پیش در فضاهای مجازی به تبلیغ برای اجرای کمپین سین هشتم پرداختند. طرحی ملی که رئیس سازمان محیط زیست کشور بر آن تاکید فراوان کرده بود. پدرام پرویزی، عضو انجمن نبض زمین و مدیر کمپین سین هشتم در بوشهر مدیریت اجرای این طرح را بر عهده داشت. این طرح که در روزهای 18، 19 و 20 اسفندماه بهصورت همزمان در استانهای بوشهر، خوزستان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان انجام شد، در راستای ترویج فرهنگسازی پاکسازی سواحل و در نهایت حفظ محیط زیست بود.
پرویزی در خصوص نام کمپین با بیان اینکه «سین» مخفف «سواحل پاک» است، در گفتوگو با بامداد جنوب گفت: بهطور قطع ما ظرفیت پاکسازی کامل را نداریم و این طرح به معنای آگاهیبخشی، اطلاعرسانی و فرهنگسازی است تا همه شهروندان به این باور برسند که اهمیت و نقش سواحل پاک تا چه میزان است.
وی با اشاره به اینکه با نام کمپین سین هشتم در دانشگاه بندرعباس آشنا شده که تنها در زمینه پاکسازی قسمتی از ساحل فعالیت دارند، افزود: پس از آشنایی با این کمپین بر آن شدم تا این طرح را بهصورت همزمان و ملی اجرا کنم. تقریبا سه ماه پیش فاصله 200 کیلومتری کنگان تا بوشهر را با هدف بازیافت پسماند خشک در استان بوشهر پیادهروی کردم و به برنامههای دیگری که در ذهن میپروراندم، میاندیشیدم.
به هر حال، با همکاری شهرداری بوشهر و کنگان، سازمان پسماند بوشهر، منابع طبیعی کنگان و آموزش و پرورش استان کمپین سین هشتم به پاکسازی سواحل در استانهای یادشده همت گماشت اما متاسفانه در همهمه آخر سال و زرق و برقهای رسانهای روزهای اخیر، این طرح پراهمیت و ملی که وقت، هزینه و برنامهریزی فراوانی برای آن شده بود، در سکوت کامل خبری به پایان رسید و رسانهها به وظیفه و رسالت خبری خود که فرهنگسازی و بیدار کردن شهروندان است، عمل نکردند. شاید که این روزها رسانهها طرفدار اخباری باشند که در آنها منافعی باشد و کارت هدیهای.
پرویزی پس از پایان این طرح در فضای مجازی گلایهای را خطاب به رسانهها منتشر کرد که در ادامه میآید: «بنده پدرام پرویزی، زاده و بزرگ شده بندر بوشهر بانی و پایهگذار طرح ملی پاکسازی سراسری سواحل خلیج فارس و دریای عمان به نام سین هشتم هستم. این طرح با حمایت و استقبال سرکار خانم ابتکار و مشاورانشان، جناب محمد درویش مدیرکل مشارکتهای مردمی سازمان محیط زیست، جناب اسدی عضو شورای شهر بوشهر، جناب غلامزاده مدیر سازمان پسماند بوشهر، جناب پاریابی شهردار کنگان، جناب منصوری مدیر منابع طبیعی کنگان و مدیران استان هرمزگان و خوزستان و سیستان و بلوچستان قرار گرفت که از حوصله این بحث خارج است. این طرح با استقبال عمومی در سراسر نوار ساحلی ایران در تاریخهای 18 لغایت 20 اسفندماه در چهار استان انجام شد. بنده مفتخرم که بهعنوان شهروند بومی استان بوشهر، این طرح در استان من کلید خورد و با همت همكاران علاقهمندم در انجمن نبض زمين مدیریت و سازماندهی سراسرى شد. از اصحاب رسانه که به جمعی از ایشان نیز اطلاعرسانی شد، انصافا انتظار بالایی داشتم که کملطفی رسانه شامل حال این طرح ملی شد. چگونه است که این طرح با این وسعت و با این حجم مشارکت و کمترین بضاعت به سرانجام رسید اما هیچ اثری از پوشش خبری در استان بوشهر مشاهده نشد. دقیقا به مثابه فعالیتی که اصلا انجام نشده باشد. طرحى كه بيشترين استقبال از آن در استان بوشهر انجام شد و كوچكترين پوشش خبرى از آن در استان بوشهر انجام نشد، حال آنكه ديگر استانها پوشش خبرى مفصلى داشتند.
بدین وسیله گلایه و ناراحتی خود را از دوستان رسانه اعلام میکنم. باشد که این طرح و امثال آن بینیاز و مستقل، تداوم مردمی داشته باشد».
بامداد جنوب اما در ادامه پایبندی خود به انتشار دغدغههای مردم بهویژه در راستای مسائل زیستمحیطی همیشه خود را موظف به اطلاعرسانی کرده و با تاخیری چند روزه گزارش فوق را که بخش کوچکی از زحمات شبانهروزی فعالان و دوستداران طبیعت را نشان میدهد منتشر کرده است. بدیهی است که انتشار تمام زوایا و ابعاد این طرح ملی و بزرگ در این مجال نمیگنجد اما باید به تمام کسانی که در اجرای این طرح همت گماشتند خداقوت گفت و از مسوولان و دیگر شهروندان درخواست کرد تا نسبت به حفظ و مراعات حقوق محیط زیست کوشا باشند و برای «محیط زیستی» که متعلق به آنهاست و آنها «مالک» اصلی آن هستند، مردانه بجنگند.