تارنمای وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره ماجرای تعطیلی و راهاندازی کارخانهها در دولت یازدهم افزود: این روزها پای ثابت نقدهای برخی دلواپسان از دولت یازدهم موضوع تعطیلی کارخانههاست. کارخانههایی که زنگ تعطیلیشان در دولت قبل به صدا درآمده بود، حال دستاویزی برای ایراد گیریهای پوپولیستی از دولتی شده که آمار راهاندازی و توسعه واحدهای صنعتی در آن حدود پنج برابر تعطیلیهایی است که در آن رخ داده است.
قرار نیست تعطیلی کارخانهها انکار شود، تعطیلی کارخانهها مانند زاد و ولد انسانها اجتنابناپذیر است، کارخانهها نیز پس از آنکه عمرشان طولانی میشود باید توسعه پیدا کنند یا اینکه قفل تعطیلی بر درهایشان زده شود.
تارنمای وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره اقدامهای این وزارتخانه برای سیاستگذاری و رفع موانع تولید به «رسیدگی مستمر به مشکلات واحدهای تولیدی و رفع آنها براساس ضوابط و قوانین کشور در تعامل با سایر دستگاههای اجرائی» اشاره کرد و ادامه داد: بر اساس آمار منتشر شده وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره عملکرد ستاد تسهیل و رفع موانع تولید بهعنوان یکی از بخشهای رفع مشکلات کارخانههای تولیدی، این ستاد با برگزاری شش هزار و 200 جلسه در استانهای مختلف کشور و 53 هزار و 200 مصوبه برای رونق تولید کارخانهها و واحدهای تولیدی گامهای عملیاتی زیادی برداشته است.
پارسال نیز 230 جلسه با 800 مصوبه برای بررسی و پیگیری رفع مشکلات واحدهای تولیدی بهویژه واحدهای بزرگ برگزار و برنامهریزی دقیق برای تولید و اشتغال در کشور انجام شد که البته باید به این برنامهها خدمات جاری وزارت صنعت، معدن و تجارت و واحدهای تابع را برای رونق تولید افزود.
در دوره فعالیت دولت یازدهم بر اساس آمار منتشر شده از سوی معاونت آمار و برنامهریزی وزارت صنعت، معدن و تجارت، 12هزار و 200 واحد تولیدی جدید تکمیل و راه اندازی شدهاند که این رقم با محاسبه واحدهای احیا شده در 42 ماه گذشته به 17هزار و 200 واحد میرسد. این رقم 5/3 برابر شمار واحدهایی است که در چهار ساله فعالیت دولت تدبیر و امید تعطیل شدهاند و تعداد آنها به پنج هزار و 100 واحد صنعتی میرسد.
در این میان اگر واحدهای صنعتی توسعه یافته در دولت یازدهم را به تعداد واحدهای احیا شده و تازه تاسیس بیفزاییم متوجه میشویم که بیش از 24 هزار واحد تولیدی در دوران دولت یازدهم در کشور فعال شده اند که حدود پنج برابر واحدهای تعطیل شده در این دولت است.
نگاهی به واحدهای تعطیل شده تا زمان استقرار دولت یازدهم نیز نشان میدهد تا آغاز کار دولت تدبیر و امید 12هزار و 500 کارخانه در کشور تعطیل شده بودند؛ بنابراین روند تعطیلی واحدهای صنعتی موضوع عجیبی نیست و در سالهای گذشته بسیار بیشتر از آنچه در دولت یازدهم بوده رخ داده است.