بامداد جنوب: اصلاح طلبان و اعتدالیون پس از پیروزی از تعامل با همه جریانهای سیاسی صحبت میکنند در حالیکه اصولگرایان اعتقادی به همراهی و تعامل با همه جریانهای سیاسی ندارند. اکنون نیز مشخص نیست که رقبا چه رویکردی اتخاذ خواهند کرد. حسین کنعانیمقدم، دبیرکل حزب سبز ایران در رابطه با اینکه اصولگراها برای بازسازی خود چه قدمی باید بردارند، گفت: پیشنهاد من به دوستان اصولگرا این است که باید به دولت مستقر کمک کنیم و از طریق مشورت دادن این مسیر دنبال شود و پیشنهاد شده است دولت در سایه تشکیل شود تا برنامهها و پیشنهاداتی که داریم بهصورت منظم در اختیار دولتمردان قرار گیرد.
وی در پاسخ به اینکه وزارتخانه کلیدی دولت دوم روحانی کدامهاست و چه وزارتخانههایی نیازمند تغییر است، گفت: با توجه به تجربه چهارساله دولت یازدهم و عملکردی که وزرا داشتهاند مردم بهدنبال این هستند که وزرای کارآمد فارغ از جناحبندیهای سیاسی کشور را مدیریت کنند، درست است که رقابتهای سیاسی در انتخابات کارآییهایی دارد اما بعد از استقرار دولت این رقابتها را باید تبدیل به کارآمدی نظام کرد. به همین دلیل بهنظر میرسد برخی وزارتخانههای کلیدی کشور که اثرگذارتر هستند و همچنین مشاوران کلیدی که به مسائل اقتصادی مربوط میشوند باید تغییراتی انجام شود.
وی با اشاره به اینکه یک برنامه بیشتر پیشرو نداریم و آن تحقق برنامه پنجساله ششم توسعه و سیاست ابلاغی اقتصاد مقاومتی است، اظهار داشت: انتظار میرود در راستای تحقق این برنامه وزرای قوی به کارگمارده شوند. به خصوص در بحث اقتصاد و دارایی، صنعت و معدن، نفت و وزارت کار و امور اجتماعی که با مردم بیشتر سروکار دارند اگر این تغییرات اعمال شود شاید آن گروههای سیاسی که به روحانی رای ندادند به این باور برسند که تغییری در مسیر کارآمدی دولت در حال انجام است و با دولت همراهی داشته باشند.
این فعال سیاسی اصولگرا در رابطه با بزرگترین دلیل شکست اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری نیز گفت: درست است که نامزد اصولگرایان رای حداکثر مردم را نیاورد اما بهنظر میرسد اصولگرایان در استراتژی وحدت موفق بودند و بهنوعی پیروزی برای آنها محسوب میشود اما متاسفانه اصولگرایان برخی از تاکتیکهایی انتخاب کردند که باعث ریزش آرا شد و نتوانست آرای خاکستری که حائز اهمیت است و حدود ۲۵ آرا را در بر میگرفت جذب کند که منجر به این شد آراء خاکستری به سبد رای روحانی حرکت کند.
کنعانیمقدم درباره اینکه آیا کنار گذاشتن جامعتین موجب شکست اصولگرایان شده است، بیان کرد: سازوکاری که جمنا درست کرد بخشی از اصولگرایان را شامل میشد و حمایتهای جامعتین با جریان دیگر اصولگرایان همراه بود اما بحث در وحدت اصولگرایی نیست بلکه بحث این بود کدام شخصیت میتواند خواستههای گروهی جمنا را در انتخابات تامین کند که آنها روی آقای رئیسی متمرکز شدند.