مشاوران مسکن نقش پررنگی در وضعیت بازار دارند
کد خبر: ۸۲۵۹
تاریخ انتشار: ۵۲ : ۱۷ - ۲۱ خرداد ۱۳۹۶
یک مشاور املاک در گفت‌وگو با بامداد جنوب؛

مشاوران مسکن نقش پررنگی در وضعیت بازار دارند

مشاور املاک شغلی تخصصی است و بدون داشتن تخصص، حتی اگر موفقیتی در آن به‌دست آید به‌صورت مقطعی و زودگذر است. یک مشاور باید بداند شغلی که در آن کسب درآمد می‌کند چیست. متاسفانه اغلب مشاوران املاک احساس خود را در مقابل شغل خود چنین بیان می‌کنند که ما با استفاده از فایل‌های فروش و معرفی و یا آگهی ملک متقاضی را پیدا کرده و پس از آن تلاش می‌کنیم آن فایل پسندیده شود و سپس قرارداد انجام گیرد.
بامدادجنوب- جواد شکریان:
مشاور املاک شغلی تخصصی است و بدون داشتن تخصص، حتی اگر موفقیتی در آن به‌دست آید به‌صورت مقطعی و زودگذر است. یک مشاور باید بداند شغلی که در آن کسب درآمد می‌کند چیست. متاسفانه اغلب مشاوران املاک احساس خود را در مقابل شغل خود چنین بیان می‌کنند که ما با استفاده از فایل‌های فروش و معرفی و یا آگهی ملک متقاضی را پیدا کرده و پس از آن تلاش می‌کنیم آن فایل پسندیده شود و سپس قرارداد انجام گیرد. این تعریف شاید در نگاه اول درست باشد اما در اصول تعریفی کاملا غلط، پوچ و اشتباه است. یک مشاور املاک باید بداند که شغل وی در وهله نخست مشاوره است. اسم مشاور املاک خود بازگوی همه چیز است؛ برای مثال یک متقاضی کنکور وقتی پیش یک مشاور تحصیلی می‌رود مشاور چه عملی برای او انجام می‌دهد. حقیقت این است که شغل مشاور املاک، دارای پیچیدگی‌های بسیاری است . با این حال، بسیاری از شاغلان در این صنف هیچ‌گونه تخصص و یا حتی پس‌زمینه ذهنی در خصوص شغلی که می‌خواهند به آن وارد شوند، ندارند و می‌توان گفت یکی از مهم‌ترین عواملی که سبب ایجاد وضعیت فعلی حاکم بر بازار مسکن شده، این مساله است.

در همین خصوص یک بنگاه‌دار بوشهری در گفت‌وگو با بامداد جنوب با بیان این‌که مشاوره املاک یک شغل کاملا تخصصی و نیازمند آموزش است و نقش اساسی در وضعیت بازار مسکن دارد، تصریح کرد: مشاوره املاک یکی از انواع مشاوره است که در آن همیشه هدف ثابت، انجام معاملات مطلوب بر اساس خواست متقاضی است و روش‌های صحیح و علمی آن برای رسیدن به هدف متفاوت است. در واقع، برای انجام صحیح مشاوره املاک احتیاج به انجام فنون و اصول مختلف وجود دارد که تعدادی از این فنون ثابت و بقیه فنون بسته به‌نوع تقاضا متغیر است که فنون ثابت برای تمامی متقاضیان می‌بایست به‌طور یکسان و کامل رعایت شود. به‌عبارت دیگر برخی فنون و اصول را می‌بایست برای تمامی متقاضیان و مخاطبان خود رعایت کنیم که این فنون را فنون ثابت می‌گویند و برخی اصول و فنون فقط مختص هر متقاضی بنا بر درخواست او است که این اصول و فنون را فنون متغیر می‌نامیم.

جهانگیری با اشاره به این‌که برخی افراد هستند که صرفا برای کسب سود و بدون این‌که اطلاعی از این شغل داشته باشند به آن وارد می‌شوند، افزود: برخی از این مشاوران املاک، رفتار مناسبی با مشتریان خود ندارند و به میزان سود مصوب خود راضی نمی‌شوند. طمع این افراد باعث ایجاد بی‌اعتمادی در مشتری‌ها می‌شود که تبعات سنگینی برای شاغلان این صنف در پی دارد.
در همین زمینه، رئیس کمیسیون عمران مجلس نیز با انتقاد از ایرادات وارده به قانون نظام صنفی گفت: ارائه مجوز ایجاد مشاور املاک با داشتن حداقل سواد نوشتن و خواندن به معنی ورود افراد غیر متخصص به حوزه مسکن است که نتیجه آن وضعیت فعلی است که بر بازار حاکم شده است.
محمدرضا رضایی‌کوچی در گفت‌وگو با خانه ملت، با انتقاد از شرایط فعلی ارائه مجوز ایجاد واحدهای مشاور املاک در کشور و با تاکید بر ضرورت بازنگری در قانون نظام صنفی، تصریح کرد: در حال حاضر با داشتن کمترین میزان سواد و تخصص مجوز ایجاد بنگاه‌های معاملاتی مسکن و مشاوره املاک داده می‌شود که این منطقی نیست.
به‌گفته وی، در این قانون داشتن سواد خواندن و نوشتن ملاکی برای ارائه مجوز تاسیس مشاور املاک در نظر گرفته شده است که این میزان سواد نمی‌تواند تخصص کافی در حوزه املاک را برای افراد در بر بگیرد.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با پررنگ خواندن نقش مشاوره‌های املاک در تعیین سمت و سوی بازار مسکن، تصریح کرد: مشاوره‌های غیرتخصصی می‌تواند به رکود در بازار مسکن دامن زده و مشکلات بسیاری را از جمله نرخ‌های نجومی در این بازار رقم بزند.
رضایی‌کوچی با اشاره به این‌که مشاوران املاک باید به مسائل حقوقی مسلط باشند، گفت: در حال حاضر بسیاری از بنگاه‌های معاملاتی قیمتگذاری‌ها در حوزه بازار مسکن را بر عهده دارند از این رو نداشتن تخصص کافی نرخ‌های غیر منطقی را رقم خواهد زد.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که در حال حاضر ایجاد مغازه خرید و فروش مایجتاج روزانه مردم سخت‌تر از تاسیس بنگاه معاملاتی است، ادامه داد: گنجاندن دوره‌های تخصصی علاوه بر داشتن تحصیلات کافی باید در قانون نظام صنفی دیده شود تا ارائه مجوز مشاوره‌های املاک به افراد واجد شرایط بتواند بازار مسکن را از چنددستگی فعلی نجات دهد.
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که این کمیسیون برای جلوگیری از بروز مشکلات عدیده در خصوص وجود مشاور املاک بدون تخصص کافی آمادگی اصلاح و بازنگری در قانون نظام صنفی را دارد، ادامه داد: در صورت لزوم قانون نظام صنفی برای بررسی و تجدید نظر به کمیته تخصصی کمیسیون عمران مجلس ارسال خواهد شد تا ایرادات وارده به آن اصلاح و به صحن مجلس ارسال شود.

نظرات بینندگان