جبهه اصلاحات انسجام خود را از دست ندهد
کد خبر: ۸۷۰۶
تاریخ انتشار: ۱۰ : ۱۴ - ۲۷ تير ۱۳۹۶
با گسترش انتقادات مطرح شد؛

جبهه اصلاحات انسجام خود را از دست ندهد

چند صباحی است که شاهد گسترش انتقادات درون گروهی جریان‌هایی سیاسی در شبکه‌های اجتماعی و فضای رسانه‌‌ای هستیم. انتقاداتی که خواسته یا نا‌خواسته علنی شده و حاشیه‌های را به‌وجود می‌آورد.
چند صباحی است که شاهد گسترش انتقادات درون گروهی جریان‌هایی سیاسی در شبکه‌های اجتماعی و فضای رسانه‌‌ای هستیم. انتقاداتی که خواسته یا نا‌خواسته علنی شده و حاشیه‌های را به‌وجود می‌آورد. در این میان برخی نیز معتقد هستند ممکن است این حاشیه‌ها انسجام جبهه اصلاحات را تحت تاثیر خود قرار دهد. یک عضو هیات رئیسه فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که «حمایت از شورای‌عالی سیاست‌گذاری اصلاح طلبان با نقدهایی که به آن وارد است، ضروری به نظر می‌رسد» گفت: اگر جبهه اصلاحات انسجام و وحدت خود را از دست بدهد چه بسا با رویگردانی مردم روبه‌رو شود.

فاطمه سعیدی در گفت‌وگو با ایسنا درباره‌ این که نبود یکپارچگی در جریان اصلاحات چه تاثیری بر اعتماد شکل گرفته مردم می‌گذارد،‌ گفت: از سال ۹۲ به این سو اصلاح طلبان با همگرایی و انسجام داخلی یک پیام واحد به مردم ارسال کردند و آن ترجیح منافع ملی بر منافع جریانی بود. مردم نیز هنگامی که صداقت را در این جریان یافتند و پشتیبانی چهره‌های مورد اعتماد خویش را از ساز و کارهای انتخاباتی اصلاحات دیدند بار دیگر پای صندوق‌های رای رفته و به کاندیداهای مورد حمایت این جریان رای دادند.
گفتنی است در این میان انتقادات بسیاری در خصوص عملکرد شورای‌عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان در مرکز و برخی استان‌ها مطرح شده است. نماینده مردم تهران در مجلس با بیان این‌که شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان نهادی بر آمده از کلیت این جریان بود که در دو انتخابات مجلس شورای اسلامی و شورای شهر تهران مورد اقبال مردم و بزرگان اصلاحات قرار گرفت، گفت: هرچند که انتقاداتی به عملکرد این شورا وارد است، اما باید بپذیریم فعالیت سیاسی در شرایط فعلی ایران به صورت جبهه‌ای میسر است و اگر جبهه اصلاحات انسجام و وحدت خود را از دست بدهد چه بسا با رویگردانی مردم روبه‌رو شود. بنابراین حمایت از موجودیت شورای عالی با حفظ نقدهایی که ممکن است به آن وارد شود ضروری است. آنچه تاکنون می‌دانیم این است که این شورا از طریق مکانیزم‌های درونی و همچنین نظرخواهی از نخبگان و فعالان سیاسی به دنبال رفع نواقص است. به طور طبیعی گزارش عملکرد این شورا جمع آوری و رفع نقدها مورد اهتمام جدی اصلاح طلبان خواهد بود.

سعیدی در ادامه بیان کرد: نقطه قوت اصلاح طلبان نسبت به رقیب نه در امکانات مالی و نه در رسانه‌های پرتعداد است. آنچه باعث می‌شود مردم به این جریان اعتماد داشته باشند پرهیز از تکروی و شخص محوری است. به همین دلیل نیز شورای عالی که برآیند احزاب و چهره‌های ملی است، توانسته اجماع حداکثری در این جبهه ایجاد کند و مقدمه پیروزی اصلاح طلبان در ادوار مختلف انتخابات باشد.
وی با اشاره به این‌که شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان نیز از نقدها استقبال می‌کند،‌ گفت: یک فعال سیاسی با تجربه باید بداند طرح عمومی برخی نقدها و یا نحوه بیان آنها می‌تواند کلیت نقد او را هم تحت الشعاع قرار دهد. همه ما خواستار تداوم اعتدال و اصلاحات هستیم و معتقدیم برای سربلندی کشور مسیری جز اصلاحات و اعتدال وجود ندارد. بنابراین آسیب شناسی عملکردهای‌مان باید به‌گونه‌ای باشد که به هدف اصلی یعنی همان رشد و توسعه کشور با محوریت اصلاحات و اعتدال خدشه‌ای وارد نشود.

گفتنی است در روزهای اخیر برای از بین بردن اختلافات، پیشنهادات زیادی از سوی چهره‌های متعدد مطرح شده است. روز گذشته نیز یکی از اعضای فراکسیون امید از تشکیل کمیته مشترک ۱۵ تا ۲۰ نفره «گفت‌وگوی ملی» و نقد درون گروهی در آینده نزدیک سخن گفت.
احمد مازنی در گفت‌وگو با ایلنا، گفت: از زمان مطرح شدن موضوع «گفت‌وگوی ملی» در مجلس شورای اسلامی، به‌تدریج زمینه‌های سازماندهی و التزام‌بخشی به این طرح فراهم شده که یکی از این اقدامات تشکیل کمیته‌ای به ریاست عارف و با محوریت رسیدگی به این مهم بود.
مازنی نقد و ارزیابی درون‌گفتمانی در هر جریان سیاسی را از ضروریات پیشرفت و توسعه سیاسی دانست و گفت: به هر حال نقد و ارزیابی درون‌گفتمانی جریان اصلاحات لازمه پیشرفت این جریان سیاسی است که قصد داریم این بحث را نیز در کمیته گفت‌وگوی ملی پیگیری کنیم و این کمیته اعلام آمادگی کرده که این نقش را در گفتمان اصلاحات برعهده بگیرد.

نظرات بینندگان