
بامدادجنوب- مهدی محمدی:
حادثه آتشسوزی در اسکله کنگان که میلیاردها ریال خسارت به اموال مردم وارد کرد، یک «قربانی» گرفت، آن هم کسی نبود جز رئیس اداره بندر این شهرستان که برای سرپوش گذاشتن درآتش سوختن سرمایه مردم! برکنار شد. برای پیدا کردن یک مقصر و تصمیمهای عجولانه و موقتی، جلسه ستاد مدیریت بحران!! شهرستان کنگان با حضور فرماندار کنگان، معاون امور عمرانی استانداری، مدیرکل شیلات و مدیرکل بحران در نیمهشب جمعه برگزار شد تا به زعم آنها به این مساله رسیدگی! شود.
خروجی بسیار مهم این جلسه از زبان فرماندار کنگان، پیدا کردن یک «قربانی» بود، از زبان جناب فرماندار، گناه کبیره رئیس اداره بندر کنگان، حاضر نبودن وی در روز حادثه در محل کارش بوده است. سوال این است که شخص آقای عبدالنبی یوسفی، مدیرکل شیلات، معاون امور عمرانی و مدیرکل مدیریت بحران روز جمعه سر کار حاضر میشوند و کارت میزنند که رئیس اداره بندر این کار را نکرده است؟ آقایان شفاف باشند و به مردم توضیح دهند که در روز حادثه دقیقا کجای اسکله حضور داشتهاند؟ شاید فردی بیمار باشد، شاید یکی دو روز قبل مرخصی گرفته باشد، قرار نیست مانند مدیران استانداری علم غیب داشته باشند که چه ساعتی قرار است لنجها آتش بگیرد تا مرخصی نگیرند! پیدا کردن یک «قربانی» سادهترین کاری بود که میشد در این میان کرد، اما معاون امور عمرانی، مدیرکل شیلات و بحران توضیح دهند که اصولا چه راهکارها و پیشنهادهایی برای اینکه چنین اتفاقی پس از آتشسوزی دیر روی ندهد، داشتهاند؟ چرا از آتشسوزی دیر درس گرفته نشد؟ نکته جالبتر اما آنجایی است که در این جلسه بسیار مهم!! تصمیم سرنوشتساز دیگری هم گرفته میشود که بر اساس آن «تصمیم گرفته شد که یک دستگاه خودرو آتشنشانی که «دو سال» پیش برای کنگان خریداری شده اما به این بندر منتقل نشده بود، هر چه سریعتر به کنگان انتقال داده شود.» آقای فرماندار توضیح دهد چرا این خودروی آتشنشان تاکنون به اداره بندر منتقل نشده است؟ تا کی مردم باید چوب بیتدبیری مدیران دولتی را بخورند؟ یکی به مردم توضیح دهد، نتایج مطالعاتی آتشسوزی بندر دیر کجاست؟ اصلا چنین گزارشی تهیه شده است؟
گیریم که رئیس اداره بندر را برکنار کردید، چه با خسارتهای سنگین وارد آمده به مردم خواهید کرد؟ جالب آنکه عبدالنبی یوسفی در گفتوگو با صدا و سیما به کمبود نیرو در اداره بندر کنگان اشاره میکند و میگوید: اداره کل بنادر و دریانوردی چند نیرو برای این بندر استخدام کرده اما هنوز این افراد مشغول به کار نشدهاند که تصمیم گرفته شد تا سه هفته آینده این افراد در اداره بندر کنگان مستقر شوند. باز هم خدا را شکر، هفت میلیارد تومان به مردم خسارت وارد شد تا آقایان به خودشان بیایند و یاد بگیرند باید نیروی کافی در اختیار داشته باشند.
از دستاوردهای دیگر این جلسه فوق امنیتی، تامین یک فروند شناور آتشخوار بود که به زعم یوسفی، تنها وسیلهای که هنگام آتشسوزی در دریا میتواند کمک کند این شناور است اما کنگان آن را در اختیار ندارد و روز جمعه هم از آتشخوار عسلویه و دیر کمک گرفتیم که تا آمدند آتش پیشروی کرده بود! به نظر شما اینجا باز هم گناهکار رئیس اداره بندر کنگان است؟ وی باید از مایملک شخصی خود چنین وسیلهای را خریداری میکرد؟ اگر فرماندار تاکنون به چنین شناوری احساس نیاز نکرده است، مقصر چه کسی است؟
آمارهای خسارت هفت میلیارد تومانی از زبان فرماندار کنگان هم جالب است: از 13 فروند لنج سوخته، 12 فروند بیمه بودهاند که باید شرکت بیمهگر بیاید و برای جبران خسارت برنامهریزی کند و از 12 قایق غرق شده نیز یک فروند صیادی، 10 فروند تفریحی و یکی هم بدون هویت بوده است. یکی از لنجها بار داشته و بقیه خالی بودند، این لنج بیش از 15 میلیارد ریال خسارت دیده است.
اعتراف یوسفی در مورد نبود بودجه برای مراقبت از مایملک مردم هم جالب توجه است: بارها در سالهای 94 و 95 تامین امکانات اطفاء حریق در اسکله کنگان در جلسههای شورای تامین و مدیریت بحران این شهرستان به تصویب رسیده و دستگاههای متولی پیگیری هم مشخص شده بود، اما بنا به علل مختلف از جمله کمبود بودجه این امکانات تامین نشدند! به نظر شما، ساخت یک پارک سنگفرش شده در بوشهر مهمتر بود یا خرید کالاهایی که ضرورت زندگی مردم ساحلنشین است؟ به نظر شما چند بندر استان که شمار شناورها در آنجا زیاد هستند، از چنین امکاناتی برخوردار بوده و در صورت بروز حادثه میتوانند آن را خاموش کنند؟
فرماندار کنگان در ادامه سخنان خود که نشان از بیگناهی رئیس اداره بندر این شهرستان دارد، میگوید: تراکم شناورها در اسکله این بندر را مشکلی اساسی خواند که هنگام حوادثی مانند دیروز مسالهساز میشود. بگوید چرا تاکنون تلاش نشده که بندر گسترش پیدا کرده تا چنین مشکلاتی مرتفع شوند؟
نکته جالب، باز هم مقصر شدن نفت است! چرا که به زعم فرماندار کنگان، بیتوجهی وزارت نفت به تعهدش در خصوص ساخت اسکله در نزدیکی اسکله کنگان یکی از عوامل این حادثه میتواند باشد! چرا که وزارت نفت پس از استقرار صنایعش در این شهرستان، اسکله تنبک و اختر را در اختیار گرفت و قول داد که اسکلهای در محل تنبک جدید در حدود سه کیلومتری اسکله کنگان بسازد، اما پس از ساخت بازویی به طول 80 متر، کار را ناتمام رها شد. اگر این اسکله با امکانات مجهز ساخته شود، تراکم شناورهای اسکله کنگان کم خواهد شد.
بحمدالله روابط استانداری بوشهر و وزارت نفت که در بهترین شرایط خود قرار دارد و تا جایی که ما متوجه شدهایم، روابط میان نماینده این شهرستان در مجلس با جناب وزیر نفت هم بسیار عالی و پدرانه است، چرا خانم الماسی از این روابط بسیار حسنه در این حوزه استفاده نمیکند که بار مشکلات مردم حوزه انتخابیهاش کم شود؟ آیا جابجایی یک مدیر ارزش و اهمیت بیشتری از حفاظت از داراییهای مردم دارد؟
بامداد جنوب طبق معمول مدافع منافع مردم بوده و بر اساس قانون مطبوعات آماده منتشر کردن هر جوابیه و پاسخی به این مساله است، اما تاکید میکند، اگر قرار است کسی برکنار شود، این رئیس اداره بندر کنگان نیست.