مشاور برنامه ریزی راهبردی مناطق آزاد گفت: مناطق اقتصادی(که شامل مناطق آزاد، اقتصادی، نواحی صنعتی، مناطق گاز، نفت و پتروشیمی مثل عسلویه است) رشد و توسعه اقتصادی را به نیابت از برنامه ی آمایش ملی در قطعه ای از سرزمین ایران اسلامی متناسب با پتانسیل ها و استعدادهای خودشان تعقیب می کنند.
وی با ابراز تاسف از اینکه کشورمان فاقد برنامه ی آمایش ملی است، خاطرنشان کرد : برنامه ریزی توسعه اقتصادی، در این مناطق اقتصادی باید زیر مجموعه ی برنامه آمایش ملی باشد که اگر اینگونه نباشد به توفیق و پیکره ای واحد در این باره نخواهیم رسید.
مشاور برنامه ریزی راهبردی مناطق آزاد با اشاره به اینکه باید سند آمایش ملی تدوین شود افزود: مناطق اقتصادی ما خودشان بر مبنای دریافت های خودشان و نیز ماموریت هایی که قانون گذار برای آنها مترتّب کرده برنامه توسعه ی اقتصادی شان را تنظیم می کنند که بعضا در راستای برنامه آمایش سرزمین نیست.
زیادلو با تاکید بر اینکه مناطق آزاد و اقتصادی باید نگاهشان بر بازار جهانی باشد و نه بازار داخلی ، بیان داشت: لازم است برنامه توسعه ای براساس مزیّت های ویژه رقابتی شان تنظیم شود و به فعالیت هایی که ارزش افزوده ی اقتصادی بالا دارند پرداخته شود اما اکنون همه فعالیت های اقتصادی و صنعت گزینی ما بر مبنای مزیت نسبی صورت می گیرد. درست است که ما برنامه آمایش سرزمینی نداریم و مصوب نشده اما به نظر می رسد که مناطق آزاد ما به نوعی با آمایش سرزمینی در ارتباط است و مناطق آزاد در جاهایی ایجاد شده که بناست براساس آمایش سرزمینی، رشد و توسعه را از مرکز به جاهایی که کمتر مورد توجه قرار گرفته اند تعمیم دهد.