
عباس آهنگرمقدم در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، با بیان اینکه صید آبزیان یکی از ظرفیتهای مهم استان بوشهر است، گفت: استان ساحلی بوشهر نقشی مهم در صید و صیادی دارد و سالانه افزون بر 58 هزار تن انواع آبزیان توسط صیادان این استان صید و به بازار فروش عرضه میشود. افزون بر هشت هزار نفر در امر صید و صیادی در استان بوشهر فعالیت میکنند، با احتساب فروشندگان و صنایع فرآوری آبزیان و خانواده آنان بخش عظیمی از جمعیت این استان از طریق صید و صیادی ارتزاق میکنند.
به گفته وی، صید میگو در سواحل خلیج فارس و صیدگاههای استان بوشهر آغاز شده و شناورهای صیادی از 25 بندر برای صید این آبزی راهی دریا شدند، در همین راستا مجوز صید چهار و شش روزه برای هر سفر لنجها صادر شده است، مجوز صید میگوی این شناورها برای منطقه میانی و جنوبی استان بوشهر چهار روزه و برای لنجهای مناطق شمالی استان بوشهر ششروزه صادر شده است. براساس ارزیابیهای پژوهشکده میگوی استان بوشهر پیش بینی میشود صید میگو در این استان همانند سال قبل باشد.
آهنگر مقدم با تاکید بر این نکته که زمان صید میگو بر اساس ارزیابی و تحقیقات پژوهشکده میگو تعیین میشود، گفت: صیادان استان بوشهر هرسال بر اساس ارزیابی و تحقیقات پژوهشکده میگو و تصویب در کمیته مدیریت صید، به صید میگو میپردازند.
وی، فعالیت قایقهای صیادی استان بوشهر برای صید میگو در خلیج فارس را مورد اشاره قرار داد و خاطر نشان کرد: قایقهای صیادی استان بوشهر از 5 مرداد صید میگو در آبهای استان بوشهر آغاز کردهاند. سفر دریایی قایقها برای صید میگو 24 و 48 ساعت خواهد بود، برای قایقهای صیادی با موتور بنزینی مجوز 24 ساعته و برای قایقهای با موتور سوخت گازوئیل 48 ساعته مجوز صید میگو صادر میشود. شناورهای صیادی موظف هستند از زمان خروج از اسکله صیادی براساس تعیین زمان در مجوز به صید اقدام کنند.
البته مناطق ممنوعه برای صید میگو هم وجود دارد که صیادان باید از آن مطلع باشند، برخی مناطق که محل تخمریزی و زیستگاه طبیعی و مصنوعی آبزیان مانند منگف، یرول در دیر، خارگ و گناوه هستند برای صید میگو ممنوع شده است.
علاه بر مکانهای یاد شده، صید میگو در اعماق زیر پنج متر دریا و اطراف مطاف خور ایاز در شهرستان دیر و اطراف نیروگاه اتمی ممنوع است.